Thinkific Review: Ez a legjobb kurzuskészítő eszköz 2022-ben?

Az online tanulási ágazat exponenciális növekedést mutat.

A globális eLearning piac 2025-re elérheti a 325 milliárd dollár összértékét.

Ami pedig az online tanfolyami platformokat illeti, a Thinkific az egyik első név, ami eszünkbe jut.

Ne vigye magára, nézze meg a világ minden tájáról származó véleményeket. Több mint 75 millió ember vett részt a Thinkific tanfolyamon.

Oktatóként ennyi motivációra lesz szüksége a kezdéshez. Látni fogjuk a Thinkific összes funkcióját, és azt, hogy miért számít az egyik legjobb kurzuskészítő platformnak edzők, vállalkozók és oktatók számára.

Merüljünk el az áttekintésben.

Mi az a Thinkific?

A Thinkific mottója, a Power Your Education Empire pontosan leírja a platform lényegét.

A Thinkific egy online tanfolyami platform oktatóknak, üzleti trénereknek és vállalkozóknak.

A platform lehetővé teszi online kurzusok létrehozását különböző tartalomformátumok, például videók, szöveg, PDF, vetélkedők, viták és sok hasonló tartalomstílus használatával.

Mi az a Thinkific?

A Thinkificot azonban az összes olyan eszköz kombinációja teszi kiemelkedővé, amelyekre egy oktatónak szüksége van a tanfolyamok online értékesítéséhez.

Drag and drop építőt kínál a webhelyfejlesztéshez. Nem kell kódot vagy HTML-t tanulnia ahhoz, hogy tökéletes webhelyet hozzon létre online coaching vállalkozása számára.

A Thinkific lehetővé teszi a kurzuskészítők számára, hogy zökkenőmentesen népszerűsítsék vállalkozásukat. A Thinkific segítségével könnyedén integrálhat több harmadik féltől származó alkalmazást és platformot. Ennek a cikknek a következő részeiben részletesen bemutatjuk egyedi marketingfunkcióit.

Végül robusztus diákfelügyeleti funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az oktatók számára, hogy nyomon kövessék a tanulók fejlődését automatizált e-mailek és emlékeztetők segítségével.

Hányan használják a Thinkificot?

Korábban azt mondtam, hogy nem kell szót fogadnod, amikor azt mondom, hogy a Thinkific a kurzuskészítők egyik vezető platformja. Íme, miért.

 • Több mint 75 millió tanfolyamon vettek részt a Thinkificon.
 • A Thinkific több mint 50 000 alkotóból álló közösséggel rendelkezik.
 • 190 országban használják a Thinkificot.
 • Az oktatók több mint 650 millió dollár értékben adtak el online tanfolyamokat a Thinkificon keresztül.

A Thinkific csak erősödött a kezdetek óta. Az online hallgatók számának növekedésével a világban a platform innentől csak jobb lesz.

Ki használhatja a Thinkificot?

A Thinkific egy kurzuskészítő platform, ami azt jelenti, hogy bárki, aki megpróbál online coaching vállalkozást indítani, használhatja a platformot.

A Thinkific legnépszerűbb felhasználói közé tartozik:

 • Üzleti edzők
 • Vállalkozók
 • Online oktatók
 • Akadémiai intézmények
 • Digitális marketingplatformok (Hootsuite)

És hadd tisztázzam az egyik legnagyobb mítoszt az online kurzusokkal kapcsolatban: nincs szükség technikai ismeretekre a tanfolyam online elindításához, legalábbis a Thinkificon.

A Thinkific lehetővé teszi nem technikai kurzusok létrehozását, kurzusainak online népszerűsítését robusztus marketingeszközök segítségével, és beépített folyamatkövető rendszert biztosít.

Vessünk egy pillantást a Thinkific főbb jellemzőire és tényezőire, amelyeket figyelembe kell venni egy online tanfolyam létrehozásakor.

Thinkific Review: 9 szempont, amelyet figyelembe kell venni az első online tanfolyam elkészítésekor.

A gyakorlati élmény érdekében létrehoztunk magunknak egy áttekintési fiókot.

A Thinkific egy egyszerű felhasználói felületet, egy lépésről-lépésre tanfolyamkészítési folyamatot és oktatóvideókat kínál. Nincs szükség technikai ismeretekre a Thinkific kurzus létrehozásához.

A korlátozott online tapasztalattal rendelkező felhasználók számára a Thinkific kiváló képzési anyagokat kínál.

Thinkific panel áttekintés

1. Thinkific Course Builder modul.

Az online kurzuskészítés platformjaként a Thinkific csúcspontokat ér el tartalmi sokoldalúságáért, különböző tagsági szintek létrehozására való képességéért, egyéni kurzusmegjelenéséért és csepegtető tartalomszolgáltatásaiért.

Tartalom támogatása.

Gondolkodó tartalomformátumok

Az online kurzusok érdekességének megőrzése kihívást jelenthet a legtöbb oktató számára.

A Thinkific legalább 12 különböző tartalomformátumot támogat az online kurzusokhoz.

 1. Videó
 2. Teszt
 3. Multimédia
 4. Szöveg
 5. Közvélemény kutatás
 6. PDF
 7. Hang
 8. letöltések
 9. Előadások
 10. Brillium vizsgák
 11. Feladatok
 12. Élő közvetítés (béta)

Azok a tartalomkészítők, akik más platformokról költöznek át, vagy akik már rendelkeznek anyaggal, a Thinkific lehetővé teszi számukra, hogy több tartalmat is hozzáadjanak a tömeges importálójukkal.

Tanfolyam megjelenésének testreszabása.

A Thinkific oktatói egyéni képeket és leírásokat tölthetnek fel az egyes kurzusokhoz.

A Thinkific fizetős csomagjai magasabb szintű testreszabást kínálnak. Választhat különböző színtémákat (világos vagy sötét), megváltoztathatja webhelye színét és betűtípusát, hozzáadhat leckecímkéket (az óra típusát) és egy tanfolyamlejátszó logót.

Ha Ön üzleti coach vagy influencer, ezek a fehér címke opciók segítenek abban, hogy erőteljesen kiemelje személyes márkáját.

Tagsági szintek.

Oktatóként az online tanfolyamokhoz való hozzáférést megfelelő bevételi stratégiának kell kísérnie. A Thinkific lehetővé teszi az oktatók számára, hogy különböző szintű tagságot hozzanak létre. Ezeket a tagsági szinteket találtuk kutatásunk során.

 • Ingyenes tagsági csomag
 • Egyszeri fizetés
 • Előfizetési tagság
 • Havi fizetési terv
 • Egyedi árképzési lehetőségek

A tagsági lehetőségek használatához azonban hozzá kell férnie a Thinkific Pro csomaghoz.

Gondolkodj el a tagsági szinteken

Csepegtető tartalom.

A Thinkific kurzusban való használatának egyik előnye, hogy képes a tartalom csöpögtetésére. Edzőként megkövetelheti diákjaitól, hogy lefedjék az előző leckéket az ötletek sikeres megvalósítása érdekében.

A csepptartalom lehetővé teszi a tartalom közzétételének ütemezését olyan felhasználói mérföldkövek alapján, mint a hallgatói beiratkozás dátuma, a hallgatói kurzus kezdési dátuma és az egyéni naptári napok.

A Thinkific tanfolyam elvégzését igazoló bizonyítványok.

A megfelelő motiváció nélkül az online tanulási tapasztalat elavulttá válhat. Online oktatóként motiváltan kell tartania diákjait.

Ennek elősegítése érdekében a Thinkific lehetővé teszi az oktatók számára, hogy szakmai tanfolyami bizonyítványokat készítsenek.

Thinkific kurzus teljesítési bizonyítvány

Választhat előre betöltött tanúsítványsablonokat, vagy akár személyre is szabhatja a tanúsítványokat a márka arculatával. A Thinkific olyan lehetőségeket kínál, mint a márka vagy iskolai logó hozzáadása, a betűtípusok és színek megváltoztatása a márkához igazodva, és egyetlen tanúsítvány hozzárendelése több kurzushoz.

2. Thinkific webhelykészítő.

Webhelye kritikus szerepet játszik online coaching vállalkozásának sikerében.

A Thinkific előkelő helyet foglal el, amikor webhelyet kell létrehoznia online iskolája számára. Több lehetőséget is megvizsgáltunk a különböző tanulásirányítási rendszerekben (LMS), és nem is lehetnénk elégedettebbek.

Ez biztosítja a Thinkific webhely funkcionalitását.

Drag and drop oldalkészítő

Annak, aki nem kötődik a technológia világához, nagy kihívást jelenthet egy weboldal létrehozása, a HTML kezelése vagy a CSS szerkesztése.

A Thinkific nagyon egyszerűvé teszi egy oldal létrehozását a kurzushoz vagy a webhely bármely más oldalához.

Különböző szakaszok közül választhat, beleértve a szalaghirdetéseket, cselekvésre ösztönzést, ellenőrzőlistát, visszaszámlálót, képgalériát, ismertetőket, videókat és még sok mást. Új szakasz hozzáadásához egyszerűen húzza az elemet a kívánt helyre.

Választhat az alapértelmezett oldalsablonok közül, vagy létrehozhat teljesen új elrendezéseket webhelyéhez.

Thinkific drag and drop oldalkészítő

Témakönyvtár

A Thinkific másik nagyszerű funkciója az előre megtervezett témakönyvtár.

Ahelyett, hogy a semmiből hoznának létre egy weboldalt, a kurzus készítői választhatnak egy sablont alapnak. A Thinkific több témát és egyszerű testreszabási felületet kínál.

Thinkific Tematikus Könyvtár

Jelenleg három különböző téma áll a kurzuskészítők rendelkezésére tíz változatban.

Egyéni domain hozzáadása

A Thinkific lehetővé teszi a kurzuskészítők számára, hogy egyéni URL-címeket használjanak kurzuswebhelyükhöz, bár ez a funkció csak fizetős csomagokkal érhető el.

Ha most kezdi el online coaching vállalkozását, használhat egy ingyenes aldomaint, amelyet a Thinkific az INGYENES előfizetési csomag keretében kínál a tagoknak.

SSL tanúsítvány

Az SSL ma minden webhelyen kötelező. Nemcsak azokat az információkat védi, amelyeket a tanulók megoszthatnak a webhelyén, hanem azt is biztosítja, hogy webhelye ne jelenítsen meg „Nem biztonságos” figyelmeztetést a Chrome böngészőben.

A Thinkfic alapszintű SSL-tanúsítványt kínál minden csomaghoz. Ha egyéni SSL-jét szeretné használni, frissítenie kell a „Premier” csomagra.

Fehér címkézési megoldások

A Thinkific lehetőséget kínál arra, hogy eltávolítsa a márkáját a tanfolyam készítőinek webhelyeiről, azaz a „Powered by Thinkific” szöveget.

Ha Ön üzleti tanácsadó vagy használni szeretné a márkáját, a Thinkific márka eltávolításához szüksége lesz a Pro-tervre a Growth csomaggal.

3. Thinkific fizetési lehetőségek.

A fizetési módok rugalmasságának biztosítása az online tanfolyamok értékesítésének másik kritikus összetevője. A tanulók számára lehetővé kell tenni, hogy olyan fizetési módot válasszanak, amelyben jól érzik magukat.

A Thinkific támogatja a Stripe-ot és a PayPal-t is.

A Stripe hitelkártyás és betéti fizetést is kínál. Ezzel szemben a PayPal több mint 200 országban érhető el, ami azt jelenti, hogy diákjai valószínűleg ismerik a fizetési processzort.

Egy másik fontos tényező, amelyet a Thinkific kapcsán felfedeztünk, a közvetlen kifizetések az eladók PayPal- vagy Stripe-számlájára. Nincs várakozási idő vagy várakozási idő a kifizetésekre. Azonnal hozzáférhet fizetéseihez.

A Thinkific lehetővé teszi a kurzusok készítőinek, hogy egyéni konverziós elemeket adjanak pénztári oldalaikhoz, beleértve az értékeléseket, videókat, valamint az eladások növelésének lehetőségét. A „Köszönjük, hogy feliratkozott” oldalon egyetlen kattintással megvalósíthatja az eladásokat.

4. Thinkific Marketing Tools.

Marketingstratégiája sarokköve a kurzus online népszerűsítése kell, hogy legyen.

A Thinkific meglepő módon néhány csodálatos marketingeszközzel és integrációval rendelkezik az online tanfolyamokhoz.

Kuponok

Az egyik legjobb módja annak, hogy a potenciális ügyfeleket eladásra ösztönözze, az árengedmény felajánlása. A Thinkific lehetővé teszi a kurzuskészítők számára, hogy kuponokat hozzanak létre azonnali kedvezményért.

Választhat százalékos vagy fix kedvezményt kínál. Minden tanfolyamhoz több kuponkód is generálható.

Tanulói fizetéskor alkalmazhatják, bár lehetőség van automatikus kuponfelhasználásra, amikor a vásárlók közvetlenül az Ön pénztári oldalára érkeznek.

Értékesítési widgetek

A tartalom reklámozása partnerhálózatokon vagy webhelyeken egy másik nagyszerű módja annak, hogy növelje eladásait.

A Thinkific értékesítési widgeteket kínál a marketing megkönnyítése érdekében. Használhatja ezeket a kivonatokat a webhelyeken a tanfolyamok értékesítésének növelésére. Különféle változatokat használhat, beleértve a gombokat vagy a tanfolyamkártyákat.

Harmadik fél integrációi

Ha már használ marketingeszközöket, mint például a Mailchimp vagy az Aweber, vagy bármely más marketingplatformot, a Thinkific lehetővé teszi, hogy ezeket az e-mail marketingplatformokat összekapcsolja Thinkific-fiókjával.

Átgondolt harmadik féltől származó integrációk

Számos kategóriában találtunk harmadik féltől származó integrációt, többek között:

 • E-kereskedelem: Stripe, PayPal, Shopify, Awesome
 • Automatizálás: Zapier, Infusionsoft
 • Elemzés: Google Analytics, Facebook, Segment.io
 • E-mail marketing: Mailchimp, ConstantContact, ConvertKit, Aweber
 • Tanulói sikerek: Zoom, Hitelesség, Disqus
 • Növekedési eszközök: Sumo

Partnerprogram

Az egyik legjobb és legnépszerűbb digitális marketing taktika a leányvállalatokkal való együttműködés a tanfolyamok népszerűsítése érdekében.

A Thinkific lehetővé teszi leányvállalatok hozzáadását a kurzusokhoz. Új vagy meglévő diákjait leányvállalatként regisztrálhatja, vagy egyszerűen hirdetheti társult ajánlatait külső felhasználók számára.

A Thinkific lehetővé teszi a társult program nyomon követését és a jutalékok jóváhagyását. Mindazonáltal a Thinkific platformon kívül kell kifizetéseket teljesítenie leányvállalatainak. Jelenleg nem támogatja a közvetlen kifizetéseket.

5. Átgondolt jelentési képességek.

Az online coaching vállalkozás létrehozásához több rendszerre van szükség. Az eladások nyomon követésének képessége, valamint a hallgatói elkötelezettség kritikus szempont ennek a folyamatnak.

A Thinkific robusztus jelentési rendszerrel érkezik. A Thinkific mátrixokkal valós idejű információkat kaphat vállalkozásáról.

Thinkific Advanced Reporting System

A Thinkific kísérletez a fejlett jelentéskészítési képességeivel (béta), de már most is szeretjük, amit látunk.

A speciális jelentések lehetővé teszik a tanfolyam készítői számára, hogy nyomon kövessék a következőket:

 • Jövedelem: Ezzel a szegmenssel nyomon követheti teljes bevételét. A Thinkific több szűrőt is kínál, amelyek lehetővé teszik annak azonosítását, hogy mely tanfolyamok és csatornák generálják a legtöbb eladást. Különféle szűrőket használhat, beleértve a tanfolyamokat, tanfolyamtípusokat, fizetési szolgáltatókat, fizetési típust, ügyféltípust (új vagy visszatérő) és hasonló kategóriákat.
 • Rendelések – Ez a rész segít áttekinteni a különböző időszakokra vonatkozó teljesített rendeléseket. Különböző szűrők segítségével különítheti el a rendeléseket, beleértve a kuponokat, a fizetési módot és típust, valamint a tanulótípusokat.
 • Beiratkozások – A Beiratkozás szakasz lehetővé teszi az ingyenes és fizetős beiratkozások nyomon követését az idő múlásával. Nagyszerű, ha egy promóciós tanfolyam vagy ingyenes kurzus felajánlásával próbálja növelni a tanfolyamok eladásait.
 • Hallgatói elkötelezettség – A legjobb tanulási és tanulói élményt biztosító tartalom biztosítása érdekében a Thinkific betekintést nyújt abba, hogyan használják a hallgatók a kurzust. Ellenőrizheti a különböző típusú médiákkal való interakcióját, a kurzus befejezéséhez szükséges átlagos időt, a teszteredményeket és a hallgatók hasonló adatait.

6. Átgondolt diákmenedzsment.

A hallgatói menedzsment modul minden LMS magja. A Thinkific remekel a könnyen használható diákfelügyeleti rendszerben.

A Thinkific problémamentes hallgatói felvételi folyamattal rendelkezik, amely minden szükséges részletet megad az új beiratkozásokhoz e-mailben, értesítések formájában, és lehetővé teszi a releváns közösségekben való részvételt.

Az online kurzuskészítők számára egyértelmű szegmenseket, szűrőket adhat hozzá, és különböző Thinkific-szolgáltatásokat használhat átfogó tanulási ökoszisztéma kialakításához.

Megjegyzés: A Thinkific lehetőséget kínál arra, hogy korlátlan számú hallgatót vegyen fel kurzusaira minden tervhez (beleértve az ingyenes csomagot is).

Felhasználói csoportok, közösségek, viták

Ha új kurzust hoz létre, az egyik fő szempont, amelyet figyelembe kell venni, a felhasználói interakció ösztönzése. A Thinkific számos funkciót biztosít a hallgatói tevékenység elősegítésére a kurzuson belül. Csoportokat, közösségeket és beszélgetéseket hozhat létre a kurzus tartalmáról vagy más témákról.

 • Csoportok: A Thinkific lehetővé teszi, hogy diákjait különböző csoportokba ossza fel csoportok segítségével, bár ez a funkció nem érhető el az alaptervben. Ha ingyenes tanfolyamot kínál az eladások növelésére nagy értékű kurzusok vagy tanfolyamcsomagok formájában, könnyen elkülönítheti ezeket a felhasználókat egy másik csoportba.
 • Közösségek: Közösségek létrehozásával javíthatja a kurzus létrehozási folyamatát és az általános felhasználói élményt. Ezek a közösségek teret biztosítanak a hallgatók közötti élénk és tartalmas vitákhoz.
 • Megbeszélések – A potenciális vásárlók körében általános tendencia, hogy a tagsági oldalakra való feliratkozás előtt megnézik a közösségi vitákat. A Thinkific lehetővé teszi, hogy beszélgetéseket adjon hozzá online coaching webhelyéhez. A tagok megtekinthetik a teljes történetet, és többet megtudhatnak korábbi diákjaik előrehaladásáról. Ez egy hatékony módja annak, hogy népszerűsítsd a tanfolyami eladásokat.

Tanulói előrehaladási jelentések, beszámolók, bizonyítványok

Mielőtt korlátlan számú kurzust hozna létre az online akadémián belül, meg kell értenie, hogyan vélekednek a hallgatók a kurzusairól. A legtöbb új oktató meg fog lepődni a folyamatban részt vevő tanulási görbén.

A Thinkific számos funkcióval rendelkezik a hallgatói visszajelzések és az előrehaladás nyomon követésére, beleértve az előrehaladási jelentéseket, áttekintéseket és tanúsítványokat.

 • Hallgatói előrehaladási jelentések – Az előrehaladási jelentések segítenek elemezni a beiratkozott hallgatók előrehaladását. Nyomon követheti a tanulók előrehaladását a különböző kurzusokon, a teljesítési arányokat és a bejelentkezési tevékenységet.
 • Vélemények – Ha visszajelzést szeretne kapni diákjaitól, az értékelések remek megoldást jelentenek. A vélemények segítségével növelheti eladásait is. A Thinkific egyik hasznos funkciója a vélemények szerkesztésének és a kurzus céloldalának beágyazásának lehetősége. Az értékesítési oldalon vagy a teljes webhelyen található értékelések segítségével növelheti az ügyfelek bizalmát.
 • Tanúsítványok – A másik ok, amiért a Thinkific népszerű kurzuskészítő eszköz, az az egyszerű használat. A kurzus befejezéséről szóló bizonyítványokat egyszerűen a rendelkezésre álló sablonok egyikének kiválasztásával hozhatja létre. A Thinkific lehetővé teszi egyéni képháttér használatát a tanfolyami bizonyítványokhoz.

Feladatok, kérdőívek, felmérések

Minden kurzusépítési platform szerves része, hogy képes mérni a hallgató előrehaladását. A Thinkific többféle tesztelési módszert kínál annak biztosítására, hogy tanulói jól tanulják a kurzust.

A Thinkificon feladatleckéket hozhat létre. A Thinkific lehetővé teszi egy mintafájl vagy sablonfájl hozzáadását a diákok számára. A tanulói prezentációk maximális mérete 100 MB, ami a legtöbb feladatlap alapú teszthez elegendő lesz.

Több kvízt is hozzáadhat a Thinkific-tanfolyamhoz. Egy- vagy többválaszos kérdéseket adhat hozzá a kvízhez. A Thinkific egy WYSIWYG szerkesztőt biztosít, amellyel könnyedén hozzáadhat grafikákat vagy videókat a kvízekhez.

Gondolkodó kvíz

A Thinkific lehetővé teszi a pedagógusok számára, hogy minden kérdőívhez kérdésbankot hozzanak létre. A platform véletlenszerűen választ kérdéseket minden tanuló számára, így segít egyedi vetélkedők létrehozásában.

Ha kurzusa webináriumokat vagy élő órákat is tartalmaz, a felmérések hozzáadása kiváló ötlet lehet a tanulási eredmények vagy a hallgatói preferenciák azonosítására. Felméréseket is beépíthet a kurzusába, hogy kritikus információkat szerezzen a hallgatóktól.

7. Thinkific Data Security.

Határozza meg a lopási esetek növekedését. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság adatainak gondos elemzése az adatlopások számának folyamatos növekedését jelzi.

Forrás: Biztosítási Információs Intézet

Online oktatóként ezek a statisztikák aggasztóak lehetnek, különösen akkor, ha bővítményeket használ a kurzusok futtatásához (WordPress).

A Thinkific gondoskodik az esetleges biztonsági problémákról. A tanfolyamkészítő eszköz ingyenes SSL-titkosítást kínál minden tagságához, még az ingyenes csomaghoz is.

A Thinkific biztonságos felhőtárhelyet használ az Ön és diákjai adatainak védelmére. Ha szokásos, hogy naponta biztonsági másolatot készítsen webhelyéről vagy korábbi tanfolyamairól, a Thinkific nagyszerű megkönnyebbülést kínál az automatikus biztonsági mentésekkel.

A Thinkific automatikusan alkalmazza a frissítéseket az összes webhelyen. Ha a Thinkific API-t magántanfolyamhoz használja, érdemes lehet olvasni a Thinkific API dokumentációját.

Röviden: nem kell aggódnia adatai biztonsága miatt. A Thinkific lehetővé teszi, hogy arra összpontosítson, amit a legjobban csinál, és lenyűgöző kurzusokat hoz létre.

8. Thinkific Pricing Plans.

Most, hogy alaposan megvitattuk, hogy a Thinkific miért az egyik legjobb pályaépítő eszköz, itt az ideje, hogy vessünk egy pillantást az árstruktúrájára.

A Thinkific lehetővé teszi az oktatók számára, hogy INGYENES tervvel kezdjenek, amely lehetővé teszi számukra, hogy akár három kurzust is létrehozzanak, korlátlan számú hallgatót vegyenek fel, és azonnali forrásokhoz jussanak. Az oktatók korlátozott tartalomtípusokat kapnak, de ez elég jó terv bárki számára, aki teszteli a vizeket.

Íme, mit kínálnak a Thinkific csomagok és áraik.

Átgondolt árképzési tervek
Thinkific terv jellemzői
 • Ingyenes csomag: Az ingyenes csomag ideális azoknak, akik először próbálnak ki online coachingot vagy készítenek tanfolyamot. Néhány alapvető funkciót kínál az első tanfolyam elindításához.
 • Alapterv – Ha készen áll a képzés online lebonyolítására, az Alapterv hozzáférést biztosít minden olyan funkcióhoz, amelyre szüksége van egy jó tanfolyam elkészítéséhez, valamint egyéni domain kiválasztásának lehetőségét.
 • Pro-terv: A Thinkific Pro-terv olyan üzleti coachokat vagy szakembereket céloz meg, akik készen állnak arra, hogy coaching üzletüket a következő szintre emeljék. A Thinkific minden olyan szolgáltatást kínál, amelyre egy teljes tanfolyam lefuttatásához szüksége lesz, minden kényelemmel. A hűvösebb funkciók közé tartozik az élő leckék nagyítással, a tanúsítványok, az elsőbbségi támogatás, valamint az akár 5 pályamenedzser vagy szerző hozzáadásának lehetősége.
 • Premier terv – Ha sikeres online coaching vállalkozása van, és vállalkozását üzletté szeretné alakítani, a Premier terv a megfelelő az Ön számára. A főterv a maximális automatizálásra és növekedési beállításra készült. Létrehozhat öt webhelyadminisztrátor fiókot, akár 50 kurzusadminisztrátort is felvehet, és egy bevezető csomaggal rendelkezik a szerzők gyors képzéséhez.

Ezeken a terveken túl a Thinkific Plus csomagokat is kínál, amelyek ideálisak a kis- és középvállalkozások számára, akik képzési és tanulási menedzsment platformokat keresnek.

9. Thinkific ügyfélszolgálat.

Egy új kurzus létrehozójaként segítséget kérhet az induláshoz. A Thinkific jól teljesít, ha ügyfélszolgálatról van szó.

A támogatási lehetőségek a következők:

 • E-mail támogatás: A Thinkific robusztus e-mail támogatási rendszert biztosít. Normál válaszidejük 24 óra vagy még korábban. A platform továbbra is küld e-maileket, hogy segítsen az indulásban, és motivált maradjon a tanfolyam létrehozási folyamata során.
 • Telefonos támogatás: A Thinkific ragyogó, ha telefonos támogatásról van szó. Az általunk vizsgált többi platform egyike sem kínál telefonos támogatást, így a Thinkific előnyt jelent versenytársaival szemben.
 • Oktatóközpont: A Thinkific hatalmas oktatási központot hozott létre. A kurzus készítői lépésről lépésre videós oktatóanyagokat tekinthetnek meg a Thinkific különböző funkcióinak használatához.
 • Aktív Facebook közösség – A közvetlen támogatási lehetőségek mellett a Thinkific aktív Facebook közösséggel is rendelkezik. Gyors válaszra számíthat a közösség többi tagjától. Ezenkívül a Facebook platformot biztosít számodra, amellyel kapcsolatba léphetsz más kurzuskészítőkkel.

Gondolkodó vélemények: előnyei és hátrányai

A Thinkific az egyik legjobb pályaépítő eszköz, amellyel kutatásunk során találkoztunk. Egy tisztességes áttekintésnek azonban meg kell magyaráznia a platform hiányosságait, ezért itt vagyunk.

Thinkific Pros

 • Ingyenes alapterv: A Thinkific egyike azon egyetlen kurzuskészítő platformnak, amely ingyenes alaptervet kínál tanfolyam indításának lehetőségével. Szükség szerint frissíthet, de nincs előzetes költség.
 • Null tranzakciós díjak: A Thinkificnak nincsenek további tranzakciós díjai, ami a legtöbb oktató számára jó tulajdonság.
 • Azonnali hozzáférés minden csomaghoz – függetlenül attól, hogy melyik csomagot használja, a Thinkific azonnali hozzáférést biztosít az alapokhoz. Ez egy olyan funkció, amely még az olyan platformokon is hiányzik, mint a Teachable és az Udemy.
 • Egyéni tartomány: Azok számára, akik saját tartományukat tervezik használni, a Thinkific egyéni tartományokat biztosít az alaptervükből.
 • Telefonos támogatás: A Thinkific azon kevés platformok egyike, amelyek telefonos támogatást kínálnak. Ezenkívül a Thinkific e-mailes támogatása meglehetősen érzékeny.
 • Fehér címkézési megoldás: Akár üzleti tanácsadó, akár kisvállalkozás, a Thinkific.com fehér címkézést kínál növekedési csomagokkal. A Thinkific márkától örökre megszabadulhat.
 • Erős harmadik féltől származó integráció: A Thinkific nem kínál beépített e-mail támogatást vagy erős marketing modult, de harmadik féltől származó integrációkkal pótolja ezeket a hiányzó funkciókat. Megtalálhatja a legtöbb népszerű e-mail marketing platformot, elemző platformot és a két legszélesebb körben használt fizetési átjárót.

A Thinkific hátrányai

 • Bonyolult navigáció: A Thinific a legtöbb paraméterben előkelő helyet foglal el, de a navigációja nem tartozik ezek közé. A platform javított vizuális és navigációs megjelenésén, de a letisztult megjelenésben elmarad ellenfelei mögött.
 • Kétlépcsős fizetési folyamat: A Thinkific kétlépcsős fizetési folyamattal rendelkezik, ami növelheti a kártyaelhagyási arányt az oktatók számára. A platform megköveteli a felhasználóktól, hogy a tanfolyam megvásárlása előtt fiókot hozzanak létre. A felhasználók akár 22%-a is elhagyja a kosarát, amikor új fiók létrehozására kérik. A Thinkificnak egyszerűsítenie kell fizetési folyamatát.
 • Nincs tanfolyami piac: A Thinkific nem kínál tanfolyami piacot, ami nagy kihívást jelenthet ingyenes felhasználóinak. Az e-mail integráció vagy az ingyenes csomag marketing-bővítményei nélkül a tanfolyam készítőinek nehéz dolguk lesz kurzusuk marketingjével.

vezetői összefoglaló

A Thinkific az egyik legjobb pályakészítő eszköz a piacon. A Thinkific egyszerű dizájnja, gazdag funkciói és árai a csomag élére teszik.

Tanfolyamépítőként üzleti stratégiájának legfontosabb része az, hogy megértse, milyen funkciókra van szüksége egy platformról. Miután elkészítette a tervet és a követelményeknek megfelelő funkciókat, készen áll az online oktatási birodalma felépítésére.

Platformként a Thinkific funkciókban gazdag, és minden olyan eszközt kínál, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a rendkívül jövedelmező online tanfolyamok értékesítésével pénzt keressen az interneten.