Wix vs Squarespace: A legjobb webhelykészítő kiválasztása 2022-ben

A webhelykészítők tökéletes megoldást jelentenek a jövőbeni bloggerek és kisvállalkozások számára, hogy vonzó weboldalt hozzanak létre anélkül, hogy tönkremennének. És a döntés a két legnépszerűbb platformról származhat: Wix vs Squarespace.

Az internetet számtalan tartalomkezelő rendszer (CMS) és weboldal-készítő árasztja el, így kissé körülményes lehet a megfelelő opció kiválasztása. Egyrészt ott van a WordPress, egy teljesen testreszabható CMS. Másrészt vannak könnyen kezelhető webhely-készítők.

Ez gyakran megfélemlítő lehet az új webhelytulajdonosok számára, ezért ezt a cikket leszűkítettük a két legnépszerűbb webhelykészítőre: a Wixre és a Squarespace-re.

Mi a megfelelő platform az Ön számára?

Ebben a cikkben segítek kiválasztani a legjobb webhely-készítőt a könnyű használat, a SEO, a tervezési rugalmasság, az ügyfélszolgálat, az árak és egyebek áttekintésével.

Fogjunk hozzá.

A Wix vs Squarespace bontása

 • Könnyű használat – melyik a jobb kezdőknek?
 • Tervezési rugalmasság
 • Jellemzők és eszközök
 • SEO: melyik lesz magasabb a keresőkben
 • Segítség és támogatás
 • Árak és csomagok
 • Összegzés és végső ítélet

A webhelykészítő egyszerű használata

Mielőtt más paramétereket megvizsgálna, a legtöbb kezdő vagy akár szakértő a könnyű használatot nézi.

Mire jók lennének a fantasztikus funkciók, ha nem is tudod kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket? Emiatt nincs értelme weboldal készítőt keresni, ha használat közben teljesen kilógsz az elemeidből.

Mind a Wix, mind a Squarespace számos egyesítő tulajdonsággal rendelkezik. Például mindkettőnek van fogd-and-drop szerkesztője, ami egy másik ok, amiért meglehetősen könnyen használhatóak. Csak válassza ki a webhelyéhez hozzáadni kívánt elemet, és húzza a kívánt helyre. Bármi lehet, legyen szó szövegdobozokról, képekről, közösségi megosztási widgetekről stb.

A Wix a legjobb megoldás, ha egy egyszerű drag and drop webhelykészítőt keres. A Wix segítségével szó szerint áthúzhat elemeket saját preferenciái szerint, ez ilyen egyszerű.

Wix Drag and drop

Másrészt a Squarespace csak egy félig fogd és vidd webhelykészítő. Ez azt jelenti, hogy nem húzhatja át az elemeket pontosan úgy, ahogyan szeretné, és némi megszokást igényel a webhelykészítőben való navigálás.

A Wix egyszerű használata

Webhelyének elkészítése a Wix-szel rendkívül egyszerű, de nem unalmas, valójában távolról sem unalmas. Az összes elem mozgása szórakoztató, kreatív és mozgékony. A legjobb az egészben az, hogy a Wix mindezt anélkül teszi, hogy leegyszerűsítené a működését, és mind a kezdőknek, mind a műszakilag hozzáértőknek megfelel.

És nem kell drag and drop funkciót használnia. Ha nem elégedett ezzel a megközelítéssel, a Wix egyedülálló lehetőséget kínál, az úgynevezett mesterséges tervezési intelligenciát (Wix ADI).

Wix ADI

Csak meg kell adnia néhány adatot a webhelyével kapcsolatban, beleértve a nevét, a webhely célját, a webhelyére felvenni kívánt elemeket, a leginkább kedvelt témák típusát stb.

Wix témák

Miután megadta az összes szükséges adatot, a Wix ADI automatikusan létrehoz egy webhelyet, amely a legjobban illeszkedik az Ön preferenciáihoz.

Wix téma 2. lépés

Squarespace könnyű használat

Noha a Squarespace a kezdők számára is nagyszerű lehetőség, valamivel technikaibb, mint a Wix vagy más platformok, például a Weebly. A tanulási görbe valamivel magasabb. Ha azonban megszokja a dizájnt és a felhasználói felületet, a dolgok sokkal könnyebbé válnak, és minden a helyére kerül.

Húzd át a Squarespace-ből

A Squarespace nagy előnye, hogy lehetővé teszi több sablon egyidejű használatát egyetlen webhelyen. Tartalom hozzáadása a webhelyéhez is nagyon egyszerű. Csak kattintson bárhová a webhelyén, és kezdjen el gépelni.

GYŐZTES: Wix

A Wix megnyeri ezt a tisztességes fordulót. Bár mindkét webhely-készítő felhasználóbarát és könnyen kezelhető, a Wix előnye volt, hogy kezdőbarátabb.

Kezdje el a Wix használatát.

Tervezési rugalmasság

Mindenki szeretne egy szuperstílusos weboldalt létrehozni, hogy vonzza a célközönségét. A kreatív webhely létrehozása pedig sokkal egyszerűbb a nagyobb tervezési rugalmasság és a többféle sablonopció révén. Más tényezőket is figyelembe kell venni, beleértve azt, hogy milyen könnyen válthat át egyik témáról a másikra, hogy a tervek kímélik-e a szemet, és így tovább.

Lássuk, melyik webhelykészítő nyer a tervezési rugalmasság és a kreatív irányítás terén.

Wix sablonok

Ha egy pillantást vet a Wix sablonjainak hosszú listájára, a tervek nagy választékát és minőségét láthatja. Nem korlátozódik néhány sablonra bizonyos speciális tartományokban. Ehelyett több mint 500 vonzó sablon közül választhat, amelyek különböző iparágakban találhatók, beleértve a blogokat, fotósokat, videókat és még sok mást.

Wix sablonok

Íme néhány további tény, amelyet figyelembe kell venni:

 • A sablonok professzionálisan néznek ki, és sok fehér helyet kínálnak.
 • A sablonok nem reagálnak teljesen. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy mobilbarátok legyenek, egyedül kell elvégeznie néhány kisebb módosítást.
 • Nem hajthat végre jelentős változtatásokat a meglévő sablonon anélkül, hogy teljes mértékben megújítaná webhelye tartalmát. Továbbra is szerkeszthet kisebb dolgokat, mint például a színek, a betűtípusok stb., de különben újra kell építenie a webhelyet.

Squarespace sablonok

A Squarespace használatával nincs annyi sablonopció, mint a Wix esetében, és még az elemek mozgatása sem olyan egyszerű.

A Squarespace azonban rugalmasabb a webhelysablon megváltoztatásakor.

Squarespace sablonok

Íme néhány további tény, amelyet figyelembe kell venni:

 • Több mint 60 professzionális és gyönyörűen megtervezett sablon közül választhat
 • A sablonok teljesen reszponzívak, és már a dobozból kivéve jól használhatók mobilra és táblagépre.
 • Bármikor módosíthatja webhelysablonjait anélkül, hogy aggódnia kellene a tartalomvesztés miatt.

Sablon tervek

Ha a sablonok széles skálájáról van szó, a Wix páratlan nyertes lesz. A változatosságon kívül a Wix vonzó sablonokkal is rendelkezik érzékeny elrendezéssel.

Ha azonban a sablonok tervezési szempontjáról van szó, a Squarespace nyer. Lenyűgöző sablonokkal rendelkezik, minimális színekkel és modern dizájnnal, amelyek kifinomultságot árasztanak. Könnyen belátható, hogy minden sablont gondosan terveztek kiváló grafikusok. És mindegyik azonnal reagál a mobileszközökre.

A minőséget a mennyiséggel szemben klasszikus esetben a Squarespace összetéveszthetetlen nyertes a sablontervek terén.

Sablon / téma testreszabása

Megállapítást nyert, hogy a Wix és a Squarespace egyaránt fantasztikusan kinéző sablonokkal rendelkezik. De nem számít, milyen szépek a sablonok, akkor is módosítania kell a konfigurációt.

A Wix segítségével a sablon testreszabása rendkívül egyszerű, kifejezetten kezdőknek készült. Néhány kattintással szinte mindent lecserélhet, beleértve a képeket, szövegeket, logókat stb. Azonban gondosan válassza ki a sablont, mert a Wix lehetetlenné teszi, hogy később másik sablonra váltson. Teljesen újjá kell építenie a webhelyét.

Noha a Squarespace korlátozott áthúzási lehetőségekkel rendelkezik, továbbra is nagyszerű lehetőség, lehetővé téve, hogy a jövőben gond nélkül váltson másik sablonra. Más fontos változtatásokat is végrehajthat, például a betűtípusokat, a hátteret, a színt és egyebeket.

GYŐZTES: Squarespace.

Ha a tervezés rugalmasságáról van szó, a Squarespace sablonok a végső nyertesek. Mindent tartalmaz, amire egy webhelykészítőben szükség lehet; Professzionális és tetszetős sablonok, középen más sablonra váltás lehetőség, mobilszerkesztő.

Kezdje el a Squarespace használatát.

Jellemzők és eszközök

Lenyűgöző dizájnt készített webhelyéhez, és most már készen áll a látogatók fogadására… de várjon egy percet. Noha egy vonzó webhely létrehozása fontos a több látogató vonzásához, ahhoz, hogy továbbra is maradjanak, és többet fedezzenek fel webhelyén, vonzó funkciókat és lehetőségeket kell biztosítania.

Ezért fontos, hogy a legjobb funkciókkal és eszközökkel rendelkező webhelykészítőt válasszuk.

Ha az a cél, hogy egyetlen kódsor megírása nélkül hozzon létre egy webhelyet, akkor a Wix nagyszerű lehetőség az Ön számára. Különféle eszközöket kínál webhelyek létrehozásához különböző iparágak számára: e-kereskedelem, vállalati webhelyek stb.

Még csak további eszközöket és funkciókat sem kell beépítenie. A kínált eszközök többsége natív, és közvetlenül a vezérlőpultról érhető el. Ha azonban több lehetőséget szeretne, telepíthet harmadik féltől származó eszközöket a Wix App Marketen keresztül.

Wix App Marketplace

Az egyetlen lehetséges hátrány az, hogy ezeknek az alkalmazásoknak a többsége korlátozott funkciókkal rendelkezik a freemium csomagjában. A teljes élmény megszerzéséhez extra pénzt kell kifizetnie. Az alapfunkciókat azonban továbbra is ingyenesen használhatja.

A Squarespace és más alternatívák nem rendelkeznek olyan nagy alkalmazáspiaccal, mint a Wix. Ez az oka annak, hogy a vezérlőpanelen belül számos eszközzel és funkcióval működik.

A Squarespace jellemzői

Mind a Squarespace, mind a Wix kivételes eszközökkel és funkciókkal rendelkezik három különböző funkcióhoz:

 • E-kereskedelmi eszközök
 • Blogkészítő eszközök
 • Marketing eszközök

Ha webáruházat építesz, akkor a tranzakciós díjakra kell gondolnod, akár néhány terméket, akár korlátlan mennyiséget szeretnél eladni, ill.

Amikor egy új e-kereskedelmi webhelyről van szó, a Wix és a Squarespace is ugyanazokat az alapvető funkciókat használja.

Wix e-kereskedelem

A Wix különféle e-kereskedelmi sablonlehetőségeket kínál, és mindegyikhez csodálatos beépített eszközök tartoznak. Néhány kulcsfontosságú funkció közé tartozik a jutalékmentesség, a Google Analytics a teljesítmény nyomon követésére, a hirdetések hiánya, a korlátlan sávszélesség, az akár 50 GB tárhely és még sok más.

Wix e-kereskedelem

Squarespace e-kereskedelem

A Squarespace vonzó e-kereskedelmi lehetőségeket is kínál. A kezdeti opció elsősorban a termékek értékesítésére és egyes termékek értékesítésére szolgál, míg a többi téma a gazdag felhasználói élmény érdekében.

Squarespace e-kereskedelem

A Wixhez hasonlóan a Squarespace is csodálatos e-kereskedelmi funkciókat kínál, például továbbfejlesztett korlátlan sávszélességet, kosárlekérést, e-mail marketinget és még sok mást.

Blogkészítő eszközök

Saját blog létrehozása sokkal több, mint szövegtömbök közzététele. Ez az oka annak, hogy a további blogírási eszközök és funkciók rendkívül fontosak a blog bővítéséhez.

A Wix segítségével azonnal kiválaszthat egy gyönyörű elrendezést és blogot. Csodálatos funkciókkal rendelkezik, mint például hírcsatornák, galériák, e-mail kampányok, beépített sablonok, amelyek segítenek a blog növekedésében és magasabb szintre emelésében. A jobb élmény érdekében a Wix Blog alkalmazást is hozzáadhatja webhelyéhez.

Wix blogok

A Squarespace csodálatos blogkészítő eszközökkel is rendelkezik, amelyek mind a WYSIWYG szerkesztőbe vannak beépítve. Tetszetős blogsablonjainak köszönhetően a Squarespace különösen hasznos a kiváló minőségű fotózáshoz és grafikai tervezéshez. Egyéb hasznos funkciókat is kínál, például több szerzős hozzájárulást, közösségi megosztást, kategóriatámogatást és még sok mást.

Squarespace blogok

Marketing eszközök

Webhelye nem reklámozza magát. Ha nagyobbra szeretné növelni, és növelni szeretné az elérést, szüksége van néhány hatékony marketingeszközre. Mind a Wix, mind a Squarespace nem kíméli magát, ha marketingeszközeiről van szó.

A Wix marketingeszköz-készletével vonzó hírlevelek küldésével elindíthatja e-mailes marketingkampányát. Ezenkívül segít nyomon követni a sikerességi rátát, segít a közösségi média marketingjében és még sok másban.

A Squarespace emellett csodálatos e-mail kampányok futtatásában és lenyűgöző, testreszabható e-mailes hírlevelek küldésében is segít. Az egyéb funkciók közé tartozik a közösségi média platformokkal való integráció, az integrált elemzés és még sok más.

NYERTES: EZ NYEREMÉNY

Mindkét webhely-építő óriás az eszközök és funkciók hihetetlen készletét kínálja webhelye elkészítéséhez. Míg a Wix további bónuszt kínál az App Store-ból, a Squarespace kárpótol azáltal, hogy ugyanolyan csodálatos eszközöket kínál közvetlenül az irányítópultba.

SEO funkciók

Minél nagyobb forgalom érkezik webhelyére, annál sikeresebb lesz. A nagy forgalom megszerzése pedig határozottan könnyebbé válik egy nyerő keresőoptimalizálási stratégia révén, mivel ez segít előrébb helyezni a keresőmotorok eredményoldalain.

Mind a Wix, mind a Squarespace a megfelelő választás ebből a szempontból. A webhely mobilbarátra optimalizálásától a metaadatok és magas rangú kulcsszavak feltüntetéséig ezek a webhelykészítők a SEO szinte minden aspektusát lefedik.

Az egyéb egységesítő funkciók közé tartozik az alternatív szöveg hozzáadása a képekhez, a fejlécek optimalizálása, az ingyenes SSL-tanúsítvány stb.

Wix SEO

A Wix egy kiterjesztett SEO útmutatót is kínál az induláshoz. Ahogy az a Wixtől várható, ez az útmutató azoknak a kezdőknek készült, akik még nem ismerik a SEO világát.

Wix SEO

És ez nem az! A Wix emellett a Wix SEO Wiz szolgáltatást is kínálja – egy egyéni beállítási tervet a kezdő bloggerek segítségére. Csak meg kell adnia adatait és egyéb információkat, például webhelye célját, meg kell adnia néhány kulcsszót, amelyek relevánsak az Ön iparágában, majd dőljön hátra, a Wix minden mást megtesz helyette.

A Wix más beépített funkciókat is kínál, mint például:

 • Gyors oldalbetöltési idő
 • Automatizált mobil optimalizálás
 • Azonnali Google indexelés
 • XML oldaltérkép
 • Alapértelmezett metacímkék

Squarespace SEO

Eközben a Squarespace arról is gondoskodik, hogy a legkiemelkedőbb SEO technikákat beépítse az összes Squarespace webhelyre.

Különféle stratégiákat valósítanak meg annak érdekében, hogy webhelye előrébb jelenjen meg a keresőmotorok eredményei között, például:

 • A megfelelő webhelytérkép automatikus létrehozása
 • Ingyenes SSL-tanúsítványokat kínál
 • Tiszta HTML jelölés
 • Automatikus képcímkézés
 • Tiszta URL-ek az egyszerű indexelés érdekében
 • Hozzon létre egy egyszerűsített verziót a weboldalakról, hogy gyorsabb betöltési sebességet biztosítson mobileszközökön
 • Google kereső kulcsszó elemzés

A Wixhez hasonlóan a Squarespace is átfogó útmutatót nyújt a kezdőknek a SEO stratégiájukhoz. Azonban nem kínálja ugyanazt az egyéni, lépésről lépésre történő SEO beállítási folyamatot, mint a Wix.

A Squarespace webhelytérképével is akadt néhány problémám, mivel az a „/” perjelet bontotta ki, nem pedig az URL-címeim perjeles verzióit. Ez egy egyszerű probléma volt, nyilvánvaló javítás nélkül, ami a duplikált tartalom miatt befolyásolhatná a rangsort.

GYŐZTES: Wix

Kezdetnek mindkét webhelykészítő megfelelő átfogó SEO-funkciókkal rendelkezik. Azonban soha nem lesznek olyan erősek, mint egy WordPress webhely.

Olvassa el a Wix vs. WordPress.

A személyre szabott útmutatásoknak és a Squarespace-nél tapasztalt problémák hiányának köszönhetően azonban a Wix nyeri ezt a kört.

Egy Wix weboldallal kezdődik.

Vevőszolgálat

Fontos tudni, hogy melyik webhelykészítő nyújtja a legjobb ügyfélszolgálatot, és milyen gyorsan kommunikálnak Önnel.

Képzelje el, hogy elakad valamivel a webhelyén: nem tudja összekapcsolni a domain nevét, elakadt egy tervezési probléma stb. Jó ügyfélszolgálatra van szüksége, hogy segítsen.

Ez az oka annak, hogy az ügyfélszolgálat fontos mérlegelendő intézkedés a márka használata előtt.

Mind a Wix, mind a Squarespace kiváló ügyfélszolgálatot kínál a problémák megoldásának különféle módjaival. Mindkettőjük rendelkezik tudásbázissal, ügyfélszolgálati fórumokkal és lépésről lépésre bemutató videós útmutatókkal.

Wix ügyfélszolgálat

Ha kéznyújtásról van szó, a Wix változatos csatornákat kínál az ügyfélszolgálathoz.

Wix ügyfélszolgálat

A Wix segítséget és támogatást kínál több platformon, például:

 • Email
 • Közösségi média csatornák
 • Dedikált támogatási központ
 • A telefonról
 • Útmutatók lépésről lépésre
 • Fórumok
 • Tájékoztató blogok és cikkek

Squarespace ügyfélszolgálat

A Wixhez hasonlóan a Squarespace is különféle segítséget kínál ügyfeleinek. A használati útmutatók és más közös funkciók mellett a Squarespace élő csevegési támogatást is kínál. Ráadásul a Squarespace ügyfélszolgálati szabályzata szerint minden e-mailre egy órán belül válaszol.

Squarespace ügyfélszolgálat

A Squarespace olyan platformokon keresztül támogatja ügyfeleit, mint:

 • Útmutatók lépésről lépésre
 • 24 órás e-mailes válaszcsapat
 • Videó workshopok
 • Közösségi fórumok
 • Webináriumok
 • Élő chat
 • Tájékoztató blogok és cikkek

Jelenleg a Wix és a Squarespace szinte hasonló ügyfélszolgálati funkciókkal rendelkezik.

Ha azonban az oldalsó súgóról van szó, a Wix sokkal jobb.

A Wix segítségével beépített súgóhoz férhet hozzá webhelye szerkesztési oldalán. Így ha elakad valamiben, nem kell elhagynia az oldalt. Csak kattintson a „súgó” lehetőségre, és hozzáférhet az összes olyan kérdésre adott válaszokhoz, amelyekben segítségre lehet szüksége.

Wix On Page támogatás

A Squarespace viszont nem kínál semmilyen oldali támogatást. De még mindig előnyben van a Wix-szel szemben a lenyűgöző élő csevegési lehetőség tekintetében.

GYŐZTES: Wix

Meglehetősen nehéz kimondani a végső győztest, ha segítségről és támogatásról van szó. Mind a Squarespace, mind a Wix megvan a maga specialitása. Például a Squarespace beépített élő csevegési funkcióval rendelkezik a jobb ügyfélszolgálat érdekében. A Wix viszont telefonos támogatást kínál. Azonban a Wix egyedülálló oldaltámogatása segít megnyerni ezt a kört.

Kezdje el a Wix használatát.

Weboldal árak és csomagok

A Wix és a Squarespace egyaránt rendkívül népszerű hihetetlen terveik és árcsomagjaik miatt.

Csomagjaikat úgy alakították ki, hogy különböző célközönségeket tartsanak szem előtt, legyen szó kis- vagy közepes méretű szervezetekről vagy nagy szervezetekről, amelyek több mint 30 weboldalt tartalmaznak.

Lássuk az általuk kínált terveket.

Squarespace árképzés

A Squarespace 4 prémium díjszabással rendelkezik.

Az első két terv a legalkalmasabb az alapvető webhelyekhez. A két csomag közül az utóbbi az e-kereskedelmi webhelyekhez készült.

Squarespace árképzési tervek

A havi 12 dolláros (évente számlázott) személyes terv tökéletes egy egyszerű, de vonzó webhelyhez. Ha a havi tervet választja, a terv havi 16 dollárba kerül.

Elképesztő funkciókat kínál egy kezdő webhely számára, beleértve a korlátlan sávszélességet és tárhelyet, a mobil optimalizálást, a webhely mérőszámait, az ingyenes domaint, az ingyenes SSL-tanúsítványt és még sok mást.

A havi 18 dolláros üzleti terv (évente számlázva) a legalkalmasabb bármilyen méretű vállalkozás számára. Ha havonta számlázzák, akkor havi 26 dollárba kerülne. Egyrészt mindent kínál, ami a Személyes csomagban elérhető, de több saját funkcióval.

A további szolgáltatások közé tartoznak a promóciós előugró ablakok, a 100 USD értékű Google Ads-jóváírás, a Google üzleti e-mailjei és még sok más.

A Squarespace alap és haladó díjszabása

Az online áruház alapcsomagja, amelynek ára havi 26 dollár éves számlázás esetén, tökéletes a vállalkozás elindításához. Havi számlázás esetén havi 30 dollár az ára. Ha új e-kereskedelmi üzletét építi, ez a terv az Ön számára.

A legfontosabb funkciók közé tartozik a hatékony kereskedelmi mutatók, a Xero-n keresztüli integrált könyvelés, a domainben történő fizetés, a ShipStationen keresztüli címkenyomtatás és még sok más. Emellett az üzleti tervben szereplő összes funkciót is kínálja.

A havi 40 dolláros (évente számlázható) Advanced csomag a legmegfelelőbb az Ön növekvő e-kereskedelmi vállalkozásához. Havonta fizetve 46 dollárba fog kerülni.

Néhány hatékony funkciót biztosít, például az elhagyott kosár automatikus helyreállítását, ajándékkártyákat tartalmaz a marketingkampányokhoz, rugalmas kedvezményeket stb.

Wix árképzés

A Wix változatosabb lehetőségeket kínál a csomagok és az árak tekintetében.

Összesen hét prémium csomag széles skálájával rendelkezik. Ezek a tervek webhelytervekre, valamint üzleti és e-kereskedelmi tervekre vannak osztva.

A webhelytervek minden fontos funkciót kínálnak a webhely futtatásához és a nagyobb elérés érdekében. Mindeközben a kereskedelmi és e-kereskedelmi tervek jobban megfelelnek az online áruház kezelésének, és lehetővé teszik, hogy fizetéseket fogadjon el a webhelyén keresztül PayPal-on és hitelkártyán keresztül.

Wix tervek

Wix árazási tervek

A havi 11 dollárba kerülő Combo terv a Wix által kínált legolcsóbb csomag. Jóllehet ez egy nagyszerű terv, ha még csak tanulja webhelye csínját-bínját, de nem ideális egy hosszú távú tervhez.

A kombinált csomag minimális alapszolgáltatásokat kínál, például 3 GB tárhelyet és 2 GB sávszélességet, tartománykapcsolatot, a Wix Adverts eltávolítását és 1 éves ingyenes domainkupont (csak éves előfizetések esetén).

A korlátlan csomag, amelynek ára mindössze havi 14 dollár, tökéletes szabadúszók és bloggerek számára. Minden szokásos funkcióval rendelkezik, amelyre szükség lehet ahhoz, hogy szabadúszóként elindítsa vállalkozását vagy blogját.

A funkciók közé tartozik a domain csatlakozás, a Wix-hirdetések eltávolítása, 10 GB tárhely és korlátlan sávszélesség, valamint Wix-kuponok és prémium alkalmazások. Lehetővé teszi akár 1 órás videó feltöltését is.

Most havi 19 dollárért kihasználhatja a Wix Pro csomagot, amely az egyik legnépszerűbb elérhető webhelycsomag. Elképesztő funkciókkal rendelkezik, mint például megnövelt tárhely (akár 20 GB), akár 2 órányi videó feltöltésének lehetősége Wix Videóval, egyéni domain, professzionális logó, korlátlan sávszélesség és még sok más.

Ezután megkapja a VIP-csomagot, amely a legtöbb szolgáltatást megosztja a Pro csomaggal, kivéve néhány további szolgáltatást, például az elsőbbségi támogatást. Ez azt jelenti, hogy elsőbbségi alapú ügyfélszolgálatot kap, anélkül, hogy hosszabb ideig várna. Az ára havi 29 dollár.

Wix e-kereskedelmi tervek és árak

A Wix e-kereskedelmi és üzleti tervei tökéletesek az online áruház bővítéséhez.

A három terv a következő:

 • Alapvető üzlet
 • Korlátlan üzlet
 • Üzleti vip
Wix e-kereskedelmi tervek

A Business Basic csomag havi 20 dollárba kerül, és tökéletes egy új e-kereskedelmi üzlethez. Ezzel a csomaggal csak a webhelyen belül fogadhat el online fizetéseket, és további funkciókat is igénybe vehet, például egy ingyenes domaint 1 évre, webhelyerősítő alkalmazást, Google Analyticset stb.

Ezután a Wix a Business Unlimited csomagot kínálja, amelynek ára havi 25 dollár, és olyan további funkciókat kaphat, mint a professzionális logó, a közösségi média logófájlok, a legfeljebb 10 órás videók feltöltésének engedélye stb.

Végül a Wix havi 35 dollárért kínálja a Business VIP tervet. Ezzel a csomaggal az olyan lenyűgöző funkciók teljes készletét kapja meg, mint az elsőbbségi válaszadás, a VIP-támogatás és a Business Unlimited csomagban elérhető összes szolgáltatás.

MEGJEGYZÉS: A Wix által kínált összes prémium csomag országonként eltérő.

GYŐZTES: Wix.

Ingyenes csomagjának, valamint változatosabb és jövedelmezőbb ajánlatainak köszönhetően a Wix a végső győztes. A Wix-hez képest a Squarespace-tervek többe kerülnek, és valójában nem is kapsz többet. Végső soron egy olyan e-kereskedelmi platform, mint a Shopify, több funkcióval is rendelkezhet, de itt a Wix az egyértelmű győztes.

Kezdje el a Wix használatát.

Összegzés és végső ítélet

Az összes funkció alapos értékelése után nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Wix a győztes, bár kis különbséggel. Mindkét webhelykészítőnek sok közös jellemzője van, de mindössze néhány extra elem elegendő a változáshoz.

Végül is az Ön preferenciáitól és igényeitől függ. Ha a legjobb ár-érték arányt szeretné elérni, akkor a Wix a megfelelő választás az Ön számára. Ha azonban szereti a minimalista és klasszikus sablonokat, a Squarespace a tökéletes választás.

 • Kezdje el a Wix használatát.
 • Kezdje el a Squarespace használatát.

Döntésének megerősítése érdekében itt található egy tökéletes GYIK, amely néhány fontos Wix- és Squarespace-lekérdezésen alapul.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

1. Ki használja a Wixet?

Ha teljesen új a webhelyfejlesztés, akkor a Wix a megfelelő választás az Ön számára. És ha a saját domain tárolásának és a WordPress beépülő modulok kezelésének ötlete nehéznek tűnik, a Wix jó választás.

Jobb általános funkcionalitással rendelkezik, mint a Squarespace és a Weebly. A helyszíni szerkesztési súgónak és az egyszerű fogd és vidd szerkesztőnek köszönhetően nincs szükség előzetes webhelyfejlesztési ismeretekre. A Wix tökéletes egyéni vállalkozók, kis- és középvállalkozások, valamint személyes webhelyek számára is.

2. Ki használja a Squarespace-t?

A Squarespace tökéletes a kreatív iparágak számára. Sablonjaik bőséggel árasztanak magukról osztályt és kifinomultságot. Bár kezdőknek is tökéletes, a technikai szempontok enyhe ismerete még mindig szükséges. A Squarespace tökéletes választás fotósok, grafikusok és portfóliówebhelyeket létrehozni vágyó művészek számára.

3. Melyik weboldal-készítő könnyebben használható?

Amint fentebb említettük, a Wix az egyik legegyszerűbb és leginkább kezdőbarát webhelykészítő az interneten. Szó szerint kiválaszthat egy elemet, és elhelyezheti a kívánt helyre a webhelyen. A Squarespace használata is meglehetősen egyszerű, de a Wix egészen más, ami a könnyű használatot illeti.

4. Melyik webhelykészítő jobb a sablontervek szempontjából?

Itt a Squarespace győz, lefelé a kezek. Bár a Wix több sablont is kínál, a vizuális vonzerő tekintetében a Squarespace a maga bajnokságában van. Ez nem azt jelenti, hogy a Wix nem kínál vonzó sablonokat, de a Squarespace által kínált sablonokat szakemberek gondosan megtervezték, hogy a legjobb vizuális esztétikát hozzák webhelyéhez.

5. Melyik webhelykészítő kínálja a legjobb ár-érték arányt?

Miután lebontotta a webhelyterveket mindkét webhelykészítő számára, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Wix jobb ár-érték arányt kínál. Nemcsak változatosabb terveket kínál, hanem olcsóbb lehetőségeket is kínál azoknak, akik nem hajlandók többet előre költeni. Ezen kívül a Wixnek van egy ingyenes csomagja is.

6. Melyik webhelykészítő rendelkezik a legjobb ügyfélszolgálattal?

Mind a Wix, mind a Squarespace kiváló támogatással és tudásbázissal rendelkezik, de a Wixnek van egy kis előnye a beépített támogatásnak és a telefonos támogatásnak köszönhetően. A Wix szintén nagyon átfogó, és lépésről lépésre útmutatókat is kínál webhelye beállításához. A Squarespace nem sokkal marad el, beleértve a könnyen elérhető élő csevegési lehetőséget is.

Végül is közel van, de ajánlom a Wixet.