Podbean vs Libsyn vs Buzzsprout: Melyik a legjobb 2022-ben?

Ebben az áttekintésben három fő podcast hosting platformot fogok összehasonlítani: Podbean, Libsyn és Buzzsprout. Kitérek mindegyik előnyeire és hátrányaira, a legfontosabb jellemzőkre, valamint az Ön preferenciái alapján kiválasztható eszközre.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyeken kis jutalékot kaphatok ingyenesen, ha úgy dönt, hogy fizetett csomagot vásárol. Ezeket az eszközöket teljes mértékben ajánlom. Teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja.

Podbean vs Libsyn vs Buzzsprout: áttekintés.

Hüvelyes bab:

A Podbean egy podcast közzétételi és bevételszerzési platform prémium, fizetős és ingyenes tárhelycsomagokkal. A közzétételi, kezelési, terjesztési és elemzési eszközöket egyetlen könnyen használható podcast csomagba foglalja. iPhone és Android készülékekre is vannak applikációi.

Borítókép: Podbean

Íme a Podbean néhány fő funkciója:

 • Könnyű, ütemezett közzététel – Nincs tanulási görbe a Podbean-nel. Az intuitív felhasználói felület segítségével néhány kattintással közzétehet podcastot. A podcastokat előre is ütemezheti.
 • Korlátlan tárhely – A letöltések, epizódok és felvételi idő korlátozásai nincsenek korlátozva.
 • Professzionális webhely – Weboldal-készítőt és egyéb eszközöket kap, amelyek segítségével ingyenes podcast-webhelyet hozhat létre a műsora számára. Számos testreszabható professzionális podcast-webhely-téma közül is választhat.
 • Egyéni domain integráció – A platform lehetővé teszi, hogy saját márkás domainjét használja webhelyéhez.
 • Mobil podcastok közzététele: Telefonját használhatja podcast-epizódok ütemezésére és közzétételére.
 • Terjesztés és promóció: A Podbean segítségével bemutathatja podcastját a potenciális hallgatóknak, és bővítheti közönségét. Podcastjait terjesztheti az Apple Podcasts, a Google Podcasts, a Spotify és a Podbean saját podcast alkalmazásaiban.
 • Podcast statisztikák – A teljes Podbean statisztika minden információt megad a podcast teljesítményéről.
 • Bevételszerzés: A Podbean három bevételszerzési lehetőséget kínál: podcast-hirdetést, prémium tartalmat és szponzort.
 • Élő közvetítés – Bővítheti podcastját élő hangműsorokkal, miközben leköti a közönségét, ha azonnali üzeneteket küld nekik, és felhívja őket élő műsoraiban.
 • Podbean Podcast App – A Podbean Podcast alkalmazás iOS és Android eszközökön érhető el, és lehetővé teszi podcast-epizódok rögzítését, szerkesztését és közzétételét telefonjáról.

További információkért tekintse meg a legutóbbi részletes Podbean áttekintésemet.

Libsyn:

A Libsyn a Liberated Syndication rövidítése, és lehetővé teszi a kívánt típusú podcast műsorok kézbesítését, fogadását és nyomon követését. Ez a tárhelyszolgáltatás leegyszerűsítheti a munkafolyamatokat, felgyorsíthatja a tartalomszolgáltatást, és bárhol bevonhatja a podcastereket és közösségeiket. Jelenleg több mint 75 000 podcastnak ad otthont szerte a világon.

Libsyn borítókép

Íme a Libsyn néhány fő funkciója:

 • IAB v2.0 tanúsított podcast statisztikák: A Libsyn mélyreható közönségelemzést és AB v2.0 tanúsított statisztikákat biztosít. Az IAB v2.0-val kompatibilis statisztikák a potenciális befektetőket is segítik, megmutatják a szponzoroknak és a hirdetőknek az Önben, mint podcast-gazdaként vetett bizalmat.
 • Egyéni epizódoptimalizálás és közzététel: Ez a funkció magában foglalja az Apple podcast-optimalizálást, a közzétételi bővítmények egyszerű integrációját a WordPress webhely felhasználói számára, az RSS-hírcsatornákat, amelyek 100%-ban kompatibilisek a főbb podcast-fogyasztási platformokkal stb.
 • Egyéni HTML5 médialejátszó – Érje el mobilközönségét egy egyéni audio- vagy videomédialejátszóval, amely igazodik műsorához és márkájához.
 • Podcast-oldal mini-webhelye: Ha még nem rendelkezik podcast-webhellyel, használhatja a Libsyn mini-webhelyeit. Ezek a webhelyek a márkanéven mobilbarát zenehallgatási célpontok.
 • Okostelefonos alkalmazás – Egyedi mobilalkalmazások iOS vagy Android készülékekre.
 • Egyéni tartomány – Adjon hozzá márkaréteget a programhoz és az oldalhoz az egyéni domainnel.
 • Színminták – Szabja testre podcast-lejátszóját és oldalát a márkaszínekkel, hogy a márka egységes legyen.
 • Reklámozási és bevételszerzési eszközök: Hozzáférhet a hirdetési és bevételszerzési lehetőségekhez, mint például a kézzel kiválasztott hirdetési helyek, a hirdetéskötés és a célzás.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout egy podcast-tárhely, amely segít a podcast-műsorok fogadásában, reklámozásában, bevételszerzésében és nyomon követésében. A platform bármely podcast-gazda számára alkalmas, a kezdőktől a szakértőkig, és olyan funkciókat kínál, mint az RSS-hírcsatorna-kezelés, az ingyenes podcast-webhely, az egyéni beépített lejátszók és még sok más.

Buzzsprout: podcast hosting platform

Íme a Buzzsprout legfontosabb funkcióinak listája:

 • Podcastok terjesztése: Listázza podcastjait az Apple Podcasts, a Spotify, a Google Podcasts és sok más szolgáltatásban, és érje el potenciális hallgatók millióit.
 • Speciális statisztikák – Olyan statisztikákat kaphat, mint például a letöltések száma, a hallgatók mely alkalmazásokat használnak a podcast hallgatására, mely podcast-könyvtárakat használják a legtöbbször stb.
 • Ingyenes podcast hosting szolgáltatás 90 napig – A Buzzsprout podcasting az első három hónapban ingyenes.
 • Magic Mastering: A Magic Mastering segítségével automatikusan javíthatja az audiofájlokat, és optimalizálhatja azokat, hogy megfeleljenek a kimondott szó legjobb gyakorlatainak.
 • Automatikus epizódoptimalizálás: A Buzzsprout képes automatikusan optimalizálni bármilyen típusú fájlt, bitsebességet vagy ID3 címkét. Az epizódot azonnal közzéteheti, vagy ütemezett bejegyzéseket tehet.
 • Dinamikus tartalom: A platform dinamikus tartalomeszköze lehetővé teszi bevezető és végszegmensek hozzáadását és eltávolítását a podcast műsorok epizódjaihoz, illetve azokból.
 • Átiratok: A Buzzsprout lehetővé teszi podcast-műsorának átírását a keresőoptimalizálás, a gyors olvasók és a nagyothallók számára.
 • Podcast Player: A Buzzsprout lehetővé teszi, hogy testreszabható podcast-lejátszót adjon webhelyéhez mindössze egy kódrészlettel. Használhatja az epizód megfigyelésére és megosztására a közösségi médiában.
 • Bevételszerzés – Szerezzen bevételt podcastjából a Buzzsprout társpiaci piacterén.
 • Fejezetjelzők – A fejezetjelzők lehetővé teszik a rajongók számára, hogy kedvenc szegmenseikhez navigáljanak, tudják, mi következik, vagy kihagyhatják a spoilereket.
 • Több podcast korlátlan számú csapattaggal – Hozzon létre korlátlan számú podcastot egyetlen fiókkal, és adjon hozzá annyi tagot, amennyit csak szeretne a podcast kezeléséhez.
 • Visual Soundbites: Ez a funkció lehetővé teszi, hogy rövid videoelőzeteseket készítsen podcastjaihoz, hogy népszerűsítse azokat a közösségi médiában.
 • Frissítések – Minden alkalommal frissül, amikor elér egy jelentős mérföldkőhöz.
 • Egyéni webhely: lehetővé teszi egy webhely létrehozását podcastjainak tárolására saját domainjével.

További részletekért olvassa el a Buzzsproutról szóló részletes áttekintésemet.

Pontról pontra összehasonlítás.

Kezdjük a Podbean vs Libsyn vs Buzzsprout lépésről lépésre történő összehasonlításával:

 1. Podcast weboldal készítés
 2. Statisztika és elemzés
 3. Reklámozási és bevételszerzési lehetőségek
 4. Podcast terjesztés és promóció
 5. Beágyazható podcast lejátszó
 6. Harmadik fél integrációi
 7. Mobil alkalmazás
 8. Vevőszolgálat
 9. Árképzési tervek

1. Podcast weboldalak készítése.

A podcast webhely létrehozása elengedhetetlen, ha nincs saját webhelye. A Podbean, a Libsyn és a Buzzsprout minden tervükhöz kínálja ezt a funkciót.

Hüvelyes bab:

A Podbean lehetővé teszi, hogy meglehetősen gyorsan készítsen webhelyet különféle előre elkészített webhelytémákkal, mind fizetős, mind ingyenes.

Podbean Weboldal Témák

Kiválaszthat olyan témát, amely leginkább illeszkedik podcastja réséhez és céljaihoz. Lehetőség van olyan elemek testreszabására is, mint a fejléckép, a betűtípusok, a háttérszínek, a háttérkép, a stílus, az aldomain stb.

A fizetős csomagok speciális testreszabási lehetőségeket és egyéni domaint is tartalmaznak. A közzététel előtt gyorsan megtekintheti webhelye előnézetét, hogy képet kapjon arról, hogyan néz ki a végtermék.

Libsyn:

A Libsynhez tartozik egy „Mini Sites” podcast oldal, amely egy olyan helyként működik, ahol elküldheti látogatóit podcastjaihoz. Az oldal podcast-epizódjaiból, gyors epizód-összefoglalójából, szöveges bejegyzésekből, HTML5 médialejátszóból, közösségi média widgetekből stb. áll majd.

Így nézne ki a végső podcast webhely:

Libsyn weboldal készítés

Testreszabhatja, hogy illeszkedjen podcastja márkájához az olyan elemek szerkesztésével, mint a fejléc, a téma színei, a cím betűtípusának színe stb.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout lehetővé teszi egy egyszerű webhely létrehozását is a podcast tárolására, valamint egyéni domaint és közösségi megosztási lehetőségeket. Vannak előnézeti beállítások is az asztali és mobilwebhelyekhez.

Buzzsprout weboldal készítés

Módosíthatja a webhely háttérszínét és képét, hogy személyre szabja a márkaépítést. Bár nincs sok testreszabási lehetőség vagy akár webhelysablon, könnyen navigálható alapértelmezett oldalakat kap.

Győztes: Podbean.

A Podbean az egyértelmű nyertes a podcast-készítők számára, akik egyéni webhelyet szeretnének a sok webhelytéma, egyéni domain és sokoldalú testreszabási lehetőség miatt.

2. Beágyazható podcast lejátszó.

Ha már van podcast-webhelye, egyszerűen beágyazhatja a podcast-lejátszót a webhelyébe. A beágyazható lejátszó kényelmesen megoszthatja tartalmait könyvtárakban és podcast alkalmazásokban.

Hüvelyes bab:

A Podbean beágyazható lejátszója egyszerű, csengő vagy síp nélkül, és megjeleníti a podcast fejlécképét és címét.

Podbean játékos

Beágyazhatja webhelyére vagy blogoldalára egy widget kód segítségével. Számos testreszabási lehetőség áll rendelkezésre a márkatémájához igazodva, beleértve a lejátszó színét, magasságát, betűtípusát stb.

Libsyn:

A Libsyn egyedi mobilbarát HTML5 médialejátszóval rendelkezik, amely segít az összes epizód vagy csak egy epizód megjelenítésében. A hang mellett PDF-fájlokat és videókat is terjeszthet RSS-hírcsatornáján keresztül.

Libsyn Player

Számos testreszabási lehetőség létezik, beleértve az egyéni méreteket, miniatűr beállításokat, egyéni kezdési időt, lejátszási irányt és egyedi színeket.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout beépített lejátszógenerátorral is rendelkezik, amellyel podcastokat ágyazhat be webhelyére. Testreszabhatja a színeket, és teljes mértékben szabályozhatja hallását.

A podcasting platform lehetővé teszi, hogy két lejátszó közül választhat:

 • Független lejátszó minden epizódhoz.
 • Több epizód egy játékosban.
Buzzsprout – Beágyazható podcast-lejátszó

Csak be kell illesztenie a webhelye jobb szélén található kódot a lejátszó beágyazásához és használatához.

Győztes: Libsyn.

Itt a Libsyn a nyerő a több testreszabási lehetőségnek, valamint a videók és PDF-ek beágyazásának köszönhetően.

3. Statisztika és elemzés.

A statisztikák és az elemzések segítenek meghatározni, hogyan teljesítenek podcastjai, és megtérül-e az erőfeszítése.

Hüvelyes bab:

A Podbean átfogó statisztikákat és átfogó képet nyújt a podcast teljesítményéről, beleértve a letöltéseket, a trendeket, a hallgatók földrajzi elhelyezkedését és egyebeket.

Ezenkívül teljes áttekintést kaphat a podcastokról és a felhasználói interakciókról a követői, megjegyzései és kedvelései alapján.

Íme az összes statisztika, amelyet a Podbean segítségével nyomon követhet:

 • A 10 legnépszerűbb epizód különböző dátumtartományokban.
 • A hallgatók földrajzi elhelyezkedése megmondja, honnan hallgat a közönség.
 • Összes letöltés a nap órái szerint.
 • Egyedi felhasználómegtartási adatok.
 • Felhasználói ügynök táblázat, amely megmutatja, hogy közönsége mely eszközöket és alkalmazásokat használja a podcast hallgatásához.
Podbean statisztikák

Akár felhasználói interakciós információkat is hozzáadhat, hogy megértse, miért működnek az epizódok vagy sem. Azonban Önnek rendelkeznie kell a fizetős csomagok egyikével, hogy hozzáférjen a speciális statisztikákhoz és a felhasználói elköteleződési információkhoz.

Libsyn:

A Libsyn IAB v2.0 hitelesített podcast-statisztikáit és közönséginformációkat biztosít. Az IAB szabványai az egyértelműség kedvéért a következő szűrőket és mérési gyakorlatokat tartalmazzák.

A platform lehetővé teszi a felhasználói ügynök statisztikák, a globális népszerűség, a közönségkoncentráció, a célstatisztika, a közösségi média statisztikák, az összes letöltés stb. mérését.

Itt van minden, amit a Libsyn segítségével mérhet:

 • A felhasználói ügynök statisztikái megmutatják, hogy melyik platform kínálja a legtöbb letöltést, és hová keresi a közönsége a podcastot.
 • Földrajzi hőtérkép, amely lehetővé teszi a globális népszerűség és a közönségkoncentráció azonosítását.
 • Úticélok statisztikái, amelyek képet adnak az úti célok letöltési lebontásáról.
 • A közösségi média statisztikái.
 • Napi, heti és hónapi statisztikák letöltése.
 • Adattartomány-választó az adott letöltési előzmények és dátumtartományok megtekintéséhez.
 • Epizódstatisztikák és lebontások, amelyek segítségével részletes földrajzi, cél- és felhasználói ügynök-statisztikát kaphat minden egyes közzétett epizódhoz.

Lehetőség van ezen trendek és elemzések exportálására is letölthető statisztikai jelentések segítségével. Azonban meg kell vásárolnia a Libsyn Advanced 400+ vagy magasabb csomagokat a Libsyn fejlett elemzési és jelentési funkciójának eléréséhez.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout irányítópultja olyan mérőszámokhoz is hozzáférést biztosít, mint például az időbeli összes letöltés, a hallgatói statisztikák, a legnépszerűbb podcast-könyvtárak és egyebek.

A műszerfal kialakítása könnyen használható, így még a kezdők is könnyen elemezhetik az adatokat.

Itt van minden, amit a Buzzsprout segítségével mérhet:

 • Az egyes epizódok hallgatóinak teljes száma az első 90 nap során.
 • Milyen alkalmazásokat használ a nyilvánosság a podcastok hallgatására.
 • Milyen földrajzi helyről hallgatják a podcastokat?
 • Összes epizódletöltés.
 • Podcast áttekintése.
Buzzsprout statisztikák

Az irányítópulton található egy podcast előrejelző is, amely előrejelzi, hogy hány letöltésre számíthat a következő epizódhoz.

Buzzsprout Podcast Predictor

Győztes: Buzzsprout.

Bár mindegyik hasonló információt szolgáltat, itt a Buzzsprout nyer, mivel minden tervével együtt fejlett statisztikákat kínál. Tetszett az is, ahogy Podbean bemutatja az összes statisztikát és adatot a műszerfalán. Nagyon vizuális, ami megkönnyíti minden elemzését.

4. Reklámozási és bevételszerzési lehetőségek.

Hüvelyes bab:

A Podbean bevételszerzési és hirdetési módszerei a következők:

 • Podcast Advertising – Lehetővé teszi, hogy podcastjait ingyenesen listázza a Podbean hirdetési piactéren, hogy megtalálja a potenciális hirdetőkkel.
 • Prémium podcast szolgáltatás – Több előfizetési szinttel vagy egyetlen epizód értékesítésével is kaphat pénzt a podcast tartalmakért.
 • Felhasználó: Létrehozhat egy „Felhasználói oldalt” a podcasthoz, és lehetővé teszi a rajongók számára, hogy visszatérő havi adományokkal támogassák a tartalmat.
A Podbean bevételszerzési lehetőségei

Az irányítópulton nyomon követheti bevételét és hirdetésmegjelenítését. Mindezek a bevételszerzési lehetőségek az irányítópultba is be vannak építve. Az összes bevételszerzési lehetőség használatához azonban speciális csomagokat kell vásárolnia.

Ezenkívül élőben közvetítheti eseményeit, és pénzt kereshet élő eseményei virtuális jegyeinek eladásával. A hallgatók akár amerikai dollárra váltható virtuális ajándékokat is küldhetnek Önnek, így visszakaphatja a pénzt.

Libsyn:

A Libsyn lehetővé teszi a hirdetési felületek eladását, ha a műsort az indulástól számított 30 napon belül legalább 5000 letöltéssel töltik le az Egyesült Államokban. Adózási szempontból is ki kell töltenie a W-9 űrlapot.

A Libsyn két bevételszerzési és hirdetési lehetőséget kínál:

 • Élő olvasási hirdetések – A podcast-epizód során valós időben olvashatsz értékeléseket vagy beszámolókat.
 • Összefűzött hirdetések: Játsszon audio reklámot a podcast alatt, hogy egy terméket reklámozzon.

A bevételrészesedés a hirdetési kampány fizetésének 50/50 aránya.

A Libsyn olyan hirdetési összekapcsolási eszközökkel is rendelkezik, amelyek olyan hirdetéseket tartalmaznak a fájljaiban, amelyek kifejezetten meghatározott földrajzi helyeket céloznak meg. Tartalmaidra előfizetéseket is értékesíthet, hogy bevételt szerezzen audio- és videotartalmakkal, PDF-fájlokkal és további epizódokkal.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout hozzáférést biztosít a podcastok számára egy leányvállalati piachoz, hogy bevételt szerezhessen podcastjukkal. Segít párosítani és együttműködni olyan társult programokkal, mint az Allswell, Buzzsprout, Instacart stb.

Buzzsprout társult program

Az eszköz automatikusan hozzáadja a társult linket a podcast-epizód jegyzeteihez, amint Ön leányvállalattá válik. A Buzzsprout társult programmal a teljes vásárlás 15%-át kapja, hallgatói pedig 20% ​​kedvezményt kapnak az első rendelésből, valamint ingyenes szállítást kapnak 50 USD feletti rendelések esetén.

A Buzzsprout a Podcornnal is együttműködik, hogy segítsen megtalálni a podcastodhoz megfelelő márkajelzéseket.

Buzz Sprout Cob Corn

Ezenkívül korlátlan számú podcastot kezelhet egy fiókban, és korlátlan számú csapattagnak biztosíthat fiókhozzáférést.

Győztes: Podbean.

A Podbean változatosabb bevételszerzési lehetőségeket kínál, ezt követi a Libsyn és a Buzzsprout.

5. Podcast promóciós és terjesztési funkciók.

Hüvelyes bab:

A Podbean lehetővé teszi, hogy elküldje podcastjait a legnépszerűbb podcast-könyvtárakba, beleértve az Apple Podcastokat, a Google Podcastokat, a Spotify-t, az Amazon Music-ot stb. További lehetőségek közé tartozik a Pandora, a TuneIn + Alexa, az iHeartRadio, a PlayerFM, a Listen Notes, a Stitcher, a Podcast Addict és a Deezer.

Podbean könyvtárak

Egyszerűen ki kell másolnia és be kell illesztenie az RSS-hírcsatorna URL-címét, hogy elküldje fájljait ezeknek az alkalmazásoknak.

Ráadásul, ha elküldi podcast-epizódjait az Apple Podcasts szolgáltatásra, azok automatikusan elérhetővé válnak olyan könyvtárakban, mint az Overcast, a Pocket Cast, a Castro és a Castbox.

Van egy „Alexa Skill” funkció is, amely automatikusan elérhetővé teszi az összes új podcast epizódot az Alexa eszközökön. Podcastjai azonnal elérhetők a Podbean iOS és Android alkalmazásokban is.

A Podbean egy közösségi automatikus megosztási funkciót is biztosít, amely automatikusan megosztja új podcast-műsorait a csatlakoztatott közösségi médiacsatornákon. Lehetővé teszi a tartalom megosztását a Facebookon, Twitteren, LinkedInen, YouTube-on, Tumblr-en és WordPress-en.

Podbean közösségi megosztási lehetőségek

Ráadásul a hirdetéskezelési megoldása lehetővé teszi, hogy a hirdetések automatikus beillesztésével a podcast létrehozására összpontosítson.

Libsyn:

A Libsyn nemcsak hanganyagok, hanem PDF fájlok és videók terjesztését és tárolását teszi lehetővé. Podcastjait elküldheti olyan könyvtárakba, mint a Spotify, az Apple Podcastok, a Google podcastok, a Deezer, a Soundcloud, a TuneIn stb.

A közösségi megosztási lehetőségek közé tartozik a Facebook, a LinkedIn, a Twitter, a YouTube és még sok más.

Használhatja a beépített tömeges szerkesztő eszközöket, hogy tartalmat adjon hozzá vagy távolítson el bármely kívánt célhelyről.

További disztribúciós funkciók a következők:

 • Lehetőség annak szabályozására, hogy hol és mikor tegye közzé.
 • Apple podcast optimalizálás.
 • 100%-ban kompatibilis RSS feed.
 • FTP feltöltési támogatás.
 • Automatikus beküldés a Libsyn könyvtárba.
 • Integrált közzététel több mint 20 podcast platformon.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout lehetővé teszi, hogy podcastjait a következő könyvtárakba küldje el:

 • Apple podcastok
 • Spotify
 • Google podcastok
 • Amazon Music
 • Tűzőgép
 • IHeart rádió
 • Pandora
 • TuneIn + Alexa
 • Podcast-függő
 • Podchaser
 • Zsebformák
 • Deezer
 • Hallgassa meg a jegyzeteket
 • Fm lejátszó
 • Podcast Index
Buzzsprout könyvtárak

Miután bekerült az Apple Podcastokba, a podcastok automatikusan megjelennek az olyan podcast alkalmazásokban, mint az Overcast, Castro, Catbox, Podfried. Podcastjait megoszthatja a közösségi csatornákon, például a Facebookon, az Instagramon, a Twitteren és a LinkedIn-en is, hogy új hallgatókat találjon.

Ezen kívül a Buzzsprout számos egyéb fejlett promóciós és marketingeszközt kínál a szélesebb közönség eléréséhez. Például a „Visual Soundbites” funkció lehetővé teszi, hogy videóelőzetes hozzon létre a podcast hangjának rövid időtartama alapján.

Egyéb fejlett funkciók közé tartozik:

 • Fejezetjelölők: Ezzel a funkcióval a hosszabb epizódokat rövidebb „fejezetekre” vagy szegmensekre oszthatja. Közönsége könnyen navigálhat egy adott szegmenshez, vagy kihagyhatja a spoilereket.
 • Magic Mastering – Ahogy az Instagram-szűrők javítják a képminőséget, a Magic Mastering funkció segít a hangminőség javításában.
 • Automatikus epizódoptimalizálás: A Buzzsprout automatikusan optimalizálja az epizódokat, amint betölti őket. Azonnal közzéteheti őket, vagy ütemezheti a napot és az időt.
 • Átírás: A Buzzsprout segítségével könnyebben elérhetővé teheti podcastjait azáltal, hogy átírja őket. Jobban alkalmas SEO-nak, gyors olvasóknak és hallássérülteknek.

Győztes: Buzzsprout.

A Buzzsprout sokkal fejlettebb promóciós és terjesztési funkciókat kínál, mint a Podbean és a Libsyn. Bár sok podcaster hasznosnak találhatja a Libsyn tömeges szerkesztő eszközét is.

6. Harmadik fél integrációi.

Hüvelyes bab:

A Podbean ingyenes és fizetős integrációt tesz lehetővé. Például automatikusan küldhet e-mailt Mailchimp-előfizetőinek, amikor ingyenes új epizódokat tesz közzé. A Mailchimp-pel való integráció segít az e-mail-címek gyűjtésében is.

Olyan ingyenes eszközökkel is integrálható, mint a Dropbox, Vokal Studio, Google Analytics, SEO Meta Tags, Cikkerősítő és még sok más.

Podbean bővítmények

Libsyn:

A Libsyn lehetővé teszi a közvetlen integrációt a WordPress-szel a WordPress Libsyn Publisher Hub beépülő moduljával. A beépülő modul lehetővé teszi podcastok közzétételét közvetlenül a WordPressről, és biztosítja, hogy a fájlok és az RSS-hírcsatorna a webböngésző szerverén kerüljön tárolásra.

Ezenkívül a Libsyn beépített OnPublish közzétételi funkciója lehetővé teszi, hogy egyetlen irányítópulton több mint 20 podcast platformra tegyen közzé bejegyzéseket. A Libsyn RSS-hírcsatornája és az OnPublish olyan platformokon és alkalmazásokon is összeköti Önt a közönséggel, mint a Spotify, a Pandora, az Apple Podcasts stb.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout fizetett integrált hangátírási funkciót kínál, amely percenként 0,25 dollártól kezdődik. Kiválóan alkalmas keresőoptimalizálásra, audioepizódok blogbejegyzésekké alakítására vagy új közönség elérésére.

Kapsz egy ingyenes WordPress podcast-bővítményt is, amelyet integrálhatsz webhelyedbe vagy podcast-lejátszódba. A platform olyan podcast eszközökkel is integrálható, mint a Chartable, Alitu, Podtrac és a Hindenburg Journalist.

Buzzsprout integrációk

Közvetlenül csatlakozhat a Buzzsprout API-hoz a fejlettebb integrációs lehetőségekért.

Győztes: Podbean.

Az egyértelmű győztes itt a Podbean a natív beépülő moduljaival.

7. Mobil alkalmazás.

Hüvelyes bab:

A Podbean olyan alkalmazást biztosít iOS- és Android-eszközökhöz, amely lehetővé teszi a podcastok élő közvetítését, vagy a podcastok rögzítését és szerkesztését, majd közzétételét. A Podbean Podcast alkalmazás több mint egymillió aktív felhasználóval és számos beépített eszközzel rendelkezik a podcastolási élmény fokozására.

Podbean Podcast App

A Podbean Mobile App lehetővé teszi, hogy:

 • Fedezze fel az érdeklődési körének megfelelő új tartalmat, és töltse le bárhol, bármikor.
 • Élő közvetítés események.
 • Vonja be rajongóitokat megjegyzések írásával.
 • Nézze meg követőit, és kövessen más podcastokat.
 • Hozzáférés a teljesítményadatokhoz.
 • Távolítsa el a csendet az epizódból az intelligens sebesség funkcióval.
 • A hangerő normalizálásához használja a hangerőnövelő funkciót.
 • Adjon hozzá háttérzenét és hangeffektusokat.
 • Podcast-fájlok szerkesztése, felosztása, kombinálása és exportálása.

A mobilalkalmazás segítségével bónuszepizódjait és kizárólagos felhasználói tartalmait is eljuttathatja prémium felhasználóknak. Ingyenes tárhelyet, promóciós lehetőségeket és közösségi megosztási eszközöket is biztosít.

A hallgatók olyan funkciókat is kapnak, mint az automatikus frissítés, értesítések az új epizódokról, egyéni lejátszási listák és ajánlások.

Libsyn:

A Libsyn saját egyéni iOS- és Android-alkalmazásokkal rendelkezik, amelyek elérhetők a Google Play és az Amazon piactereken.

Libsyn podcast alkalmazások

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy listákat készítsenek kedvenc epizódjaikról. Egyéni színeket és grafikákat is használhat a márkatémájához igazodva.

További jellemzők:

 • A közösségi hálózatok integrációja és megosztása.
 • Alvási idő.
 • Sebesség beállítások.
 • Megjegyzéssorok és hangposta.
 • Kompatibilis hanggal, videóval, szöveggel és pdf-vel.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout esetében a webhely mobilalkalmazásként működik a hallgató oldalán. A Hozzáadás a kezdőképernyőhöz funkción keresztül érhetik el iOS és Android eszközökön.

Buzzsprout podcast alkalmazás

Győztes: Podbean.

A Podbean nyeri az alkalmazáskategóriát, mivel a Podbean Podcast alkalmazás fejlettebb funkciókkal rendelkezik a podcast-felhasználók és a házigazdák számára.

8. Ügyfélszolgálat.

Hüvelyes bab:

A Podbean ügyfélszolgálatot biztosít a podcastok számára az e-mailes jegyértékesítésen és az élő csevegésen keresztül. Telefonhívási lehetőség nincs.

Tudásbázisa révén széleskörű támogatást is kínál. A tudásbázis videós oktatóanyagokat, „első lépések” útmutatókat, hirdetéstámogatást, élő közvetítés útmutatót, alkalmazási útmutatót, ingyenes webináriumokat, fejlesztői útmutatót, beépülő modulok támogatását és egyéb forrásokat tartalmaz podcasterek számára.

Libsyn:

A Libsynnek van támogatási blogja, közösségi blogja, oktatóvideói és tudásbázisa. Különféle útmutatókat is talál, például a podcast elindításához és megtervezéséhez.

E-mailes ügyfélszolgálati munkatársaik hétfőtől péntekig 9-18 óráig állnak rendelkezésére. M. 17 órakor. Az M. Libsyn System Status emellett lehetővé teszi a rendszerösszeomlások bejelentését, az ingyenes havi podcasting gyorsindítási webináriumot és a jogi segítséget.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout támogatása részletes útmutatókat tartalmaz a podcast indításához, blogot, platformstatisztikát, WordPress beépülő modult, Buzzsprout API útmutatót stb.

A helpdesk olyan témákkal kapcsolatos lekérdezésekből és GYIK-ből is áll, mint a beágyazás, a WordPress beépülő modulok, a könyvtárak és egyéb podcast-szolgáltatások. Használhatja a keresési lehetőséget is, hogy rákeressen arra, amit keres.

Buzzsprout ügyfélszolgálat

Van egy sajtócsomag is, ahol értékes forrásokat találhat, beleértve a Buzzsprout logókat, színeket, alkalmazások képernyőképeit és még sok mást. YouTube-csatornájuk és privát Facebook-közösségük is van.

Közvetlen támogatásért e-mailben kapcsolatba léphet csapatukkal. Nincs telefonhívás vagy élő chat.

Győztes: Podbean.

Itt a Podbean a győztes, élő csevegési lehetőséget, e-mailes jegyértékesítést és önsegítő útmutatókat kínál. A másik két podcast platform csak közvetlenül e-mailes támogatáson keresztül teszi lehetővé velük a kapcsolatot.

9. Árképzési tervek.

Hüvelyes bab:

Kezdetben egy freemium csomagot kap, amely öt órányi teljes tárhelyet, 100 GB sávszélességet, valamint néhány korlátozott szolgáltatást és funkciót biztosít. Három fizetett terv van ezután.

A Podbean fizetett tervei a következők:

 • Korlátlan hangfelvétel: 9 USD havonta (évente számlázva)
 • Korlátlan plusz: $ 29 havonta (évente számlázva)
 • Üzleti – 99 USD havonta (évente számlázva)

Mindezek a csomagok korlátlan tárhelyet, méretlen sávszélességet, speciális statisztikákat, Pro témákat, RSS-hírcsatornákat és még sok mást biztosítanak. A testreszabási lehetőségeknek és funkcióknak néhány változata létezik. Például a Patron fiók funkciót csak a Unlimited Plus és az üzleti tervvel kapja meg.

Libsyn:

A Libsyn nem kínál ingyenes csomagot. Hat fizetési konstrukciót kap, havi 5 dollár kezdőárral.

A fizetett tervek a következőket tartalmazzák:

 • Klasszikus 50 – 5 USD havonta (akár 50 MB tárhely)
 • Klasszikus 250 – 15 USD havonta (akár 250 MB tárhely)
 • Klasszikus 400 – 20 USD havonta (akár 400 MB tárhely)
 • Klasszikus 800 – 40 USD havonta (akár 800 MB tárhely)

Választhat speciális csomagokat, hogy több tárhelyhez jusson:

 • Haladó 1500 – 75 USD havonta (akár 1500 MB tárhely)
 • Haladó 3000 – 150 USD havonta (akár 3000 MB tárhely)
Libsyn árképzési tervek

Kipróbálhatja a LibsynPRO-t további szolgáltatásokért, tárhelyért és egyéni árakért. Egyes funkciók közé tartozik a dinamikus hirdetésbeillesztési eszközök, az egyszeri bejelentkezési privát podcasting, az IAB v2.0-kompatibilis statisztikák és még sok más.

Zúgó járvány:

A Buzzsprout akár 90 napos freemium csomagot és három fizetős csomagot kínál.

Fizetett tervek ára:

 • 12 dollár havonta
 • 18 dollár havonta
 • 24 dollár havonta.
Buzzsprout árképzés

Az ingyenes terv lehetővé teszi, hogy havonta két órányi hanganyagot töltsön fel, így nagyszerű lehetőség a kezdőknek vagy azoknak, akik rövid, ritka epizódokat készítenek.

Az első fizetős csomag három óra hangot tesz lehetővé, a második hat óra hangzást, a harmadik pedig 12 óra havi töltést tesz lehetővé. Több tartalmat is feltölthet, ha óránként további összeget fizet minden egyes csomagért.

Minden fizetős csomag teljes hozzáférést biztosít a statisztikákhoz, a beépített lejátszókhoz, a podcast-könyvtárakhoz és a podcast-oldalhoz.

Győztes: Podbean.

A Podbean a nyertes itt, és korlátlan ingyenes csomagot kínál, amely havonta öt órányi hangtöltést tesz lehetővé. A végső döntést azonban az Ön igényei és üzleti céljai alapján kell meghoznia.

Általános előnyei és hátrányai.

A Podbean, a Libsyn és a Buzzsprout mindhárom kiterjedt lehetőségeket kínál podcastok létrehozásához, terjesztéséhez és bevételszerzéséhez. Azonban mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Íme egy gyors lebontás az összes podcast eszköz előnyeiről és hátrányairól.

A hüvelyes bab előnyei és hátrányai:

Előnyök:

 • A platform kezdőbarát.
 • Előre megtervezett témák webhelyekhez.
 • Beágyazható audiolejátszó számos testreszabási lehetőséggel.
 • Vizuális és teljes statisztikai panel.
 • Élő közvetítési lehetőségek.
 • Korlátlan tárhely az összes tervével együtt.
 • Automatikus lehetőség a közösségi hálózatokon való megosztásra.
 • Integráció több harmadik féltől származó alkalmazással, beleértve a Mailchimpet is.
 • A Podbean Podcast alkalmazás fejlett funkciókkal rendelkezik mind a podcasterek, mind a hallgatók számára.
 • Integráció a fő podcast-könyvtárakba, beleértve az iTunes-t vagy a Google Play-t.
 • Nagyvonalú ingyenes csomag, amely lehetővé teszi a főbb funkciók befektetés nélküli használatát.
 • Integrált és sokoldalú bevételszerzési lehetőségek.
 • Ügyfélszolgálat e-mailben és élő chaten.

Hátrányok:

 • Kezdő tervekkel nem készíthet videopodcastokat.
 • Csak 7 napos visszatérítési időszakot kap.
 • Nincs biztonsági mentés funkció.

A Libsyn előnyei és hátrányai:

Előnyök:

 • Tömeges szerkesztő eszköz.
 • Lehetőség annak szabályozására, hogy hol és mikor tegye közzé.
 • Az Apple podcastok automatikus optimalizálása.
 • 100%-ban kompatibilis RSS feed.
 • A File Transfer Protocol (FTP) fájlok feltöltésének támogatása.
 • A podcastok automatikus elküldése a Libsyn alkalmazáskönyvtárába.
 • Integráció több mint 20 kiemelkedő podcast platformmal.
 • Lehetőség egy hirdetési pont eladására a podcaston.
 • A Libsyn támogatja a videót, a hangot és a PDF-t.
 • Viszonylag olcsó, az alapcsomag ára havi 5 dollártól kezdődik.
 • A Libsyn podcast-könyvtárak, alkalmazások és szolgáltatások széles skálájához csatlakozik, beleértve az Apple Podcastokat is.
 • Egyszerűen és könnyen feltöltheti a tartalmat egy olvasható RSS-hírfolyamba.

Hátrányok:

 • A platform nem a legkönnyebben használható.
 • Nem kínál ingyenes próbaverziót.
 • Nincs élő csevegés vagy telefonos támogatás.
 • Az elemzési funkcióért fizetni kell.
 • Bár megfizethetőnek tekinthető, a Libsyn legolcsóbb csomagja mindössze 50 MB hangot biztosít havonta.

A Buzzsprout előnyei és hátrányai:

Előnyök:

 • Az ingyenes alapterv lehetővé teszi, hogy havonta két óra hanganyagot hozzon létre.
 • Podcast-könyvtárak széles választéka, beleértve az Apple Podcastokat, a Spotify-t, a Google Podcastokat, a Pandorát stb.
 • Lépjen be egy társult piacterhez és szponzorokhoz, hogy bevételt szerezzen podcastjával.
 • A hangátírási funkció nagyobb hozzáférést tesz lehetővé a keresőmotorokhoz, a gyors olvasókhoz és a hallássérültekhez.
 • API-integrációk a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz való kapcsolódáshoz.
 • Egyszerű fizetési tervek.
 • A podcastok automatikus optimalizálása, ami különösen alkalmassá teszi kezdőknek.
 • Dinamikus tartalomeszköz outrosok vagy intrók eltávolításához és hozzáadásához.
 • Fejezetjelzők a gyors navigációért.
 • Hozzon létre több podcastot korlátlan számú csapattaggal.
 • Magic mastering a hangminőség javítása érdekében.
 • Visual Soundbite funkció videoelőzetes létrehozásához a podcasthoz.

Hátrányok:

 • Az ingyenes csomag 90 napon belül lejár.
 • Nincs élő csevegés vagy telefonos támogatás.
 • Korlátozott bevételszerzési lehetőségek.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyeken kis jutalékot kaphatok ingyenesen, ha úgy dönt, hogy fizetett csomagot vásárol. Ezeket az eszközöket teljes mértékben ajánlom. Teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja.

Vezetői összefoglaló.

A Podbean, a Buzzsprout és a Libsyn a legjobb podcast hosting platformok közé tartoznak. Az árak és a szolgáltatások némileg változnak, de mindhárom platform lehetővé teszi a podcast minden aspektusának kezelését és podcast-tárhely létrehozását.

Próbálja ki a Podbean szolgáltatást, ha korlátlan tárhely- és tárolási szolgáltatásokat szeretne megfizethető áron. A havi 9 dolláros korlátlan audiocsomagjuk nagyszerű lehetőség, ha csak egy podcastja van. Megszerezheti az Unlimited Plus és az üzleti csomagokat, ha pénzt szeretne szerezni podcastjaival.

A Buzzsprout inkább kezdők számára alkalmas automatikus epizódoptimalizáló funkciójával és fejlett podcast-promóciós funkcióival. Ingyenes csomagjuk nagyszerű, a Buzzsprout közzétételi felülete pedig egyszerű használatot biztosít.

Végül, a Libsyn fejlett üzleti funkciói akkor a legalkalmasabbak, ha már rendelkeznek podcastokkal, és tudja, mennyi tárhelyre van szükség. A legjobb szakemberek és cégek számára. A Libsyn alapterveit is érdemes megfontolni.