Shopify vélemények: ez a legjobb platform az online értékesítéshez 2022-ben?

Ha az e-kereskedelemre és a termékek online értékesítésére gondol, nem hagyhatja figyelmen kívül a Shopify-t.

Bár az Amazon uralja az e-kereskedelmi teret, a közel 1,3 millió e-kereskedelmi vállalat igyekszik lépést tartani saját online áruházaival.

És az e-kereskedelmi platformok rengeteg lehetőségével hová mennek a márkák, amikor saját e-kereskedelmi webhelyet akarnak létrehozni?

Lépjen a Shopify oldalra.

Több mint 1 millió kereskedő használja platformjukat, így ma ők a legdominánsabb e-kereskedelmi platformok a piacon. De vajon ők a legjobbak?

Ez a Shopify áttekintő cikk a platformjuk minden aspektusával foglalkozik, beleértve a funkciókat, az árakat, a funkcionalitást, az integrációkat, a bevételi potenciált és még sok minden mást, így eldöntheti, hogy megfelelő-e a Shopify áruház indítása.

Fogjunk hozzá.

Felelősség kizárása: Az alábbi linkek némelyikéért a társult vállalkozás ellenszolgáltatást kapok, önnek költség nélkül. Az itt felsorolt ​​szoftverek azonban hatékonyabbak a kisvállalkozások számára online áruház indítására és működtetésére. A társult vállalkozással kapcsolatos teljes tájékoztatónkat az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja el.

Mi az a Shopify?

A Shopify Review borítóképe

A Shopify a legnépszerűbb e-kereskedelmi platform a piacon, és a világ több mint 175 országában használják. 2004-ben alapították, és világszerte segíti a kereskedőket webhelyek üzemeltetésében és létrehozásában, termékek feltöltésében, fizetések beszedésében és online pénzkeresetben.

Tekintse meg ezeket a legújabb Shopify statisztikákat:

 • Több mint 1,2 millió kereskedőt táplálnak világszerte.
 • 2018-ban a bevétel 1,073 milliárd dollár volt, ami 59%-os növekedés az előző évhez képest
 • 20%-os piaci részesedés, a harmadik legmagasabb a világon

A Shopify népszerűségének egyik fő oka az, hogy bonyolult e-kereskedelmi műveleteket igényelt, és egyszerű felhasználói felülettel leegyszerűsítette azokat.

Ez a teljesen hosztolt online platform közvetlenül az Ön webböngészőjéből fut, és tömegekhez juttatta el az e-kereskedelmi üzletek tulajdonjogát.

Rengeteg extra funkcióval is rendelkezik, mint például bankkártyás fizetések elfogadása, adók beszedése és szezonális promóciók futtatása.

A jövő bevásárlókosaraként a Shopify az online értékesítés egyszerűsítését szeretné elérni alacsony költségek mellett, miközben a legtöbb további funkciót integrációkkal látja el.

A Shopify alkalmazásbolttal összekapcsolhatja online áruházát mindenféle egyéb eszközzel. Ha például e-mailes marketingszoftverre van szüksége, csatlakoztathatja a Shopify-t a Constant Contacthoz. Ha egy növekvő vállalkozás, és 3PL üzleti vagy rendelésteljesítési szolgáltatásra van szüksége, csatlakozhat a ShipBobhoz. A lista végtelen.

Hányan használják a Shopify-t?

A Shopify több mint 1,2 millió kereskedőt lát el világszerte.

A statisztikák azt mutatják, hogy az évek során több mint 1 milliárd rendelést dolgoztak fel a Shopify-on, amelyek összértéke meghaladta az 55 milliárd dollárt. Több mint 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával majdnem akkora, mint a Twitter és más nagy technológiai óriások. Ez bizonyítja, hogy az ügyfelek és a kereskedők mennyire bíznak a Shopify-ban vásárlásaik során.

És semmi jelét nem mutatja a lassulásnak.

Az évek során kiépített piaci jóindulattal és hűséges ügyfélbázissal a Shopify jövője fényesebbnek tűnik, mint valaha.

Ki használhatja a Shopify-t?

Szinte bárki használhatja a Shopify-t. Könnyen használható vezérlőpultjának köszönhetően nincs szüksége műszaki ismeretekre az e-kereskedelmi vállalkozás létrehozásához.

A Shopify a kis- és középvállalkozások számára a legalkalmasabb. A nagy üzleti szintű e-kereskedelmi márkák jobban járnak, ha fejlettebb platformot használnak, mint például a BigCommerce vagy a Magento.

Rengeteg nagyszerű Shopify áruházi példát érdemes megnézni. És néhány legjelentősebb ügyfele a GitHub, a GE és az Amnesty International, hogy csak néhányat említsünk.

Tehát pontosan mit árulhat el a Shopify-on? Tulajdonképpen mindent, amit akarsz.

Íme a Shopify-on eladható dolgok listája:

 • Fizikai termékek, például könyvek és táskák
 • Digitális termékek, például e-könyvek
 • Szolgáltatások és tanácsadások, mint építészeti szolgáltatások
 • Tagságok Netflix-fiókként
 • Jegyvásárlási élmények, mint például a Universal Studios látogatása
 • Az órák online oktatóanyagként
 • Kölcsönzés, például autó- vagy kerékpárkölcsönzés

Ez az útmutató részletes áttekintést nyújt a Shopify-ról, és arról, hogy miért az egyik legnépszerűbb e-kereskedelmi platform ma. Ezután egy 14 napos ingyenes próbaverzióval eldöntheti, hogy megfelelő-e az Ön számára.

Fogjunk hozzá.

Shopify-vélemények: 21 tényező, amelyet figyelembe kell venni az online áruház építésénél.

1. Shopify funkciók és egyszerű használat.

Egy kezdő számára ijesztőnek tűnhet a weboldal létrehozása. Van webdesign, termékek hozzáadása, fizetések beszedése, adók, szállítás és még sok más.

Ezért van szüksége egy olyan platformra, amely rendkívül könnyen használható, intuitív, és a legtöbb dolgot automatizálja. A Shopify minden jelölőnégyzetet bejelöl, ha a használhatóságról van szó, még a kezdők számára is.

Amikor felkeresi a webhelyüket, azonnal a lényegre térnek, és néhány gyors lépésben segítenek a vállalkozás azonnali elindításában.

Shopify Indítsa el vállalkozását

Sok pozitív véleményt találhat az interneten, amelyek a Shopify használatának egyszerűségéről, az általuk kínált kiterjedt sablonokról, a világszínvonalú ügyfélszolgálatról és még sok másról szólnak.

Shopify sikertörténet

Az elsöprően pozitív vélemények, amelyeket a digitális térben szétszórva találhat, a teljes vonzerőről tanúskodnak.

A Shopify egyszerű és egyszerű beléptető eszközöket kínál tíz lépéssel az üzlet elindításához. Csak olyan egyszerű feladatokat kell végrehajtania, mint a téma kiválasztása, a logó hozzáadása, a termékek képeinek és leírásának hozzáadása, a fizetések beállítása és néhány egyéb egyszerű elem.

Íme egy lista azokról a funkciókról, amelyek megkönnyítik a Shopify használatát:

 • A Messengeren keresztül cseveghet meglévő ügyfelekkel, vagy nyithat új beszélgetési szálakat. Adjon személyre szabott hatást ügyfélszolgálatának.
 • Ha egynél több webhelyet üzemeltet, a Shopify gondoskodik róla. Mostantól bármilyen webhelyhez vagy bloghoz hozzáadhat speciális „vásárlási gombokat”, és tovább javíthatja az ügyfelek élményét azáltal, hogy lehetővé teszi számukra, hogy különféle helyeken vásároljanak.
 • Termékeit közvetlenül az eBay-en és az Amazonon is listázhatja.
 • CSV-fájlokkal importálhatja és exportálhatja termékeit.
 • Az elemzések megtekintése egyszerű a beépített értékesítési és forgalmi irányítópultokkal.
 • Használhatja a Facebook erejét termékei eladásához. Egyszerűen hozzáadhat egy gombot a Facebook-oldalához, amely lehetővé teszi az érdeklődő felhasználók számára, hogy görgessenek és fizessenek a dolgokért a Facebookon. Így az embereknek nem kell időt szakítaniuk az üzlet meglátogatására, és csak útközben vásárolhatnak dolgokat a közösségi médiában.
Shopify Facebook

Összességében elmondható, hogy a Shopify segítségével meglehetősen egyszerű online áruház létrehozása és karbantartása.

Bár a Shopify nagyon intuitív, és segíthet a gyors online értékesítésben, van néhány hátránya, amelyeket meg kell vizsgálnia:

Képek.

Sajnos a Shopify nem módosítja a feltöltött termékek képeit úgy, hogy azok tökéletesen illeszkedjenek a kijelzőmezőbe. Ezenkívül nem vágja le a különböző arányú képeket. Erről kézzel vagy képszerkesztő szoftverrel gondoskodnia kell.

Bár könnyű, ha kis termékportfólióval rendelkezik, ez problémás lehet a termékek számának növekedésével.

Eladás a Facebook Marketplace-en.

Amikor online vásárol, általában egynél több terméket vásárol. Ez a trend az olyan platformokon is, mint az eBay és az Amazon. Sajnos a Shopify által kínált Facebook-csatorna esetében egyszerre csak egy terméket vásárolhat meg. Jelenleg hiányzik a „Kosárba helyezés” lehetőség.

Shopify Facebook Vásároljon terméket

Bár nem jelent problémát azoknak a vásárlóknak, akik egyedi termékeket szeretnének vásárolni, nagyon megterhelő lehet azok számára, akik tömeges vásárlást szeretnének végrehajtani. Sokkal jobb alternatíva, ha hozzáad egy gombot, amely azonnal átirányítja a felhasználókat az Ön online áruházába.

Értékesítési pont (POS rendszer) és fizetési átjáró.

A POS funkció valóban életmentő, ha több üzletet, pop-up üzletet és pop-up üzletet szeretne üzemeltetni. A készlet nyomon követése általában kihívást jelent. Ráadásul a készletkezelés rémálom lehet, mivel újra és újra el kell végeznie a számításokat.

De a „Lite” és „Basic” kivételével minden tervvel használhatja a következőket:

 • Több értékesítési pont
 • Műszakos regisztráció
 • Kiterjedt hardveres ügyfélszolgálat
 • PayPal és Amazon fizetések támogatása

Másodszor, arra késztetik a felhasználókat, hogy használják Shopify Payments alkalmazásukat, amelynek nincs tranzakciós díja. Ha azonban harmadik fél fizetési átjáróját, például a Stripe-ot vagy az Authorize.net-et szeretné használni, tranzakciós díjat kell fizetnie, ellentétben más platformokkal, mint például a BigCommerce.

2. Shopify árazási tervek.

Minden Shopify-csomag nagy értéket kínál, és a funkciók széles skálájával rendelkezik.

14 napos ingyenes próbaverziót is kap, amellyel tesztelheti a dolgokat, mielőtt végleges döntést hozna.

Három árazási terve a következőket tartalmazza: „Basic Shopify”, „Shopify” és „Advanced Shopify”, amelyek havi 29 USD-tól kezdődően 299 USD-ig terjednek, havonta fizetendő.

Shopify áttekintés: ártervek

Éves fizetés esetén 10% kedvezményt kap.

Az első terv, a Basic Shopify, a következőket kínálja:

 • Online áruház
 • Korlátlan számú termék
 • Ügyfélszolgálat a nap 24 órájában, a hét 7 napján
 • Megrendelések kézi létrehozása
 • Kedvezmény kódok
 • Ingyenes SSL tanúsítvány

A második „Shopify” csomag mindezt és még sok mást kínál, például ajándékkártyákat és szakmai jelentéseket.

Végül, a harmadik terv, az „Advanced Shopify” fejlett jelentésgenerátort és harmadik fél által kiszámított szállítási díjakat is kínál.

A jól szervezett ellátási lánc révén a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy rendkívül versenyképes szállítási engedményeket szerezzenek olyan logisztikai szolgáltatóktól, mint az USPS, a UPS és a DHL Express.

A platform kínál egy Shopify Lite nevű tervet is, amely lehetővé teszi álmai vállalkozásának elindítását havi 9 dollárért, vagy ahogy mondani szokták, két tejeskávé áránál kevesebbért.

Shopify Lite

Lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy meglévő webhelyüket online áruházlá alakítsák, alapvető navigációs lehetőségekkel és vásárlási gombokkal.

A Shopify Lite olyan kisvállalkozások számára készült, amelyek korlátozott értékesítéssel rendelkeznek, és nem akarnak pénzt költeni további funkciókra. Ezzel a tervvel olyan közösségi média értékesítési csatornákat is megnyithat, mint a Facebook, és növelheti az elérést.

A Shopify vállalati ajánlata, a „Shopify Plus” egy testreszabottabb megoldás a nagyvállalatok számára, amelyeknek több szolgáltatásra és fehér kesztyűs Shopify technikai támogatásra van szükségük.

Shopify Plus

Biztosítja más tervek összes funkcióját, valamint fejlettebb funkciókat, beleértve:

 • Széles körű API támogatás
 • Szerver üzemidő
 • Katonai szintű adatbiztonsági funkciók
 • Dedikált SSL-cím
 • Holisztikus fehér kesztyű szolgáltatás

A Shopify terveinek többsége összehasonlítható társaival, mint például a Wix, a WooCommerce, a BigCommerce, a Volusion és így tovább. A „Shopify Lite” koncepció azonban egyedülálló kiegészítő koncepció.

Összességében a Shopify tervei megfizethetőek és versenyképesek az e-kereskedelmi piacon.

Készen áll a Shopify használatának megkezdésére? Szerezze be az ingyenes 14 napos próbaidőszakot. 

Próbáld ki a Shopify-t

3. Shopify témák.

Ha a tökéletes téma kiválasztásáról van szó, a Shopify segít Önnek. 8 ingyenes témával és 64 fizetős témával minden típusú vállalkozás számára kínál valamit. A legtöbb téma 140 és 180 dollár közötti árkategóriába esik.

Shopify témák

Mindegyik mobilbarát és érzékeny, így bármilyen eszközt használ is, legyen az telefon, táblagép vagy laptop, a témák automatikusan átméretezésre kerülnek, hogy optimálisan illeszkedjenek a képernyőhöz.

A statisztikák szerint azok az ügyfelek, akiknek negatív tapasztalataik vannak a webhelye mobilkompatibilitásával kapcsolatban, 62%-kal kisebb valószínűséggel vásárolnak Öntől.

Általánosságban elmondható, hogy a Shopify témák teljes skálája lehetővé teszi, hogy különféle tervezési tényezők alapján döntsön.

Például, ha a tervezési stílus alapján választ ki egy témát, a következő lehetőségeket kapja:

 • Nagy
 • Háló
 • Kollázs
 • Szerkesztőségi
 • Sor

Ezen túlmenően kiválaszthatja a témát az iparága, az értékesítés módja, a webhely navigációja és a kezdőlap kialakítása alapján is.

Shopify iparági témák

A Shopify által kínált témák fő előnye, hogy minden hangulathoz van egy. Függetlenül attól, hogy hogyan szeretné bemutatni magát, a témaboltban nem lesz hiány a lehetőségek közül.

Függetlenül attól, hogy milyen témát választott, olyan szabványos funkciókat talál, mint például:

 • Széleskörű testreszabás
 • Keresőoptimalizáció
 • Ingyenes frissítések, néha automatikusak
 • Mobil kompatibilitás
 • Színpaletták

Egyes témákhoz az angoltól eltérő nyelvek is használhatók, ami hasznos a globális közönség kiszolgálásakor.

Az üzletépítő nagyon intuitív, és WYSIWYG szerkesztőt használ a színek, betűtípusok és elrendezések megváltoztatásához.

Felelősség kizárása: Az alábbi linkek némelyikéért a társult vállalkozás ellenszolgáltatást kapok, önnek költség nélkül. Az itt felsorolt ​​szoftverek azonban hatékonyabbak egy online áruház indításához és működtetéséhez. A társult vállalkozással kapcsolatos teljes tájékoztatónkat az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja el.

4. Marketingeszközök.

Még ha a legjobb e-kereskedelmi üzletet építi is fel, az csak a csata fele.

Ha szeretné bővíteni üzletét és bevételt termelni, akkor láthatóságra van szüksége.

Az első dolog, amire szüksége van, egy kiváló keresőoptimalizálás webhelyéhez.

Mivel webhelyek milliói versengenek a keresőmotorok első helyéért, módosítania kell SEO- és tartalommarketing-stratégiáját, hogy javítsa keresőmotorjainak helyezését.

Ezután további eszközökre van szüksége, például a marketing automatizálására, a fizetett hirdetésre, az e-mail marketingre és az analitikára, ahol az e-kereskedelmi vállalkozásának a Shopify-on való marketingje válik be.

A Shopify segítségével ki kell használnia a rendelkezésére álló rengeteg marketingeszközt. Az egyik csúcspont az a lehetőség, hogy megoszthatja munkaterhelését a Kit nevű beépített virtuális asszisztenssel.

Kit: beépített virtuális asszisztens

Amint látja, sok marketingfeladatot lát el azáltal, hogy automatizálja azokat, így Ön vállalkozása irányításával töltheti az idejét.

Az e-mail marketing szoftver egy másik olyan terület, ahol a Shopify használata valódi változást jelent. Egyszerűen bejelentkezhet az alkalmazásboltjába, és letölthet egy e-mail alkalmazást, például a Constant Contactot, hogy automatizálja e-mail marketing folyamatát.

Ezenkívül a Shopify a megfelelő választás az Ön számára, ha megpróbálja áttörni a nyelvi akadályt, és új piacokra szeretne belépni. Ilyen esetekben segítségre van szüksége a kétnyelvű tartományban, és integrációt kínálnak olyan fordítóalkalmazásokkal, mint a Weglot.

Weglot Shopify integráció

Nemcsak webhelyét teheti többnyelvűvé másodpercek alatt, hanem könnyedén karbantarthatja az összes fordítást, és növelheti a keresés láthatóságát.

Általánosságban, hogy megértse, hogyan reklámozza vállalkozását a Shopify segítségével, tekintse meg az eszköztárukat és az App Marketplace-et.

5. Shopify ügyfélszolgálat.

Az e-kereskedelmi megoldások kiválasztásakor az egyik legnagyobb szempont az ügyfélszolgálat.

Vállalkozásának online működtetése során az utolsó dolog, amit tennie kell, az az, hogy szembe kell néznie egy olyan problémával, amelyet nem tud megoldani, majd várjon napokat a megoldásával.

A legtöbb mai vállalat beépítette az üzleti folyamatok folytonosságát, biztosítva, hogy az üzletmenet zavartalanul folytatódjon még előre nem látható körülmények és megszakítások ellenére is. Végül is szüksége van egy robusztus és hatékony ügyfélszolgálati rendszerre, amely megkönnyíti online üzleti céljait.

Szerencsére a Shopify segítségével az egyik legjobb ügyfélszolgálati rendszer lesz elérhető a Shopify súgójával.

Shopify ügyfélszolgálat

A Shopify számos csatornán keresztül nyújt ügyfélszolgálatot, például:

 • Közösségi média
 • 24 órás élő chat és telefonos támogatás
 • Kiterjedt és reagáló közösségi fórum
 • Kiterjedt oktatóvideók
 • Segítség Központ
 • Speciális támogatás (ha szükséges)
 • E-mailes támogatás

Az egyszerű problémákra az online tudástárban és a Gyakran Ismételt Kérdésekben találhat választ. Nagyobb problémák esetén, amelyeket nem tud egyedül megoldani, bármikor felveheti a kapcsolatot a Shopify súgójával.

A Shopify 24 órás ügyfélszolgálatot biztosít, még a legolcsóbb csomagjával is.

6. Adatbiztonság.

Az adatbiztonság egy másik elsődleges szempont az e-kereskedelmi platform kiválasztásakor. Az elmúlt években a kibertámadások számának exponenciális növekedése, amelyek még olyan nagyvállalatok adatbázisait is feltörték, mint a Yahoo! azt jelenti, hogy minden online vállalkozás sebezhető.

A Shopify a legszigorúbb óvintézkedéseket tartalmazza az adatszivárgás ellen.

Ezenkívül rendkívül alkalmas a rendszeres webhely-ellenőrzés futtatására, és automatikusan frissíti a szoftvert. Ezenkívül 100%-ban megfelel az összes szabályozási követelménynek.

Íme néhány a Shopify biztonsági funkciója:

 • Minden Shopify-csomag tartalmaz SSL-tanúsítványokat
 • Kompatibilis a PCI-vel (fizetőkártya-ipari adatbiztonsági szabvány)
 • Védje a kártyatulajdonos adatait
 • Határozott hozzáférés-ellenőrzési intézkedések végrehajtása

Azonban soha nem lehetsz túl biztos. Mindig célszerű biztonsági másolatot készíteni a fájlokról, hogy megvédjük őket.

A Shopify alkalmazásboltban számos biztonsági mentési alkalmazás érhető el, amelyek segíthetnek a fájlok automatikus biztonsági mentésében, például a Rewind. A megfelelő biztonsági óvintézkedések betartásával teljes mértékben a vállalkozására koncentrálhat.

Készen áll a Shopify használatának megkezdésére? Szerezze be az ingyenes 14 napos próbaidőszakot. 

Próbáld ki a Shopify-t

7. Shopify alternatívák és versenytársak.

A Shopify mellett sok más szereplő is van az e-kereskedelmi platformok piacán. Nézzünk meg néhányat közülük:

1. BigCommerce.

A BigCommerce a Shopify egyik fő versenytársa, és egy teljes körű, vállalati szintű e-kereskedelmi platformot kínál.

BigCommerce: Shopify versenytárs

Legkiemelkedőbb tulajdonságai közül néhány:

 • Robusztus SEO funkciók
 • Több mint 600 termékváltozat
 • Nulla tranzakciós díj
 • Eladás olyan piacokon és értékesítési csatornákon, mint az eBay, Amazon, Pinterest, Facebook és Instagram
 • Elhagyott autó helyreállítása
 • PCI megfelelőség és SSL tanúsítványok
 • Egyedi kedvezmények és kuponkódok.
 • Integrált fizetési átjárók és fizetési processzorok széles választéka

A több beépített funkcióval azonban a könnyű használat valamivel kisebb. A BigCommerce a legjobb olyan közép- és nagyvállalkozások számára, amelyek évi 500 000 USD vagy annál nagyobb bevételt érnek el.

2. WooCommerce.

A WooCommerce az összes e-kereskedelmi webhely 28,19%-át és az első millió e-kereskedelmi webhely 22%-át irányítja.

WooCommerce: Shopify versenytárs

Főbb jellemzői közül néhány a következő:

 • 1000+ WooCommerce téma
 • Majdnem 1000 kiegészítő elérhető
 • Kiterjedt fizetési átjáró integráció
 • Nyílt forráskódú és nagymértékben testreszabható

Ez az eszköz annyira népszerű, mert ez az ingyenes e-kereskedelmi lehetőség a WordPress felhasználók számára. A beépülő modul azonban meglehetősen lassú, és sok egyéni kódolást igényel, hogy a bevásárlókosár elrendezése használható legyen.

És bár ingyenes, előfordulhat, hogy fizet a szükséges kiegészítőkért, amelyek gyorsan növelik a havi költségeit.

3. Wix.

A Wix inkább egy webhely-készítő, amely a legalkalmasabb a kis- és középvállalkozások számára.

Wix: Shopify versenytárs

Néhány fő jellemzője a következő:

 • Dizájnok széles választéka
 • Elhagyott kosár helyreállítási funkció
 • Többnyelvű szolgáltatást kínál, amely növeli az elérést
 • Drag and drop szerkesztők és magas szintű testreszabás
 • Átfogó ügyfélszolgálat

Míg a Wix e-kereskedelmi webhelyeket kínál, ez nem egy dedikált e-kereskedelmi platform, és a legjobb a kisvállalkozások számára.

Elolvashatja a Wix vs. Shopify további részletekért.

4. Négyzetes tér.

A Squarespace minden az egyben megoldást kínál a felhasználóknak tökéletes üzleti webhely létrehozásához.

Squarespace Shopify versenytárs

Legkiemelkedőbb tulajdonságai közül néhány:

 • Drag and drop szerkesztő
 • Sablonok széles választéka közül választhat
 • Mobil kompatibilitás
 • Könnyű sabloncsere
 • Hasznos ingyenes csomagot kínál

Míg a Shopify egy drágább platform, amely jobb e-kereskedelmi eszközöket kínál, a Squarespace egy olcsó lehetőség, ha webhelykészítőt keres.

8. Termékek importja és exportja a Shopify áruházból.

A termékek importálása és exportálása viszonylag egyszerű. A Shopify lehetővé teszi az importálást és exportálást CSV formátumban.

Alapvető fontosságú, hogy fontolja meg ezt a funkciót migráció vagy új webhely indítása előtt, különösen akkor, ha másik platformról vált át a Shopify-ra.

Látogassa meg ezt a linket az importálási/exportálási folyamat részletesebb magyarázatához.

A jó hír az, hogy ha Ön „Shopify Plus” felhasználó, számos eszközhöz férhet hozzá a folyamat leegyszerűsítéséhez, például a Transporter alkalmazáshoz.

Shopify Transporter alkalmazás

Ezen kívül a szöveges adatok importálása is nagyon egyszerű, és a másolás és beillesztés funkcióval érhető el. Lehetősége van arra is, hogy harmadik féltől származó alkalmazást használjon, vagy kihasználja a Shopify API előnyeit.

Az adatok CSV-fájlokba történő exportálása ugyanolyan egyszerű. Ez bonyolulttá válik, amikor oldalakról vagy blogokról próbál meg exportálni. Ilyen esetekben elegendő versenyre van szüksége a Shopify API módosításához és a munka elvégzéséhez. Ha harmadik féltől származó alkalmazást használ, sok problémától kímélheti meg. Ezek az alkalmazások azonban csak fizetés után érhetők el.

Ha kis vagy közepes termékkatalógust kell importálnia, a Shopify viszonylag egyszerű folyamatot tesz lehetővé.

9. Terméklehetőségek és változatok.

Amikor termékváltozatokat és opciókat keres, meg kell értenie a Shopify működését. Legfeljebb 100 változata lehet termékének. De legfeljebb 3 terméklehetőség közül választhat.

Shopify változatok

Hadd illusztráljam ezt egy egyszerű példával.

Tegyük fel, hogy pólókat árul. A termékváltozatok gyorsan hozzáadhatók szín, anyag és méret alapján. Eladhat egy kis piros pamutpólót, egy nagy kék poliészter pólót, vagy tetszőleges számú opciót.

Vagy tegyük fel, hogy bútorokat árul. Többféle kombináció is lehet, beleértve az anyag típusát, színét és méretét.

A legtöbb üzlettulajdonos számára 100 termékváltozat elegendő. De ha elad néhány ilyen nagymértékben testreszabható terméktípust, érdemes egy olyan platformot választani, mint a BigCommerce, amely 600 termékváltozatot tesz lehetővé.

Vannak olyan alkalmazások, amelyek segítségével elkerülheti ezt a problémát, és magasabb szintű testreszabhatóságot érhet el. A legtöbb azonban fizetős alkalmazás.

Ez egy bizonyos hátránya egy olyan piacvezetőtől, mint a Shopify. Ez egy olyan terület is, ahol egy olyan versenytárs, mint a BigCommerce, több pontot szerez, mint a Shopify.

Felelősség kizárása: Az alábbi linkek némelyikéért a társult vállalkozás ellenszolgáltatást kapok, önnek költség nélkül. Az itt felsorolt ​​szoftverek azonban hatékonyabbak egy online áruház indításához és működtetéséhez. A társult vállalkozással kapcsolatos teljes tájékoztatónkat az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja el.

10. Több valuta.

A Shopify azon kevés e-kereskedelmi platformok egyike, amely több nemzetközi valutát is támogat. Segít azoknak az eladóknak, akik termékeiket különböző országokban szeretnék reklámozni, és megkönnyíti a vásárlók számára a helyi pénznemben történő fizetést.

Bármely Shopify-csomagban több pénznemben is beszedhet kifizetéseket a Shopify Payments segítségével. Ez úgy működik, hogy pénznemválasztót ad hozzá a témához, vagy automatikusan a vevő IP-címe alapján.

Az ügyfelek a helyi pénznemben fizethetnek, az árakat a rendszer az árfolyam és a kerekítési szabályok alapján automatikusan átváltja. Ha akarja, ezeket a kerekítési szabályokat is letilthatja.

Íme a Shopify által támogatott pénznemek listája:

Shopify: több valuta

11. Fizetési átjárók és tranzakciós díjak.

A Shopify számos fizetési módot kínál. Használhatja a beépített Shopify Pay szolgáltatást, amely nem számít fel semmilyen tranzakciós díjat.

A használatához azonban meghatározott országokban kell tartózkodnia, például az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Szingapúrban és Japánban. Ez az ingyenes fizetési átjáró más országokban nem működik.

Tehát ha Ön üzlettulajdonos, aki nem akarja, hogy a Shopify fizetési átjárót használja, akkor tranzakciós díjat kell fizetnie más fizetési átjárók, például a Square vagy az Authorize.net használatáért.

A díjak tranzakciónként az Egyesült Királyságban 1,6%-tól az Egyesült Államokban körülbelül 3%-ig terjedhetnek. Néha további 30 cent is jár országonként. A díjak azonban csökkennek, ahogy áttér a magasabb szintű tervekre.

A végső döntés meghozatalához számolnia kell, és össze kell hasonlítania más platformokat. Ha a Shopify Pay szolgáltatást szeretné használni, készen áll. Ha azonban egy másik fizetési átjárót használt, akkor jobb, ha olyan platformot használ, mint a BigCommerce, ahol a tranzakciós díjak általában nulla.

12. Elhagyott autó visszaszerzése.

Ez a funkció lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy elhagyott kosár e-maileket és felugró ablakokat küldjenek azoknak a felhasználóknak, akiknek van termékük a kosarukban, de elhagyják a webhelyet. Ezek a hasznos emlékeztetők növelik az új eladásokat és a vásárlók megtartását is, mivel azok, akik egy terméket kosarukba helyeztek, minőségi potenciális ügyfeleknek számítanak, akiknek marketingüzeneteket küldhetnek.

Elhagyott autó helyreállítása

Ez a funkció minden Shopify-csomagban megtalálható. Ez nagyszerű alternatívává teszi az olyan platformoknak, mint a BigCommerce, amelyek csak akkor kínálják ezt, ha elérik a Pro-tervüket, havi 79 dollárt.

A teljes folyamatot automatizálhatja is, így minden alkalommal, amikor egy felhasználó elhagyja a kosarát, a Shopify e-maileket küld a megfelelő ügyfeleknek.

A kereskedők eldönthetik, mennyi ideig kell várniuk az emlékeztető e-mailek elküldése előtt. Amint az alábbi példában is látható, várhat egy órát, 6 órát, 10 órát vagy akár egy napot is, mielőtt elküldi a leveleket.

Shopify félbehagyott fizetések

Ügyfélbázisa, rése és a Google Analytics adatai alapján el kell döntenie, hogy melyik gyakoriság a legmegfelelőbb az Ön számára.

Készen áll a termékek online értékesítésére? Szerezze be az ingyenes 14 napos próbaverziót a Shopify.com webhelyen.

Próbáld ki a Shopify-t

13. SEO funkciók.

A Shopify kínál néhány szilárd SEO funkciót, de nem a legjobb a piacon.

Lehetővé teszi számos különböző elem szerkesztését, többek között:

 • Oldalcímek módosítása
 • Meta leírások módosítása
 • 301 átirányítás

A Shopify lehetővé teszi a 301-es átirányítások egyszerű hozzáadását a megváltozott oldalak URL-jének frissítéséhez.

Az URL-ek testreszabhatók, de hátránya, hogy a Shopify minden weboldalon fenntartja az URL-előtagokat is, ami nem túl hasznos, mivel a Google az egyszerű URL-eket részesíti előnyben.

Például, ha kempingkellékeket árul, egy kategória lehet a sátrak.

A SEO számára a legjobb URL a www.weboldal.com/sátrak.

A Shopify azonban arra kényszeríti, hogy megtartsa a kategória előtagját, így az URL-címe www.website.com/collections/tents. Ez nem a világ vége, de hátráltathatja az erőfeszítéseket, ahogy az Ön vállalkozása növekszik.

A Shopify webhelyek SSL- és HTTPS-tanúsítványokkal is rendelkeznek a webhely és a fizetések biztonsága érdekében.

Összességében a Shopify egy meglehetősen biztonságos és robusztus eszköz, amely segíthet webhelyének SEO-baráttá tételében, de ebből a szempontból nem olyan jó, mint a BigCommerce.

Felelősség kizárása: Az alábbi linkek némelyikéért a társult vállalkozás ellenszolgáltatást kapok, önnek költség nélkül. Az itt felsorolt ​​szoftverek azonban hatékonyabbak egy online áruház indításához és működtetéséhez. A társult vállalkozással kapcsolatos teljes tájékoztatónkat az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja el.

14. Az App Store.

A Shopify meglehetősen kiterjedt alkalmazásgyűjteményt kínál az alkalmazásboltjában. Hozzáférhet ingyenes és fizetős alkalmazásokhoz.

Az áruházban több mint 3000 alkalmazás található, sokkal több, mint a piacon lévő többi platformon.

Shopify App Store

Íme néhány alkalmazástípus, amelyeket érdemes használni:

 • E-mail marketing megoldások
 • Fizetési mód
 • Marketing eszközök
 • Valós idejű adatvizualizáció és elemzés
 • Harmadik fél szállítása és logisztika
 • Adók
 • Számviteli és pénzügyi szoftver
 • Üzlet kialakítása
 • Rendelések és szállítás

A végtelen számú alkalmazásnak köszönhetően nem kell messzire keresnie webhelye funkcionalitásának bővítését.

Néhány más platform, például a BigCommerce azonban azzal érvel, hogy sok ilyen Shopify-funkciót beépítettek a szoftverükbe, és nem igényelnek harmadik féltől származó alkalmazásokat. Bár rengeteg alkalmazás nagyszerű, keresse fel az alkalmazásboltot, hogy megtudja, hány fizetős alkalmazásra van szüksége, mivel a havi díjak gyorsan összeadódnak.

Hasonlítsa össze ezeket az alkalmazásokat más e-kereskedelmi platformok beépített funkcióival, így a legtöbb pénzt takaríthatja meg.

15. Dropshipping.

Sok kereskedő manapság a drop shipping modellt használja a teljesítési műveletek egyszerűsítésére.

A Dropshipping egy e-kereskedelmi üzleti modell, amelyben a kereskedők harmadik felek raktáraiban tárolják termékeiket, és nem kell kezelniük a készletezési és szállítási folyamatokat.

A kereskedő megkapja az ügyfél megrendelését, és automatikusan továbbítja az információkat a dropshipping szállítónak vagy gyártónak. Ezután a gyártó felelős a termék csomagolásáért, szállításáért és a vásárlóhoz való eljuttatásáért.

A Shopify a legjobb dropshipping kompatibilis e-kereskedelmi platform, amely számos alkalmazást kínál a dropshipperek számára.

Az olyan eszközökkel, mint a Spocket és az Oberlo, az e-kereskedelmi üzlettulajdonosok automatikusan szinkronizálhatják a készletszinteket a webhelyük és a gyártó raktára között, új termékeket találhatnak eladásra, és közvetlenül exportálhatják azokat az üzletükbe.

Ha szeretné elkezdeni a kiszállítást, a Shopify az első számú választás.

16. Mini egyablakos ügyintézés áfával (ÁFA MOSS).

Az ÁFA MOSS (VAT Mini One Stop Shop) lehetővé teszi a Shopify kereskedőinek, hogy az EU-ban értékesítsenek és beszedjék az áfaadókat.

Minden egyes EU-országban online értékesített termékre egyéni adó vonatkozik. Bárhol is tartózkodik az eladó, egy EU-ország bármely rezidensének meg kell fizetnie a saját helyén vagy országában érvényes adókat.

A legtöbb nagy e-kereskedelmi platform nem rendelkezik külön funkcióval az összesített adó kiszámításához ezekben a forgatókönyvekben, ami bonyolult kézi számításokhoz vezet. De nem Shopify-val.

ÁFA MOSS funkciójukkal automatikusan kiszámolják a termékenkénti teljes árat, figyelembe véve az adott országokat, így Ön megnyugodhat és zökkenőmentesen folytathatja az értékesítést.

17. Jelentések.

Ha olyan hatékony eszközt használ, mint a Shopify, feltétlenül használja ki az általa kínált jelentéskészítési lehetőségeket.

Shopify jelentési lehetőségek

A megtekinthető jelentések közül néhány:

 • Értékesítés
 • Vevő
 • Marketing
 • Adatok keresése
 • Adatelemzés
 • Pénzügy
 • Adók
 • Elhagyott kosárjelentések

Bár az alapvető irányítópultok és jelentések minden Shopify-csomagban elérhetők, a jelentések minősége és részletessége fokozatosan javul, ahogy a tervekben magasabb szintre lép.

Az alacsony kategóriás tervek kiválóak az adatok kívülről történő megtekintésére és az alapvető statisztikák megszerzésére. A felső szintű tervek azonban lehetővé teszik, hogy nagyon mélyre vesszen az analitikában, és több típusú fájlt exportáljon.

Készen áll a Shopify használatának megkezdésére? Szerezze be az ingyenes 14 napos próbaidőszakot. 

Próbáld ki a Shopify-t

18. Blogírás.

A Shopify azon kevés platformok egyike, amely rendelkezik beépített blogíró eszközzel. Lehetővé teszi az összes blogbejegyzés egyszerű kiválasztását a maximális láthatóság érdekében.

A probléma azonban csak az, hogy a Shopify blogok csak a címkék használatát engedélyezik, más kategória nem érhető el. A tartalomverziókat sem találja meg. Ezek néhány nagyon éles hátránya, és olyan versenytársak dominálnak, mint a WordPress / WooCommerce.

Ez a blogolási funkció segít forgalmat irányítani webhelyére, de az alapvető funkciók hiánya kissé akadályozhatja.

Használhat olyan eszközöket, mint a Disqus, amelyek kiegészíthetik a Shopify blogbejegyzések exportját, de továbbra is módosítania kell a Shopify API-t, hogy a Shopify legjobbját élvezhesse, vagy be kell szereznie egy harmadik féltől származó alkalmazást.

19. Shopify Mobile Device Management.

A Shopify segítségével rendkívül egyszerű a fiókok kezelése mobilon keresztül. A Shopify két alkalmazást kínál: „Shopify” és „Shopify POS”.

A „Shopify” alkalmazás lehetővé teszi, hogy:

 • Megrendelések hozzáadása / törlése
 • Megrendelések módosítása/frissítése
 • Tartsa be a szállítási határidőket

A „Shopify POS” alkalmazás üzleti célra használhatóbb: a kártyás fizetés megkönnyítésére, a készletkövetésre, a vásárlói nyugtákra és egyebekre összpontosít.

Használhatja a „Ping” alkalmazást is, amely lehetővé teszi az ügyfelekkel való személyes csevegést, kérdések megválaszolását, cikkek megosztását, értékesítést és erősebb kapcsolatok kialakítását. Az egyik hátránya, hogy az alkalmazás nem érhető el Androidra.

Shopify Ping alkalmazás

Sok más alkalmazás is létezik, például logókészítő alkalmazások, tervezőalkalmazások, névjegykártya-alkalmazások stb.

20. AMP a Shopify-ban.

A legtöbben problémákkal szembesülünk, amikor a webhelyek betöltési idejéről van szó a mobileszközökön. Az AMP a Google válasza a problémára, amely a háttérkód mozgékonyabbá tételével javíthatja a betöltési időt.

AMP a Shopify-ban

A legtöbb internetfelhasználó a lassú betöltési idő miatt elhagyja a webhelyet, és nem tér vissza. A Google AMP nagyszerű megoldás a mobilwebhelyek felgyorsítására. Ennek eredményeként a felhasználók jobb SEO-ra is számíthatnak.

A legtöbb más platform csak a blogolási funkcióihoz használja az AMP-t, de a Shopify a termékoldalakon is használja, így versenyelőnyt biztosít a piacon lévő többi eszközzel szemben. Még ha az internetkapcsolat lassú is, látni fogja, hogy a termékek gyorsan betöltődnek.

A BigCommerce ezt a funkciót natívan beépítette a termék- és kategóriaoldalakra, így ebben az esetben egy kis előnyt ad nekik.

A termékoldalak funkcióinak használatához szüksége lesz egy fizetős alkalmazásra az áruházból. Az AMP kereskedelmi potenciálja azonban kiváló, ami kompenzálja a költségeket.

Készen áll a Shopify használatának megkezdésére? Szerezze be az ingyenes 14 napos próbaidőszakot. 

Próbáld ki a Shopify-t

21. GDPR megfelelőség.

Ha biztosítani szeretné az európai polgárok adatbiztonsági előírásainak való folyamatos megfelelést, a GDPR megfelelés elengedhetetlen. Az előírások be nem tartása esetén a szankciók anyagilag igen magasak. Még akkor is, ha az EU-n kívül tartózkodó magányos ügyfele keresi fel Önt, az Ön megfelelése implicit.

Ennek érdekében az alábbi paraméterek közül néhányat meg kell felelnie:

 • Adatvédelmi / cookie megjegyzések
 • Biztonságos adattárolás
 • A potenciális ügyfelek kifejezett beleegyezése a hírlevél fogadásához.
 • Lehetőség a hozzájárulás visszavonására

Bár a legtöbb követelménynek könnyen eleget tehet, előfordulhat, hogy némi időt és erőfeszítést kell költenie értesítések és adatrögzítési űrlapok létrehozására, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelnek a GDPR követelményeinek.

A követelmények teljesítésének megfelelő módja a következő lenne:

 • A cookie-választás futtatásának engedélyezése
 • Hozzájárulási jegyzőkönyvek
 • Engedélyezze a hozzájárulás visszavonását

Ezeket a követelményeket manuálisan is teljesítheti, vagy beszerezhet egy alkalmazást a Shopify alkalmazásboltból, hogy ezt automatikusan elvégezze.

Shopify vélemények: előnyei és hátrányai.

A Shopify előnyei:

Íme néhány a Shopify előnyei:

 • Intuitív és könnyen használható
 • Nulla tranzakciós díj a Shopify Payments használatakor
 • A Shopify Lite csomagot 9 dollárért szerezheti be
 • Holisztikus elhagyott kosár mentési funkció
 • Nyolc fizetős és 64 ingyenes webhelytémát biztosít
 • Több valuta kompatibilitás
 • Mobileszközök kompatibilitása és kezelése
 • 100%-ban GDPR-kompatibilis
 • Beépített blogolási funkció
 • 14 napos ingyenes próbaidőszak
 • Lehetővé teszi, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások széles skálájából válasszon (több mint 3000)
 • Automatikus VAT MOSS alkalmazás
 • Elérhetők a termékoldalak AMP-verziói
 • Remek szállítási funkciókkal rendelkezik.
 • A „Vásárlás gomb” opció engedélyezése bármely webhelyről történő eladáshoz
 • Egy adott termék akár 100 változatát is lehetővé teszi
 • Nagymértékben testreszabható API
 • Számos oktatóvideót kínál az induláshoz
 • Integrációt biztosít a közösségi médiában olyan platformokkal, mint az Instagram, Facebook és még sok más
 • Saját webtárhelyet kínál az üzlettulajdonosoknak.
 • Egyéni domain nevet 11 dollárért kaphat
 • Ingyenes SSL tanúsítványt biztosít
 • Katonai szintű adatbiztonság és végpontok közötti titkosítás

A Shopify hátrányai:

 • Nem kínál freemium csomagot
 • Nincs integráció a MailChimp-pel
 • Jelentős tranzakciós díjak harmadik fél fizetési lehetőségeinek használata esetén
 • Telefonos támogatás elérhető bizonyos országokban
 • A képek képarányának módosítása manuálisan történik
 • Kiterjedt jelentések csak drága tervek esetén állnak rendelkezésre
 • A blogexportálás egy kicsit kihívást jelent
 • A ping alkalmazás nem érhető el Androidon
 • Nincs etikai minősítés a szállítók számára
 • URL-előtagokat kínál, amelyek megnehezíthetik a SEO-t
 • Nincs helyszíni telepítés
 • A POS funkciók és a kártyaolvasók csak magasabb árú csomagok esetén érhetők el
 • Egyes országokban a tranzakciókhoz harmadik féltől származó fizetési alkalmazások szükségesek

Felelősség kizárása: Az alábbi linkek némelyikéért a társult vállalkozás ellenszolgáltatást kapok, önnek költség nélkül. Az itt felsorolt ​​szoftverek azonban hatékonyabbak egy online áruház indításához és működtetéséhez. A társult vállalkozással kapcsolatos teljes tájékoztatónkat az adatvédelmi szabályzatunkban olvashatja el.

Shopify vélemények: Vezetői összefoglaló.

A Shopify jelenleg a legjobb kisvállalkozási e-kereskedelmi platform a piacon. Az e-kereskedelem és a kiskereskedelmi tapasztalatok metszéspontjában piacvezetőként felkészítették kereskedőiket a sikerre.

2004-es alapításuk után futótűzként terjedtek el, mivel képesek voltak bárki számára elérhetővé és könnyen használhatóvá tenni az e-kereskedelmi webhelyeket.

A világszerte több mint 1 millió kereskedővel hatalmas felhasználói bázissal és nagy piaci jóindulattal rendelkezik, amely valószínűleg nem fog egyhamar megszűnni (csak nézze meg részvényeinek árfolyamát).

Ha azonban egy közepes vagy nagy vállalkozásról van szó, amelynek fejlett funkcionalitásra van szüksége, például több termékváltozatra vagy egyedi webdesignra, akkor jobb, ha a Magento vagy a BigCommerce mellett dönt.

Ha szeretné kipróbálni a Shopify-t, próbáljon ki egy 14 napos ingyenes próbaverziót, és próbálja ki termékét, mielőtt döntést hozna.

Összességében a témák, az értékesítési és marketingeszközök, valamint a választható integrációk széles választékával a Shopify nagyszerű lehetőség a kisvállalkozások és az új e-kereskedelmi kereskedők számára.