Kajabi áttekintés: Megéri a Course Builder az árát 2022-ben?

Az e-learning iparág virágzik, és a globális piac 2025-re valószínűleg eléri a 325 milliárd dollárt, ami arra készteti az okos vállalkozókat, hogy kihasználják ezt.

Mivel az emberek éhesebbek, mint valaha, hogy új dolgokat tanuljanak, és az információ könnyen elérhető, az online tanfolyamok rengeteg pénzt termeltek. A Kajabi a tudáskereskedés ezen területének legújabb tagja.

Mindazonáltal óriási ígéretet rejt magában, hogy mindent kínál, amire egy infovállalkozónak szüksége lehet termékeik megtervezéséhez, forgalmazásához, majd értékesítéséhez.

A 2010-ben elindított Kajabi, amelyet már az egyik legjobb online tanfolyami platformként emlegettek, több mint 50 000 felhasználót hatalmaz fel 120 különböző országban.

Végül körülbelül 60 millió diákot szolgált ki, és körülbelül 1,5 milliárd dolláros árbevételt ért el.

De felmerül a kérdés: vajon Kajabi megfelel-e a hype-nak?

Ez az, amit ma itt fogok megvizsgálni, ebben a részletes áttekintésben az árképzésről, a többi versenytárssal való összehasonlításról és a funkciókról.

Kajabi kezdőlap

Mi az a Kajabi?

A Kajabi egy átfogó megoldás, amely online tanfolyamokat értékesít. A szoftver minden-az-egyben természetének köszönhetően a felhasználóknak nem kell semmilyen más programra támaszkodniuk a tanfolyam megtervezéséhez és befejezéséhez.

A fizetési integrációt a PayPal és a Stripe kínálja, míg az előfizetők szabványos e-mail marketingeszközökön keresztül értékesíthetik a tanfolyamokat. Ezenkívül léteznek teljesen automatizált marketingcsatornák és kampányok, amelyek lehetővé teszik az online tanfolyamok méretezését vagy optimalizálását.

A beépített elemző eszközök jelenléte lehetővé teszi a felhasználók számára a fejlődés nyomon követését és a növekedés ösztönzését.

Ezzel a platformmal a kurzuskészítők létrehozhatják céloldalaikat, ahol minden kritikus információt tárolnak.

A kész sablonok jelen vannak a könyvtárban, és ez leegyszerűsíti a weboldal tervezési folyamatát is. Még az egyéni domaineket is online vállalkozások hoznak létre, így a téma könnyen megtalálható.

A marketing funkciókra helyezett hangsúly ellenére a Kajabi akkor is megjelenik, ha az előfizetők a semmiből szeretnének kurzusokat létrehozni. Az eszközök az Ön rendelkezésére állnak a megfelelő oktatási tartalom digitális elkészítéséhez.

A kiváló termékbevezető eszközök és marketingcsatornák sorával ezeknek a tanfolyamoknak az értékesítése még egyszerűbb. A hatékony automatizálás megszünteti a marketingkampányok találgatásait.

Kajabi bizonyságtétele

Kajabi Főbb jellemzők

1. Teljes online jelenlét

A kurzus készítői azt fogják tapasztalni, hogy fiókjukhoz egy teljesen hosztolt webhely tartozik. Dinamikus sablonokat tartalmaz, amelyek egyetlen kattintással telepíthetők. Még további testreszabás lehetséges a meglévő sablonon a fogd és vidd szerkesztővel.

Nincs szükség semmilyen kódolási készségre ennek a platformnak a működtetéséhez, amely jelentős forgalmat képes kezelni. Az oldalba be van építve egy blogolási funkció, és az előfizetők könnyedén feltölthetnek bármilyen SEO optimalizált médiát.

Kajabi rövid leírása

2. Személyre szabott email marketing

A Kajabi felismeri, hogy a hatékony marketing mennyire képes a potenciális ügyfeleket új ügyfelekké, majd hűséges követőkké alakítani. Az intelligensen integrált marketingeszközök segítségével a kurzuskészítők személyre szabott e-mailben továbbíthatják az új kurzusokkal kapcsolatos információkat és híreket a teljes levelezőlistájukhoz, vagy akár a közönségszegmensekhez.

Lehetőség van az e-mailek nyomon követésére és annak megtekintésére, hogy mikor lettek megnyitva. Hamarosan megjelennek az elemző eszközök, amelyek beszámolnak az e-mailes kampányok sikereiről és kudarcairól.

Kajabi e-mail marketing oldal

3. Átváltható nyitóoldalak

A kurzus felépítéséhez látványos céloldalakra van szükség, amelyek képesek rögzíteni és átalakítani a forgalmat. Az optimalizált sablonokkal a felhasználók személyre szabhatják a legjobb eredményeket, vagy a márkaépítési stílusuknak megfelelően.

4. Kvízek, tagságok és feladatok

Mivel a Kajabi felismeri a felhasználói élmény értékét, vannak olyan tagsági oldalak, amelyek lehetővé teszik az oktatók számára, hogy növeljék közönségbázisukat, miközben jó szolgáltatást nyújtanak. Még a tanítási folyamat is könnyebbé válik, mivel a tanulók könnyen hozzárendelhetők házi feladathoz és értékelhetők.

Például feladatorientált óraformátumok esetén a tanulóknak be kell adniuk házi feladatukat, hogy továbbléphessenek a következő leckére. Az ezekből a feladatokból származó visszajelzések is nagyban hozzájárulnak a tanfolyam általános fejlődéséhez.

5. Legkeresettebb, egyedi pénztári oldalak, állítható árak

A bevétel maximalizálása érdekében vannak feláras eszközök, amelyek közül sok a vásárlás után integrálható. Még a fizetési oldal is a konverziók kezelésére készült. Platformként a Kajabi különféle fizetési lehetőségeket kínál.

Vannak előfizetések, egyszeri fizetések, ingyenes próbaverziók és a kezdeti beállítások díjai. Termékterveitől függően kiválaszthatja a megfelelő sémát.

6. Automatizált marketing folyamatok

A személyre szabott e-mailekről már beszéltem, de az automatizálásnak köszönhetően a marketing folyamatok jobb felhasználói élményt nyújtanak. Az előfizetők időzített e-maileket, emlékeztetőket és visszaigazolásokat kapnak a regisztrációkkal kapcsolatban.

Természetesen ezek a folyamatok személyre szabhatók az e-mail listája alapján, és Kajabi egyedülálló módon élő webináriumokat is tartalmaz a folyamat részeként. Ezért a felhasználók szabadidőben vagy ismétlődően nézhetik ezeket a videotárolási eseményeket.

Marketing csővezetékek

Kajabi frissítések

A Kajabiban az a legjobb, hogy a platform dinamikus marad, és elvégzi a szükséges változtatásokat vagy módosításokat a felhasználói élmény javítása érdekében. A legújabb frissítések közül néhány a következőket tartalmazza.

1. A Kajabi Access 2022 októberében került hozzáadásra, és egy új támogatási rendszer. Teljesen új szolgáltatásokat, forrásokat és egyedi útmutatást kínál. Ez viszont segít maximalizálni a Kajabiból származó előnyöket.

2. 2022 októberében a Kajabi ismét számos fejlesztést hajtott végre a már amúgy is robusztus webhelykészítőjén. Mostantól minden eddiginél egyszerűbb a többletértékesítés vagy a keresztértékesítés különböző ügyfelek számára. Vannak további könyvtári oldalak és sablonok is. A tagkönyvtár és a jobb blogolási funkciók szintén értékelendők.

Az Analytics minden előrehaladás nyomon követésére szolgáló platform szerves részét képezi, és Kajabi nagyon komolyan veszi. Ennek eredményeként a platform új jelentéskészletet adott ki, amely lehetővé teszi a termékek előrehaladásának, az előrejelzések, az eladott ajánlatok és a társult vállalkozások nyomon követését.

3. Ez elég régen volt 2019 októberében, de Kajabi felismerte az ügyfelek visszajelzéseinek értékét. Ezért egy visszajelzési portált vezettek be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szavazzanak, benyújtsák és akár nyomon is követhessék a funkció iránti kérelmeket. Azáltal, hogy megtekinthetik, mi készül, és mi várható hamarosan, az ügyfeleknek jó elképzelésük van arról, mire számíthatnak.

4. 2019 augusztusában a Kajabi úgy döntött, hogy számos meglévő funkciót továbbfejleszt, beleértve az elemzést is. Emellett egyéni tartományokat, klónozási eseményeket és értékeléseket, jobb e-mail-követést és személyre szabást is beállított, és bevezette a Momentum témát.

Összességében azáltal, hogy folyamatosan próbálta előre jelezni az ügyfelek igényeit, a Kajabi a versenygörbe előtt maradt.

Kajabi árképzés

Számos funkcióját figyelembe véve érthető, hogy ennek a legjobb platformnak miért magasabbak az árai.

A tervek azonban széles skálája létezik, attól függően, hogy hány előfizető szeretne digitális termékeket használni.

Míg az alapterv havi 119 dollártól kezdődik, a Pro terv 319 dollárig terjed. Különösen az éves számlázás választása ad 20% kedvezményt. Végigvezetem, mit tartalmaznak az egyes tervek, így könnyedén kiválaszthatja a megfelelőt.

Kezdetben azonban meg kell jegyezni, hogy minden terv tartalmaz tartalmat a csepegtetőknek, webhely-készítőknek, élő webináriumoknak és eseményeknek. Van egy 14 napos próbaidőszak is, ami lényegében egy ajándék, amely alatt a potenciális előfizetők kipróbálhatják a funkcióit.

1. Alapvető

Havi 119 vagy 149 dollárba kerülhet, attól függően, hogy a kurzustervezők az éves csomagot választják-e. Három termék támogatására, valamint három csővezetékre számíthat. Ezzel egyidejűleg korlátlan számú céloldalhoz, e-mail marketingeszközökhöz, 1000 aktív taghoz, egyetlen adminisztrátor felhasználóhoz és egy webhelyhez is hozzáférhet.

2. Növekedés

A havi vagy éves fizetési módtól függően a vállalkozások tulajdonosainak havi 159 vagy 199 dollárt kell fizetniük. Ebben a csomagban 15 termékhez és csővezetékhez kap támogatást. Ezen kívül 10 000 aktív tag van, ezen kívül van egy weboldal és tíz admin felhasználó.

Ezen kívül az előfizetők korlátlan számú e-mailt is használhatnak marketinghez, céloldalakhoz, automatizáláshoz, társult programokhoz, a Kajabi márka eltávolításának lehetőségéhez, valamint a hét 7 napján, 24 órás élő ügyfél-csevegési támogatáshoz.

3. Pro

Ennek a tervnek az árfolyama havi 319 vagy 399 dollár, attól függően, hogy a cégtulajdonosok havi vagy éves fizetési tervet választanak. Amellett, hogy 100 termékhez és folyamathoz kap támogatást, három webhelyet, 25 adminisztrátor felhasználót, 25 000 tagot és 2 millió e-mailt is kap az e-kereskedelemhez.

Ezzel a tervvel korlátlan a hozzáférés a céloldalakhoz, a társult programokhoz, a témaszerkesztőkhöz és az automatizáláshoz.

Általánosságban elmondható, hogy a Kajabi nem lenne megfelelő kezdőknek, mivel egy kicsit drágább, mint a többi pályafejlesztő. Azok a vállalkozók azonban, akik rendelkeznek növekedési tervvel és képesek meglévő vevőkört vonzani, választhatják ezt.

Kajabi használatával

Ideális platform e-learning vállalkozások indításához. Kiváló minőségű forrásaival a cégtulajdonosok különféle készségeket taníthatnak, beleértve a jógát is, feltéve, hogy kellő szenvedéllyel és motivációval rendelkeznek a működéshez.

Ha nincs megfelelően adaptálva ezekhez a platformokhoz, előfordulhat, hogy nem fogja tudni elérni a teljes funkcióját. Innen származom, és végigvezetem a Kajabi-fiók beállításának és működtetésének lépésein.

1. Weboldal készítése

A weboldal készítés nem egyszerű, de az egyik első lépés. A Kajabival mindössze annyit kell tenned, hogy játszol a meglévő sablonjaiddal, amíg nem kapsz valami kielégítőt. Mind a stílusos, mind a divatos üzlettulajdonosok biztosak lehetnek abban, hogy a Kajabi webhely használatával ügyfeleket vonzanak.

Ha Ön SSL-tanúsítvánnyal rendelkezik a Cloudflare-től, személyre szabhatja és tárolhatja azt domainnevével.

2. Kurzusok hozzáadása

Amint a webhely elkészült, el kell kezdenie különböző tanítható termékek hozzáadását. A tananyagnak, beleértve a videókat, hang- és szövegfájlokat, használatra késznek kell lennie.

Lépjen az irányítópult termékoldalára, és válassza ki a hozzáadni kívánt termék típusát, például minitanfolyamot vagy webináriumot. Ezután személyre szabhatja kurzusainak vázlatát, beleértve a megjegyzések letiltását és a fájlletöltések engedélyezését.

3. Promóció és eladás

A kurzus létrehozása után már csak a termék forgalmazása van hátra. Nem számít, hol tart az értékesítési ciklusban, a Kajabi segít a potenciális ügyfelekből hűséges ügyfelekké alakítani. Annak érdekében, hogy az értékesítési oldalon a lehető legtöbb reakciót kapja, próbálja meg eldönteni, hogy milyen művelet hajtja.

A Kajabinak általában három csatornája van: promóciós ajánlatok, ingyenes jelentések és termékbevezetések. A közönség növelése érdekében ajándékokat ajánlhat fel e-mail címekért cserébe. A promóciós ajánlatok elkezdik az alacsony áron történő értékesítést, hogy felhívják a figyelmet.

A termékbemutatók jelentik a legnagyobb bevételi forrást, amellyel fellelkesítheti a hallgatókat a kurzus és az általa kínált lehetőségek iránt. A személyre szabott e-mailekkel viszont új ügyfeleket szerezhet, és még többet szerezhet nekik, így folyamatosan értesülhetnek a frissítésekről.

Mit szeretek Kajabiban?

1. Eladásra készült

Mivel nagyszerű értékesítési csatornái és nyitóoldalai vannak, a Kajabi a webhely látogatóit visszatérő ügyfelekké tudja alakítani. Az összes e-mail marketing a Kajabin keresztül is kezelhető. Mivel léteznek automatizált felügyeleti rendszerek, a magas integrációs kapacitás ellenére nem igényel harmadik féltől származó erőforrásokat.

A Kajabi e-mail 2022 eleji bevezetése óta a cégtulajdonosok olyan erőforrásokhoz férhetnek hozzá, amelyekkel gyorsan nagyszerű megjelenésű, hatékony e-mail kampányokat hozhatnak létre. Mindez kiemeli, hogy kiváló platform az értékesítési és marketingtevékenységeihez.

Értékesítési tölcsér

2. Nagyszerű konfekciótervek

A weboldal központi témájára több variáció is rendelkezésre áll. Nemcsak professzionálisnak és modernnek tűnik, hanem látni fogja, hogy funkcionális és vonzó sablonok segítenek az értékesítési folyamat és a céloldalak létrehozásában. Ha nem szeretné, amit a Kajabi kínál, próbálja ki a piacon elérhető számos prémium és egyedi témát.

3. Nagyszerű blogolási lehetőségek

Tapasztalataim alapján a blogírás az egyik legjobb módja a forgalom növelésének és a termékek piacra dobásának. A Kajabi jelentősen fejlődött ezen a téren, és bár még nincs egy szinten a WordPress-szel, biztos lehet benne, hogy kiemelkedik a többi hasonló platform felett.

4. Megfelelő kapacitás a videó átvitelhez

A Kajabi Wistia-val rendelkezik a videotároláshoz, amely a legjobb off-road videotárhely platformok közé tartozik. Mivel beépített a videók egyszerű feltöltéséhez és streameléséhez, biztos lehet benne, hogy a média gyönyörűen fog megjelenni, függetlenül attól, hogy a fogyasztók milyen képernyőt vagy sávszélességet használnak.

Még a videók is biztonságosak maradnak, és a költségvetés-tudatosak értékelni fogják, hogy nincs szükség külön Wistia licencre. Figyelembe véve, hogy az erőforrás külön-külön körülbelül havi 99 dollárba kerül, az alapcsomag havi 119 dolláros fizetése és a Wistia elérése tisztességes alku.

5. A termék létrehozásának előmozdítása

Mivel számos okból léteznek nagyszerű sablonok, a cégtulajdonosok jól felszereltek minitanfolyamok, folyamatos képzések, online tanfolyamok és tagságok indítására. Valójában bármit hozzáadhat, és eltávolíthatja a szükségtelen szempontokat, hogy teljesen úgy tervezze meg a pályát, ahogy jónak látja.

6. Az élő eseményeket könnyű reklámozni és létrehozni

Bár ez a termékalkotás része, a Kajabi jelentősen erős ezen a területen, és külön említést érdemel. Ezen a platformon rendkívül egyszerű Zoom webináriumot létrehozni.

A vállalkozó szellemű vállalkozók aktív kampányt futtathatnak regisztrációs oldalak, esemény utáni ajánlati oldalak, e-mailek és még egy pénztároldal segítségével is. Bár a Kajabi sablonokat biztosít ezekhez a tevékenységekhez, előzetesen Zoom-fiókkal kell rendelkeznie. Ezután már csak módosítani kell a szöveget, és el kell dobni a Zoom hivatkozást.

Valójában ugyanez a megközelítés alkalmazható helyszínalapú események, virtuális konferenciák és csúcstalálkozók esetében is.

7. Az ügyfélszolgálat hihetetlenül erős

Mióta a Kajabi már egy ideje létezik, hírnevet építettek ki az ügyfélszolgálat terén, és elkötelezettek globális támogatási csapatuk folyamatos fejlesztése mellett.

A Hero University létrehozása egy újabb lépés ebbe az irányba, amely további támogatást nyújt a platform felhasználóinak, miközben megtanítja őket az erőforrások széles körű használatára.

A Kajabi támogatási rendszeren kívül sok más forrás is található az interneten, amelyekben megbízhat. Jó hírű cégek készítik őket, akik oktatóanyagokat szeretnének biztosítani az újoncoknak.

A felhasználók mindig támaszkodhatnak ezekre az információkra, hogy megismerkedjenek a termékkel.

Kajabi ajánlások

8. Lelkes közösség

Ez inkább előny, és nem befolyásolja aktívan a Kajabival kapcsolatos tapasztalatait. De minden olyan találkozón, amelyet a cég a regisztrált felhasználók számára rendez, élénk tagokat láthat, akik elszántan jót tesznek ennek a platformnak a használatával.

Szintén alkalmazkodóak, ami segíthet az újonnan érkezőknek megtanulni használni az erőforrásokat.

Fejlesztendő területek Kajabi számára

1. A szerkesztés zavaró

Noha sok felhasználó azt állította, hogy a szerkesztés egyszerűbb Kajabiban, mint WordPressben, én ezt nem tapasztaltam. Egyes lehetőségeket nem olyan könnyű megtalálni, és még ilyenkor sem látszik azonnal a funkciójuk.

Például, ha az „Oldalkészítő” lehetőséget választja, azt gondolhatja, hogy a webhelykiadásban ez a lehetőség használható olyan oldalak létrehozására, amelyek szerepelhetnek a webhelyen.

De valójában a felhasználók létrehozhatnak itt folyamatoldalakat vagy önálló oldalakat. Bár lehetőség van ezeknek a navigációba való felvételére, ennek folyamata sem teljesen egyszerű.

Több ilyen példa is van, de a rövidség kedvéért eltekinthetünk a részletektől. Alapvetően az all-in-one platformok mindig kicsit macerásak, de a Kajabival legalább nem kell tudni, hogyan kell kódolni.

Vannak oktatóanyagok és egyéb források, amelyek segítenek felfedezni a platformot, ha egy kis időt töltesz vele, így először ne keseredj el.

2. Hozzászólások vitafórumok nélkül

Bár a kajabi közösség viszonylag erős, azok, akik teljes jogú tagsággal rendelkeznek más platformokon, hátránynak találhatják a vitafórumok hiányát.

Észrevettem, hogy a különféle bejegyzésekhez fűzött megjegyzések általában hasznosak, de egy teljes vitafórum összehozza a felhasználókat, és egy jobb visszajelzési rendszer alapját képezi.

3. Nincs belépő szintű affiliate program

Ha a felhasználók hozzáférnek a kiváló minőségű leányvállalatokhoz, az segít nekik elérni több diákot. Sajnos Kajabi számára ezekhez a leányvállalatokhoz nem lehet hozzáférni elsődleges szinten. Csak a növekedési szinten állnak rendelkezésre.

Lehetséges kudarcok

Míg az itt tárgyalt problémák többsége általános hátrány, amelyet kijavíthat, a Kajabinak van néhány hátránya, amelyek miatt teljesen alkalmatlan az Ön számára.

Mielőtt kurzustervező platformként választaná, feltétlenül ellenőrizze, hogy szüksége van-e ezekre a szolgáltatásokra. Ha a válasz igen, akkor máshol kell keresnie, amely megfelel az Ön igényeinek.

1. Többszörös bérleti jogviszonyra nincs lehetőség

A többszörös bérlés magában foglalja több példány létrehozását és kezelését egy platformon egyetlen esernyő alatt. Általában olyan helyzetekben hasznos, amikor több vállalati ügyfelet kezelő oktatócégről van szó.

Előfordulhat, hogy ezek az ügyfelek azt szeretnék, ha saját márkájuk kiszolgálná a felhasználókat. Bár a Kajabinak lehetősége van több webhely létrehozására a Growth és Pro terveiben, ez nem egyenlő a több bérléssel.

2. Az oktatási kreditképességek nem folytatódnak

A tanfolyam tervezőinek lehetőségük van bizonyítvány kiállítására a tanfolyam elvégzése után. Arra azonban nincs mód, hogy jelezzük, mennyi idő jár ehhez a kurzushoz, vagy mennyi továbbképzési kredit érhető el. Bár erre is vannak megoldások, de ha valóban folyamatos hitelre vágyik, akkor nem ez a legjobb megoldás.

3. Nem támogatja a SCORM-ot vagy a TinCan-t

Mivel a Kajabi nem tudja importálni vagy konfigurálni az olyan eszközökön keresztül tervezett kurzusokat, mint a Captivate és az Articulate, nem támogatja a csomagolt kurzusokban található e-learning szabványokat sem. Ebbe a körbe tartoznak például a SCORM, a TinCan vagy az xApi. Tehát ha szüksége van ezekre a szabványokra, máshol kell keresnie a pályatervezést.

Kajabi a versenytársak ellen

Most, hogy sokat beszéltem a Kajabi különféle funkcióiról, előnyeiről és még hátrányairól is, itt az ideje, hogy összehasonlítsam a versenytársakkal, hogy lássuk, hogyan teljesít. A fő versenytársak közül három a Kartra, a Thinkific és a ClickFunnels.

1. Kajabi vs. Gondolkodó

Thinkific kezdőlap

Már a kezdetektől fogva mindkét platform nagyon különböző típusú felhasználókat vonz. Míg a Kajabi azoknak szól, akik bizonyos sebességgel szeretnének online kurzusokat tervezni és értékesíteni, addig a Thinkfic jobban megfelel azoknak az alkotóknak, akik részletes és strukturált kurzusokat szeretnének tervezni.

Noha a Kajabi következésképpen számos marketingeszközzel rendelkezik, a Thinkfic ebben a tekintetben kissé alulmarad. Vannak azonban olyan alapok, mint például az e-mail marketing, amelyet használhat.

A Thinkific segítségével biztos lehet benne, hogy minőségi oktatást kap a tanfolyamokon, míg a Kajabi gyors bevételszerzési lehetőségeket kínál.

Olvassa el a teljes lebontásomat:

  • Thinkific vs Kajabi
  • Thinkific Review

2. Kajabi vs. ClickFunnels

ClickFunnels kezdőlap

Míg a Kajabi segít a kurzuskészítőknek pénzt keresni terveik gyors eladásával, a ClickFunnels célja nagyszerű értékesítési csatornák létrehozása. Digitális termékek és szolgáltató cégek számára egyaránt készült. Meg kell azonban jegyezni, hogy a Kajabinak saját értékesítési tölcséres eszköze van Pipelines néven.

A Kajabi és a Thinkfic összehasonlítása megfordítva, itt a Kajabi inkább a pályatervezésre irányul, míg a ClickFunnels inkább az eladások maximalizálására törekszik. Ezért a ClickFunnels számos termék értékesítésére használható, beleértve a harmadik féltől származó alkalmazásokat is.

De ami a Kajabi-t illeti, a hangsúly a tanfolyam tervezésén, majd marketingjén van.

3. Kajabi vs. Kartra

Kartra kezdőlap

Számos felületes hasonlóság van a kettő között. Kezdetnek ezek online üzleti megoldások, és lehetővé teszik az előfizetők számára, hogy webhelyeket építsenek, e-mail-automatizálást és marketingcsatornákat alakítsanak ki.

A kritikai megközelítés azonban eltérő ebben a két esetben. A Kajabi számára a platform elsősorban online tanfolyamok létrehozására szolgál. Így a tervezők és oktatók eladhatják a tagságokat az általuk átadni kívánt tudásért.

Másrészt a Kartra is lehetővé teszi mindezt, de nagyobb figyelmet fordítanak a szilárd marketingeszközökre, amelyek az eladásokat lendíthetik.

Tekintse meg teljes útmutatóimat további platformok összehasonlításához:

  • Kajabi vs tanítható
  • Gondolkodó vs. tanítható

Költségelemzés Kajabi számára

A különböző Kajabi csomagok árairól már tájékoztattam. Most, hogy ismeri, hogyan viszonyul más platformokhoz, felmerülhet a kérdés, hogy a Kajabi megéri-e a pénzt. Erre a legjobb megoldás egy részletes költségelemzés.

Mielőtt azonban ebbe belemennék, tisztáznom kell, hogy egyes versenyzők havi 49 vagy 99 dolláros csomagokat kínálnak. De ezekben az esetekben nem kapja meg a Kajabival elérhető teljes csomagot, és előfordulhat, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokhoz kell fordulnia.

Összességében ez valószínűleg többe fog kerülni. Ezen túlmenően a legjobb eredmények elérése érdekében integrálnia kell ezeket az alkalmazásokat a platformjával. Ennek az áttekintésnek a céljaira megpróbálom áttekinteni a különböző funkciókat, és alternatív magas és alacsony árat kínálok.

A Sales Funnel Buildertől kezdve segíti a Kajabi felhasználókat az eladások maximalizálásában. Ha harmadik félként választja a ClickFunnels szolgáltatást, akkor havi 97 és havi 297 dollár közötti összeget fizethet.

Ezt követően a Marketing Automatizáláshoz érkezünk, amely javítja az értékesítést és tájékoztatja az ügyfeleket. A Zapier kiváló alternatíva a harmadik féltől ilyen esetekben, de az előfizetőknek havi 20 vagy 120 dollárt kell fizetniük, attól függően, hogy alsó vagy felső kategóriás alternatívákat választanak.

Az e-mail szolgáltató létfontosságú az ügyfelek tájékoztatásában a frissítésekről, a termékbevezetésekről és az ajánlatokról. A MailChimp egy nagyszerű harmadik féltől származó alkalmazás, de havi 10 és 299 dollár között lehet.

Hasonlóképpen, a blogok és a weboldalak témakörei már a Kajabi csomagok részét képezik. De ha más webtárhely-szolgáltatást választ, akkor olyan alkalmazásokra kell támaszkodnia, mint a Bluehost, amelyek havi 3 és 119 dollár közötti díjat számíthatnak fel.

Végül a Kajabi előfizetésekkel rendelkezik társult programokra, amelyeket más platformokon nem kaphat meg. Természetesen valami olyasmire kellene fogadnia, mint a ShareASale, ahol a kezdeti díj 550 dollár, a tranzakciós díj pedig a társult vállalkozás bevételének 20%-a.

Összességében még akkor is, ha használ néhány ilyen funkciót, ezek egy helyen való beszerzése határozottan sokkal költséghatékonyabb, és elkerülheti a megbízható és hatékony, harmadik féltől származó alternatívák keresésének terhét.

ClickFunnels integráció a Kajabi Pipelinesben

Ha olyan marketingszoftverről van szó, amely megkönnyíti az értékesítési ciklusokat, a ClickFunnels a megfelelő út. Leegyszerűsíti az egész folyamatot, és ez a társult program könnyen integrálható a Kajabival.

Most ezt sokféleképpen megteheti, beleértve a ClickFunnels segítségével a tölcsérmarketing kiválasztását és a termékek Kajabin való szállítását.

Kajabi GYIK

Mennyibe kerül a Kajabi?

Kajabi alapcsomagja 119 dollárba kerül / hó; a növekedési terv 159 USD / hó; a Pro-terv pedig 319 USD/hó, ha évente számlázzák.

Ki használja a Kajabit?

A Kajabit különféle cégek használják, de a platform elsősorban online kurzusok létrehozására, marketingjére és értékesítésére szolgál. Így többek között vállalkozókat, zenészeket, oktatókat és kézműveseket találsz a felhasználói körben. Bárki, aki ismeri az eladást, használhatja a Kajabit.

Chalene Johnson, a fitneszszakértő és a bestseller-író az egyik legelismertebb Kajabi-felhasználó, akárcsak James Taylor zenész.

Könnyen használható a Kajabi?

A Kajabi jól ötvözi a lehetséges nehézségeket a könnyű használattal. Így az újoncok számára az alapvető funkciók könnyen navigálhatók, de vannak összetett testreszabások, amelyekhez idő és türelem kell.

A jó oldalon az összes funkció egyetlen platformra van csomagolva, így nem kell aggódnia a bővítmények és a bővítmények miatt.

A Kajabi kínál visszatérítést?

Az első fizetéskor a Kajabi harminc napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ha azonban később úgy érzi, hogy ez a platform nem felel meg az Ön igényeinek, mindig felveheti a kapcsolatot a támogatási csapattal, akik nagyon hasznosak a visszatérítések kiadásában.

Összegzés.

A lényeg az, hogy kutatásaim kimutatták, hogy a Kajabi a legjobb minden az egyben eszköz, ha tanfolyamokat szeretne tervezni és forgalmazni. Intuitív és egyszerű, miközben számos funkcióval testreszabhatja, majd a legjövedelmezőbb módon értékesítheti termékét.

Noha az ár egy kicsit magasabb lehet, itt minden funkciót megkap, és nincs gond. Ezért ez a leghatékonyabb választás, amelyet megtehet.

Ezt azonban határozottan nem ajánlom olyan vállalkozásoknak, amelyek csak most indulnak. Funkciókészletével a meglévő ügyfélkörrel rendelkező létesítmények valószínűleg teljes mértékben kihasználják ezeket az erőforrásokat.

De amint elkezdi használni ezt a platformot, rá fog jönni, hogy a kínált szolgáltatások milyen kompaktak és hatékonyak, így kiküszöbölhetők a harmadik féltől származó alkalmazások társítási problémái.

Ha még mindig nem vagy meggyőződve az előnyeiről, próbálja ki az ingyenes próbaverziót, és győződjön meg róla saját szemével.