Wix vs Shopify: Melyik platform a legjobb 2022-ben?

Volt idő, amikor az e-kereskedelem inkább újdonság volt, mint valóság. Ma már mélyen beépült a mindennapi életünkbe, és nem nélkülözhetjük.

Az e-kereskedelmi területre való belépés azonban egyre nagyobb kihívást jelent, mint valaha. Több mint 3500 milliárd dolláros értékesítéssel és több mint 22%-os piaci részesedéssel mindannyian versenyeznek az e-kereskedelmi torta egy szeletéért.

De ha olyan óriásokkal kell versenyeznie, mint az Amazon, egy funkcionális, de vonzó webhely elengedhetetlen. Szerencsére sok e-kereskedelmi platform elérhető az interneten, és ma a legjobbak közül fogok összehasonlítani kettőt: Wix vs. Shopify.

Ebben az áttekintésben elmagyarázom, mi az a Wix és a Shopify, hogyan működnek, és hogyan használhatod ki mindegyiket. A végén világosan megérti, hogy melyik helyzetben melyiket használja.

Mi az a Wix?

Először is vessünk egy pillantást a Wix-re, amely 2006-ban kezdte meg működését, és gyorsan az e-kereskedelmi tér egyik úttörője lett. Ez egy intuitív és könnyen használható webhely-készítő, amely a WYSIWYG fogd és vidd felületét használja webhelyek létrehozásához.

A Wix használatával megállapítottam, hogy AI-alapú webhely-készítő varázslót (Wix ADI) biztosít, amely figyelembe veszi az Ön igényeit, és létrehoz egy webhelyet az Ön számára. A Wix segítségével bármilyen résben létrehozhat webhelyet az olyan webes technológiák ismerete nélkül, mint a HTML vagy a CSS.

A platform rendkívül egyszerű használatának köszönhetően több mint 180 millió felhasználót szerzett, és több mint 130 millió weboldallal működik világszerte. A Wix több mint 90 millió domaint üzemeltet, és ma az egyik legnépszerűbb webhely-készítő.

Amellett, hogy általános célú webhely-készítő, a Wix számos olyan funkcióval is rendelkezik, amelyek segítenek az e-kereskedelmi webhelyek működésében. A bevásárlókosár-integrációtól a fizetési átjárókig a Wix többféle lehetőséget kínál a kisvállalkozások számára.

Wix kezdőlap

Mi az a Shopify?

Míg a Wix egy általános célú webhely-készítő e-kereskedelmi képességekkel, a Shopify ideális megoldás egy online áruház létrehozásához. A Shopify a Wix előtt (2004-ben) kezdte meg működését, hogy megpróbálja megoldani azokat a problémákat, amelyekkel a vállalkozók általában szembesülnek az online jelenlét létrehozása során.

Mondanunk sem kell, hogy a platform rendkívül sikeres volt ebben a törekvésében. A Shopify ma már több mint 1 000 000 vállalkozást szolgált ki, és több mint 200 milliárd dollár bevételt generált.

Shopify felhasználói bázis

Az e-kereskedelemnek szentelt Shopify robusztus és fejlett funkciói lehetővé teszik, hogy bármilyen méretű vállalkozás gyorsabban bővítse tevékenységét. Legyen szó közösségimédia-funkcióról, e-kereskedelmi platformkezelésről vagy SEO-képességekről, a Shopify rendelkezik az Ön vállalkozásának legmegfelelőbb megoldással.

A Wixhez hasonlóan a Shopify is fogd és vidd webhelykészítőt használ, számos integrációt kínál, és számos testreszabási funkcióval rendelkezik. Mindkét platform többszintű előfizetéssel rendelkezik, amelyek kényelmes árakon segítik vállalkozását.

Shopify kezdőlap

Wix vs Shopify összehasonlítás

Első pillantásra a Wix és a Shopify hasonló termékeknek tűnik, és jó okkal. Mindkettő szükségtelenné teszi a kódolási ismereteket, húzd és vidd felületet használnak, és olyan e-kereskedelmi képességekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az online áruház létrehozását.

1. Könnyű használat

Jelenleg több mint 20 millió e-kereskedelmi üzlet található az interneten, amelyek többsége nem termel elegendő eladást a túléléshez. Tehát ahhoz, hogy kitűnjön, üzletének elég gyorsan kell beállnia ahhoz, hogy pontosan akkor hódítsa meg a piacot, amikor szüksége van rá.

Itt jön a képbe a könnyű használhatóság; Hacsak az Ön által használt webhelykészítő nem könnyen használható, akkor veszít. Szerencsére mind a Wix, mind a Shopify meglehetősen előkelő helyen szerepel a könnyű használhatóság indexében.

Wix

Vegyük először a Wix esetét; Ahogy fentebb már említettem, a Wix egy egyszerű fogd és vidd UI-szerkesztőt használ webhelyek létrehozásához. A Wix szerkesztő használatával nem kell mást tenni, mint beállítani egy sablont, elkészíteni a webhely szerkezetét, és hozzáadni a szükséges tartalmat.

Ha gyorsabban szeretné elkészíteni webhelyét, a Wix a Wix ADI (Artificial Design Intelligence) használatával is foglalkozik. A Wix ADI egy automatizált webhely-készítő eszköz, amely percek alatt egy teljes webhelyet készít Önnek.

Csak a szükséges adatokat kell megadnia; Az ADI elvégzi a többit. És ha további testreszabásokat keres, azt javaslom, hogy válassza a Wix Corvid opciót, amely hozzáférést biztosít a Wix API-khoz a részletes tervezési vezérléshez.

Wix tervezési rugalmasság

Shopify

Ha a Shopify segítségével hoz létre egy e-kereskedelmi webhelyet, a tapasztalat kissé eltérő. A Wix lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy front-end szerkesztővel dolgozzanak, míg a Shopify-ban a legtöbb változtatás a háttérfelületen történik. Csak a módosítások előnézetének megtekintése vagy közzétételekor láthatja, hogyan néz ki webhelye.

A fentiek azt jelentik, hogy a Shopify-ban a dashboard és a szerkesztő felületek külön vannak, ami jó, ha engem kérdezel. Ez a szétválasztás lehetővé teszi a termékek hozzáadását és eltávolítását, az értékesítési és marketingkampányok kezelését, valamint az egyéb e-kereskedelmi funkciók gyorsabb kezelését.

Nyertes: Wix és Shopify

Ami a könnyű használhatóságot illeti, mind a Wix, mind a Shopify különböző módon jeleskedik. A Wix nagyobb tervezési rugalmasságot biztosít, és inkább a kezdőknek szól. A Shopify tanulási görbéje viszonylag meredekebb, de az e-kereskedelmi képességek beállításának egyszerűsége páratlan, ha már elsajátították.

2. Árak

A Wix és a Shopify közötti legjelentősebb különbség az árazási tervek tekintetében az, hogy a Wix teljesen ingyenes csomagot kínál, míg a Shopify csak kéthetes próbaverziót kínál. A Wix ingyenes csomagja azonban számos figyelmeztetést tartalmaz, például tolakodó hirdetéseket és az egyéni domain csatlakoztatásának képtelenségét.

A fizetős csomagokhoz a Wix három lehetőséget kínál az online értékesítéshez:

 • Business Basic havi 23 dollárért
 • Business Unlimited havi 27 dollárért
 • Üzleti VIP 49 dollár havonta

Mindegyik csomag különbözik a tárhely, az alkalmazásokhoz való hozzáférés, az e-kereskedelmi funkciók és még az ügyfélszolgálat szintje tekintetében is. Abban az esetben pedig, ha Ön már bejáratott cég, választhat egyedi Vállalati terveket is, amelyek az alapcsomagokon kívül egyedi funkciókat is biztosítanak.

Wix árak és szolgáltatások

Most menjünk a Shopify árstruktúrájára, amely egyszerűbb a Wix-hez képest. A Facebook-oldalakon keresztül történő értékesítéshez, hitelkártyás fizetés elfogadásához és a Vásárlás gomb eléréséhez a Shopify Lite csomagot mindössze havi 9 dollárért használhatja. Abban az esetben, ha teljes tartalomkezelési funkciót keres, a következő tervek állnak rendelkezésre:

 • Az alap Shopify havi 29 dollárért
 • Shopify havi 79 dollárért
 • Speciális Shopify havi 299 dollárért

Egyedi Shopify-csomagokhoz használhatja a Shopify Plus-t, amelynek árai az üzleti igények alapján alkuképesek.

Shopify árak és szolgáltatások

Győztes: Wix

A Shopify áruházcsomagjai láthatóan drágábbak, mint a Wix-é, de emellett inkább az e-kereskedelmi funkciókra irányulnak. Másrészt a Wix magasabb ár-érték arányt kínál, és nagyobb méretezhetőséget tesz lehetővé megfizethető áron.

A fentieken kívül mindkét platform kiváló tartalomkezelő rendszerként is. Mindkettő felveheti a versenyt más webhely-készítőkkel és e-kereskedelemmel, mint például a WordPress és a BigCommerce.

Tekintse meg teljes áttekintésemet a Shopify vs. BigCommerce.

3. Sebesség.

Az e-kereskedelmi üzlet létrehozása azonban nem egyszerűen gyors megvalósítás kérdése. Gondoskodnia kell arról is, hogy a webhelyek oldalai gyorsabban töltsenek be minden eszközön és hálózaton. Ebben az értelemben a Wix a Shopify mögött áll.

A Shopify webhelyek átlagos betöltési ideje általában 1-4 másodperc, ami megkönnyíti a használatukat. Ezzel szemben a Wix webhelyek átlagos betöltési sebessége körülbelül 9 másodperc, így valamivel lassabbak, mint a Shopify. Ezek azonban hozzávetőleges értékek, és több tényezőtől, például az eszköz hardverétől és a hálózati sebességtől függően változnak.

Nyertes: Shopify

Valljuk be: a sebesség elengedhetetlen az e-kereskedelem sikeréhez, és még a Google is egyetért ezzel. A Wix és a Shopify közötti sebességkülönbség nem jelentős, de még mindig ott van, és ezt mindenképpen figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor.

4. Témák és sablonok

Milyen egy webáruház jól szervezett és esztétikus kirakat nélkül? Ezért elengedhetetlen a megfelelő téma és sablonok kiválasztása az e-kereskedelem sikeréhez. Befolyásolja azt, hogy az ügyfelek hogyan lépnek kapcsolatba a webhellyel, és hogy vonzódnak-e eléggé ahhoz, hogy továbbra is visszatérjenek.

A Wix alkotói meglehetősen nagylelkűek, amikor erről a szempontról van szó. Ha ingyenes Wix-fiókot regisztrál, azonnal hozzáférést kap több mint 800 professzionális témához és sablonhoz. A kapott tervek modernek, és iparágak szerint vannak rendezve.

Példa Wix-sablonokra

A Shopify viszont olyan témákkal rendelkezik, amelyek elsősorban az e-kereskedelmi webhelyekre irányulnak; mire számíthatunk, mivel a platform az e-kereskedelemre összpontosít. Az ingyenes témák száma azonban csak 9, ami jóval kevesebb, mint a Wixé.

Szerencsére ezeknek a témáknak mindegyike több változatban is elérhető, ami azt jelenti, hogy a lehetőségek nem olyan ritkák, mint első pillantásra gondolnánk. És ha nem elégedett azzal, ami ingyenesen elérhető, mindig befektethet fizetős témákba.

Tehát most, hogy felmértük a kínált témák és sablonok számát, beszéljünk egy kicsit a minőségről. Ebben az értelemben a Wix és a Shopify is összehasonlítható; A témákat a funkcionalitás és az esztétika szem előtt tartásával hozták létre, és biztosítják, hogy a webhely célját szolgálják.

Ezzel együtt, ha az e-kereskedelmi szolgáltatások szempontjából nézzük, a Shopify témái az elsők. Ezeket a témákat kifejezetten a Shopify e-kereskedelmi üzletei számára hozták létre, így hatékonyabbak, mint a Wixen található általános célú témák.

Egy másik terület, ahol a Shopify megelőzi a Wixet, a válaszkészség. A Shopify-on elérhető összes téma 100%-ban reszponzív, ami azt jelenti, hogy teljesen mobilbarát. Ezzel szemben a Wix-témák némi módosítást igényelnek, hogy mobilbarátok legyenek.

Nyertes: Wix és Shopify

Ha ragaszkodom a rendelkezésre álló témák és sablonok nagy számához, a Wix jóval megelőzi a Shopify-t. Mindazonáltal az utóbbi nyer az e-kereskedelem kompatibilitása és reakciókészsége tekintetében, amelyek mindegyike elengedhetetlen minden e-kereskedelmi vállalkozás számára.

5. Testreszabási szint

Egyelőre egyértelmű, hogy a Wix és a Shopify elegendő lehetőséget kínál a témák terén. Ez azonban önmagában nem elég; A webhelyeket testre kell szabni, hogy tükrözzék a vállalat szellemiségét.

A Wix és a Shopify egyaránt lehetővé teszi egyéni szerkesztések elvégzését HTML és CSS használatával. A Wix rendelkezik egy Wix Corvid nevű dedikált funkcióval, ahol a webhely minden aspektusa testreszabható. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy teljes mértékben irányítsa webhelye megjelenését és hangulatát.

A Shopify rendelkezik egy egyszerű „HTML / CSS szerkesztése” funkcióval, amelyet az adminisztrációs oldalról érhet el. Ezenkívül a Shopify lehetővé teszi, hogy bármikor módosítsa a sablonokat, ami lehetővé teszi a webhely megjelenésének megújítását anélkül, hogy a teljes webhelyet újra kellene építeni.

Sajnos nem ez a helyzet a Wix esetében, amely nem teszi lehetővé a sablonok megváltoztatását, miután létrehozta webhelyét. Véleményem szerint ez komoly akadály lehet, amelyet a Wix-fejlesztőknek a lehető leghamarabb orvosolniuk kell.

Nyertes: Shopify

Ami a testreszabást illeti, a Shopify egyértelműen a győztes. És bár a Wix hasonló lehetőségeket kínál, vannak kompromisszumok nélküli hátrányai is. A Shopify témák tovább optimalizálhatók, ami jobb vásárlói élményt és jobb értékesítést eredményez.

6. Termékmegjelenítési funkciók

Első pillantásra könnyű azt gondolni, hogy a Shopify kevesebb termékbemutató funkcióval rendelkezik, mint a Wix. Végül is a Shopify csak három változatban teszi lehetővé termékeinek hozzáadását, nevezetesen méretben, színben és anyagban.

A Wix viszont hat változatot kínál, körülbelül harminc lehetőséggel. Ugyanakkor a Shopify és a Wix is ​​lehetővé teszi termékleírások, címek és képek hozzáadását. Ráadásul a Wix még a videokörhintákat is támogatja az összes témában, míg a Shopify nem.

Nézze meg azonban közelebbről, és azt fogja tapasztalni, hogy a Shopify számos beépülő modullal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a termékek megjelenítését. Például integrálhat bővítményeket, hogy lehetővé tegye a vásárlói véleményeket a Shopify-on, és akár kiterjesztett valóság (AR) funkciókat is beépíthet. Ilyen rugalmasság nem érhető el a Wixben, amely még videókat sem tesz lehetővé a termékleírásokba.

Nyertes: Shopify

A Shopify ebben a tekintetben vezető szerepet tölt be, és a termékmegjelenítés alapjait egyszerűvé teszi, miközben olyan integrációkat biztosít, amelyek megkönnyítik a munkát. A Wix azonban nem nagyon marad le, és a felkínált lehetőségeket tekintve bőven kárpótol érte.

7. Készlet- és szállításkezelés

Eddig jobban foglalkoztunk a webhely funkcionalitási oldalának felfedezésével. Itt az ideje, hogy egy pillantást vetjünk a színfalak mögé. Ebben a részben a Wix készletkezelési és szállítási lehetőségeit tekintjük át a Shopify-val szemben.

Elvárásaimhoz híven a Shopify teljes körű képességeket kínál a készletkezelés terén. Lehetővé teszi egyetlen és több termék feltöltését, készletkezelési eszközöket, és még bevételi jelentéseket is készíthet. A Shopify segítségével egy teljes dropshipping üzletet működtethet anélkül, hogy kérdéseket tenne fel.

Shopify boltoldal kezelése

A Wix e-kereskedelmi funkcióit illetően rájöttem, hogy inkább a kisebb „e-kereskedők” számára készült. Ennek eredményeként a készletkezelési funkciói korlátozottak a Shopifyéhoz képest, és külön alkalmazásokat kell használnia a jelentésekhez és az elemzésekhez.

A szállítási lehetőségeket illetően a Shopify és a Wix is ​​lehetőséget kínál különféle szállítási szabályok létrehozására. Az ingyenes szállítási lehetőségektől az átalánydíjas szállításig, sőt a súlyon és a terméktípuson alapuló szállításig is rengeteg alternatíva áll a keze ügyében.

Ezenkívül mindkét platform lehetőséget kínál arra, hogy valós idejű szállítási árajánlatot adjon az ügyfeleknek. Vonzó kedvezményeket is kínálnak; Ezek azonban csak bizonyos országokra és régiókra korlátozódnak.

A Wix az USPS-en keresztül kínál szállítási szolgáltatásokat, és a tervtől függően akár 70% kedvezményt is kaphat. E-kereskedelmi szakértőként a Shopify több lehetőséget kínál azáltal, hogy az Egyesült Államokban, Kanadában és még Ausztráliában is szállít.

Nyertes: Shopify

A szállítás és a készletkezelés tekintetében a Shopify több funkciót kínál. De mivel kifejezetten az e-kereskedelemre irányul, ez várható is. Szerencsére a Wix nem késik el, amikor a kedvezményekről és a szállítási lehetőségekről van szó.

8. Adógazdálkodás

Minden vállalkozás egyik legnagyobb fejtörése az adók kezelése. Egy e-kereskedelmi webfejlesztő platform használatakor pedig számítok némi segítségre ebben a tekintetben. Az ügyfelek elvárásainak megfelelően a Shopify és a Wix különféle lehetőségeket kínál itt.

A Wix lehetőséget ad az adók letiltására és engedélyezésére, az adókulcsok feltüntetésére a termék árában és még sok másra; Akár régiónként is beállíthatja az adókat. A Wix az ingyenes Avalara alkalmazást is kínálja, amely segít az adókulcsok automatikus kiszámításában. A hátránya azonban az, hogy ez az alkalmazás csak a magasabb szintű tervekhez használható.

A Shopify sem marad le az adókról. A platform segítségével automatikus adószámításokat hajthat végre. Abban az esetben, ha a Shopify Plus előfizetést választotta, hozzáférést kap az Avalara szolgáltatáshoz, amely megkönnyíti az adószámítást.

Nyertes: Wix és Shopify

Mind a Wix, mind a Shopify ugyanolyan jól teljesít az adószámítás terén. Mindkettő több régióra kiterjedő adószámítási lehetőségekkel rendelkezik, és hozzáférést biztosít az Avalara alkalmazáshoz. Ezenkívül ezek a platformok lehetővé teszik az adóbevallási folyamat automatizálását is.

9. Elhagyott kosár helyreállítási lehetőségek

Az elhagyott kosár helyreállítása minden online áruháztól elvárt kritikus e-kereskedelmi funkció. Ezzel a funkcióval megkeresheti és megcélozhatja azokat a vásárlókat, akik kosárba tettek termékeket, de nem fizettek. Miután azonosította őket, újracélzó e-maileket küldhet kedvezményekkel és kuponokkal, amelyek ösztönzik őket a vásárlás befejezésére.

Mind a Shopify, mind a Wix rendelkezik elhagyott kosár-helyreállítási lehetőségekkel. Míg a Shopify a platformról kínálja a funkcionalitást, a Wix egy harmadik féltől származó beépülő modult használ a feladat végrehajtásához. A Shopify minden csomagban biztosítja a funkcionalitást, míg a Wix az elhagyott kosár helyreállítási funkciót tartalmazza az e-kereskedelmi csomagokhoz.

Egy másik terület, ahol a Wix és a Shopify különbözik, az az automatizált újracélzó e-mailek száma, amelyek mindegyike lehetővé teszi az elküldést. A Shopify segítségével csak egy automatikus újracélzó e-mailt küldhet, míg a Wix segítségével akár kettőt is küldhet. De ez nem nagy különbség szerintem.

Nyertes: Wix és Shopify

Ha az elhagyott kosár-helyreállítási funkciókról van szó, a Wix és a Shopify ugyanolyan jól teljesít. Természetesen vannak kisebb különbségek abban, ahogy az egyes platformok ezt a funkciót használják, de ez csak névleges.

10. POS funkció

Az értékesítési pont vagy a POS funkció lehetővé teszi az e-kereskedelmi vállalkozások számára, hogy akár valós helyekről is értékesítsenek. A POS terminálok fogadhatnak hitel- és betéti kártyákkal történő fizetést, frissíthetik a készletet és figyelhetik a készletszinteket.

A Wix és a Shopify POS-funkciókat kínál, de úgy gondolom, hogy a Shopify jobb munkát végez ebben a tekintetben. Kezdetnek a Shopify POS a világ legtöbb országában működik; Nem ez a helyzet a Wix POS esetében, amely csak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Japánban működik.

Másodszor, a POS funkció a Shopify platform szerves része. Ez azt jelenti, hogy a Shopify-t a POS alapfunkcióval fejlesztették ki, és dedikált POS-támogatást biztosít.

Másrészt, ha POS-szolgáltatásokat kell használnia a Wix-szel, akkor a Square beépülő modult kell használnia. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Wix POS kapacitása kisebb, mint a Shopifyé, de ez sem lesz olyan egyszerű folyamat, mint az utóbbinál.

Nyertes: Shopify

A Wix és a Shopify POS funkciókat kínál, de a Shopify zökkenőmentes, integrált élményt kínál, amely könnyen használható. A Wixben egy beépülő modult kell használnia, ami azt jelenti, hogy két szoftverentitással kell kölcsönhatásba lépnie ugyanazon feladat elvégzéséhez.

11. Közösségi média támogatása

A közösségi média ma az e-kereskedelmi forgalom hatalmas forrása. Természetesen az e-kereskedelmi platformoknak integrálódniuk kell a közösségi média csatornáihoz, hogy növeljék az eladásokat és növeljék vállalkozását.

A Shopify többcsatornás közösségimédia-támogatást biztosít, amely lehetővé teszi, hogy üzletét több közösségimédia-fiókhoz kapcsolja. Legyen szó a Facebookról, az Instagramról vagy más piacokról, például az Amazonról és az eBay-ről, a Shopify lehetővé teszi az összes csatornával való együttműködést, és növeli az exponálást.

Hasonlóképpen, a Wix lehetővé teszi az Instagrammal való integrációt digitális marketing célokra. A Wix segítségével üzlete kihasználhatja az Instagram előnyeit, és közvetlenül a platformon értékesíthet, így nagyszerű csatornát biztosít az eladások növeléséhez.

Nyertes: Wix és Shopify

Még egy szempont, amelyben úgy látom, hogy a Wix és a Shopify egyenrangú. Mindkét platform széles körben használja a közösségi médiát, és lehetővé teszi, hogy kihasználja e csatornák erejét az eladások növelésére.

12. Blogírási lehetőségek

A blogok ma hatékony digitális marketingcsatornát jelentenek, és mind a Wix, mind a Shopify rendelkezik olyan képességekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy blogot hozzon létre webhelyéhez. Minden olyan vállalkozó számára, aki komolyan gondolja a növekedést, a blogírás olyan út, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Mindkét platformon létrehozhat blogbejegyzéseket, szükség szerint kategorizálhatja azokat, és még azt is lehetővé teszi, hogy mások hozzáférjenek tartalmaihoz RSS-hírcsatornákon keresztül. A hasonlóságok ellenére mindkettő jellemzőiben vannak bizonyos különbségek.

Például a Wix lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a blogbejegyzések tartalmi sávjait könnyen beillesszék a termékoldalakra. A Shopify is rendelkezik hasonló lehetőséggel, lehetővé téve a blogtartalom bemutatását más oldalakon, de ehhez egy fizetős bővítmény segítségére van szükség.

Ezenkívül a Wix lehetővé teszi címkék és kategóriák használatát a blogbejegyzésekben. Ezzel szemben a Shopify-nak csak a címkék használatára van lehetősége. Végül a Wix egy automatikus mentési funkciót biztosít, amely elmenti a tartalmat a létrehozáskor; Sajnos a Shopify-ból ez hiányzik.

Wix létrehoz egy blogoldalt

Győztes: Wix

A Wix blogolási részlege egyértelműen megelőzi a Shopify-t „csíkjaival” és automatikus mentési funkcióival. Ezenkívül nem kell többet költenie a Wix-re a blogoláshoz, míg a Shopify-on be kell fektetnie egy bővítménybe.

Ha el szeretné olvasni a teljes útmutatómat a blog indításához

13. E-mail marketing

Annak ellenére, hogy az egyik legrégebbi webes technológia, az e-mail továbbra is a legjobb ROI-val rendelkező marketingcsatorna. Természetesen mind a Wix, mind a Shopify rendelkezik e-mail marketingkampányok létrehozásával és kezelésével az Ön e-kereskedelmi üzletében.

Itt a Wix több lépéssel előrébb jár a Wix Ascenddel, amely egy minden az egyben megoldás minden digitális marketingigényére. A funkcióinak eléréséhez külön előfizetésre van szüksége, de ha ezt megtette, az összes marketinggel kapcsolatos opciót elérheti erről az egyetlen felületről. Ez egy olyan funkció, amely nagyon hasznos lehet több digitális marketing kampány futtatásakor.

Még akkor is, ha úgy dönt, hogy nem szeretne Ascend-előfizetést, havonta akár három e-mail-marketing kampányt is futtathat a Wix-szel. Az előfizetéssel azonban hozzáférhet az eszköz összes funkciójához, például a nagyobb e-mail sávszélességhez.

A Shopify az e-mail marketing funkciókat integrálja az adminisztrációs oldalra, ahonnan kampányokat tervezhet és indíthat. De abban az esetben, ha jelentősebb mennyiségű szolgáltatást és nagyobb rugalmasságot keres, választhat különféle bővítményeket és kiegészítőket, mint például az Omnisend Email és a Privy.

Győztes: Wix

Az e-mail marketing az egyik módja annak, hogy a Wix előnyt élvez a Shopify-val szemben. Az Ascend platformmal a Wix lehetővé teszi az összes digitális marketing funkció ellátását, beleértve az e-mail kampányokat is. A Shopify képességei e tekintetben pluginek nélkül kissé korlátozottak.

14. Mobil alkalmazások elérhetősége

Ma a mobilalkalmazások és az útközbeni üzleti lehetőségek korát éljük. Ezért várhatóan csak okostelefonról tudja elérni és szerkeszteni webhelyét. Ennek érdekében a Wix és a Shopify is kínál mobilalkalmazásokat az üzletek menet közbeni kezeléséhez.

A Wix mobilalkalmazás, amely iOS és Android rendszeren is elérhető, teljes mértékben lehetővé teszi a blogbejegyzések létrehozásától és közzétételétől kezdve az események kezeléséig. Az alkalmazás segítségével képeket is hozzáadhat termékgalériáihoz, és általános frissítéseket végezhet webhelyén.

A Shopify alkalmazás inkább az e-kereskedelmi folyamatok megkönnyítésére irányul. Az összes főbb okostelefon operációs rendszeren elérhető Shopify alkalmazás lehetővé teszi üzlete legtöbb aspektusának kezelését. A Shopify rendelkezik még egy POS-alkalmazással is a fizikai fizetések fogadására, egy chat-alkalmazással, és még egy logókészítő alkalmazással is.

A Shopify mobilalkalmazás jellemzői

Nyertes: Wix és Shopify

A Wix és a Shopify alkalmas alkalmazásokat biztosít a webhely adminisztrációjának átvételéhez útközben. A Wix alkalmazás azonban jobban megfelel az általános webhelyszerkesztéshez, míg a Shopify alkalmazás az e-kereskedelmi képességeket helyezi előtérbe.

15. Tartozékok száma

A Wix és a Shopify önmagukban is önellátó platformok, de a képességeik tovább bővíthetők pluginekkel. Szerencsére minden eszköznek van egy alkalmazásboltja, ahonnan a felhasználók az alkalmazások széles skáláját érhetik el.

Nem meglepő módon minden alkalmazásbolt másképp van felszerelve, és megvannak a maga sajátosságai. A Wix áruház inkább arra irányul, hogy további funkciókat biztosítson webhelyének. Ezen kívül több mint 250 egyéb eszközzel és szolgáltatással is integrálható lesz, mint például a MailChimp.

Példa Wix beépülő modulokra

A Shopify alkalmazásbolt azonban messze felülmúlja a Wixet több mint 3000 alkalmazásból és integrációból álló gyűjteményével. A könyveléstől a CRM-ig itt mindent megtalál, amire szüksége van e-kereskedelmi üzletéhez.

Nyertes: Shopify

Itt nem kell nagyon egyértelműnek lennie – a Shopify a rengeteg beépülő modullal és integrációval győzi le a kezét. A Wix alkalmazásbolt képes, de nem igazán közelíti meg a Shopify kínálatának hatalmas választékát.

16. Integrációs fizetés s

Az e-kereskedelmi webhely-készítőkről szóló vita nem lenne teljes a fizetési integrációról szóló rész nélkül. És bár a Wix és a Shopify jól felszereltek a fizetések elfogadására, néhány különbséget érdemes szem előtt tartani.

Ami a funkcionalitást illeti, a Shopify a fizetések elfogadásának szinte minden aspektusát lefedi. Integrációkat biztosít több mint 100 fizetési átjáróval, beleértve a saját dedikált átjárót, a Shopify Payments-t.

Shopify fizetési módok

A Shopify azt is lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy több pénznemben is elfogadjanak fizetést, fizetéskor borravalót adhatnak, és még adományokat is kérhetnek. Abban az esetben, ha a Shopify Payments nem érhető el az Ön tartózkodási helyén, bármikor választhat harmadik féltől származó alkalmazásokat fizetésre.

Nem meglepő módon a Wix támogatja az összes elterjedt fizetési platformot, mint például a PayPal, a Square és a Stripe. Azonban nem támogatja az olyan digitális pénztárcákat, mint az Amazon Pay és az Apple Pay. Egy másik hátránya, hogy a Wix nem teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy a helyi pénznemben fizessenek.

A fentiek ellenére a Wix jelentős előnnyel rendelkezik a Shopify-val szemben a fizetések terén – nem számít fel semmilyen feldolgozási díjat. A Shopify ezzel szemben tranzakciós díjat számít fel a harmadik fél fizetési átjáróinak használatáért.

Nyertes: Wix és Shopify

A Shopify a szélesebb fizetési lehetőségeivel és funkcióival felülmúlja a Wixet, ha kapacitásban gondolkodik. A Wix azonban előnyben van, mivel ingyenes fizetési feldolgozást biztosít, ami a legvonzóbb tényező lehet online vállalkozása számára.

17. Teljesítményelemzés

Az alkalmas elemző funkciók az egyik fontos tényező, amely meghatározza az e-kereskedelmi megoldások erejét. Hacsak nem tudja nyomon követni webhelye teljesítményét, nem fogja tudni felmérni, milyen lépéseket kell tennie az üzlet növekedéséhez.

Ebben az értelemben a Wix és a Shopify összehasonlítható e-kereskedelmi eszközök. Mindkettő hozzáférést biztosít a Google Analytics szolgáltatáshoz, amely részletes információkat nyújt az ügyfelek viselkedéséről. Ezekkel az adatokkal személyre szabhatja webhelyét, és ügyfélbarátabbá teheti azt.

Azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy az e-kereskedelmi csomagok valamelyikében részt kell vennie ahhoz, hogy ezt a funkciót a Wix-szel használni tudja. A Shopify-val azonban minden tervhez elérhető. A Shopify még számos beépített elemző funkcióval is rendelkezik, mint például a konverziókövetés és az ügyfelek viselkedésének elemzése.

Shopify elemző oldal

Nyertes: Shopify

A díjat ismét a Shopify kapja, amiért e-kereskedelembarátabb. Itt minden tervhez beépített és harmadik féltől származó elemzési integrációt kap, így a Shopify a legjobb elemzési lehetőség.

Wix vs Shopify: előnyei és hátrányai

Ebben a részben kiemelem mindkét platform néhány erősségét, valamint néhány gyengeséget. Ez lehetővé teszi, hogy egy pillantással összehasonlítsa a Wixet a Shopify-val.

A Wix előnyei:

 • Egyszerűsített szerkesztő felület
 • Nagyobb ár-érték arány
 • Hozzáférés számos oktatóanyaghoz
 • A legjobb e-mail marketing lehetőségek

A Wix hátrányai:

 • Kisebb keresőoptimalizálási (SEO) funkciók
 • Inkább a kisebb cégekre irányul
 • Nem túl jó dropshippinghez.

A Shopify előnyei:

 • Az e-kereskedelmi funkciók széles választéka
 • A fizetési lehetőségek legszélesebb választéka
 • Számos bővítmény és integráció
 • Teljesen keresőmotorokhoz optimalizálva

A Shopify hátrányai:

 • Kicsit drágább
 • Hiányoznak a fejlett blogolási funkciók
 • Letilthatja a fizetési átjárók használatát

Összegzés

Remélem, a Wix és a Shopify fenti összehasonlítása segített jobban megérteni a két platformot. Bár mindkettő kiválóan alkalmas webhelyek készítésére, mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei.

Az, hogy melyiket használja, teljes mértékben az Ön vállalkozása igényeitől függ. Abban az esetben, ha egy dedikált e-kereskedelmi portált szeretne létrehozni az összes csengővel és síppal, a Shopify a beépülő modulok és funkciók legjobb gyűjteményét kínálja.

Az e-kereskedelmi képességekkel rendelkező általános célú kisvállalkozási webhelyek esetében azonban a Wix a legjobb megoldás. Terveik megfizethetőbbek, könnyebb a szerkesztés, és a Wix Ascend formájában hozzáférhet a fejlett digitális marketinglehetőségekhez.

Ezért a választás előtt feltétlenül használja az ingyenes csomagokat és próbaverziókat az egyes platformok teszteléséhez.