HostGator vs GoDaddy 2022-ben: 7 ok, amiért a HostGatort választom

Egy szilárd webtárhely keresése kissé bonyolult lehet. Ezenkívül, mivel az internetet elárasztja a sok tárhelymárka, gyakran nehéz kiválasztani egyet a webhelyéhez. Ez a HostGator vs GoDaddy útmutató bemutatja a legfontosabb különbségeket, amelyek segítenek a döntésben.

A GoDaddy Hosting és a HostGator kétségtelenül az egyik legnagyobb hosting cég az interneten. De ismét magától értetődik, hogy összekeveredünk a két tárhelyóriás között.

Ennek a zavarnak a enyhítésére ma összehasonlítjuk ezt a két tárhelyszolgáltatót, hogy segítsünk kiválasztani a megfelelő lehetőséget új webhelyéhez.

Felelősség kizárása: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyekért kis jutalékot kapok, költségmentesen. A teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja a láblécben.

Fogjunk hozzá.

Tartalomjegyzék

 • HostGator vs GoDaddy összehasonlítása
 • HostGator vs GoDaddy – Megbízhatóság és üzemidő
 • Biztonsági intézkedések
 • Ügyfélszolgálat és műszaki támogatás
 • Szállás tervek és árak
 • Ingyenes próbaverzió és pénzvisszafizetési garancia
 • CPanel áttekintése
 • Végső ítélet: HostGator vs GoDaddy (Miért választottam a HostGatort?)

HostGator vs GoDaddy összehasonlítása

Mindkét tárhelyszolgáltató vonzó funkciókat kínál, például 99,9%-os rendelkezésre állási garanciát, kiváló ügyfélszolgálatot, oktatóanyagokat stb. Ennek ellenére van néhány jelentős különbség e két webtárhely-márka között, amelyeket érdemes megvizsgálni.

Íme a HostGator vs GoDaddy bontása:

 • Megbízhatóság és üzemidő
 • Felhasználói felület
 • Vevőszolgálat
 • Jellemzők
 • Tárhely tervek
 • Árak

HostGator vs GoDaddy – Megbízhatóság és üzemidő

Elnézheti webhelye üzemidejét, de feltétlenül tisztában kell lennie az esetleges leállások lehetséges veszélyeivel. Ez egy könnyed dolog – azt szeretné, hogy webhelye mindig elérhető legyen a felhasználók számára, és ne maradjon le fontos leadekről, ezért fontos, hogy webhelyét megbízható tárhelymárkával lássa el.

HostGator üzemidő

A HostGator 99,9%-os üzemidőt biztosít. Valójában kifejezetten megemlítik ezt a weboldalukon, és ha ennél rövidebb üzemidőt észlel, kérhet jóváírást arra a hónapra.

HostGator támogatás

Ennek ellenére meg kell tudnia adni egy jogos indokot, mert az, hogy megkapja-e a jóváírást, kizárólag a HostGatornak benyújtott indoklástól függ.

GoDaddy Uptime

Ami az üzemidőt illeti, a GoDaddy azt is állítja, hogy garantált 99,9%-os üzemidőt biztosítanak. A HostGatorral ellentétben azonban nem tesznek említést semmilyen kompenzációról vagy visszatérítésről, ha nem teljesítik ezt az ígéretet. Ez azt jelenti, hogy az említés hiánya ellenére ez egy ígért garancia számukra, hogy hitelt tudnak ajánlani.

NYERTES: HostGator! Míg mindkét webtárhely márka 99,9%-os garantált üzemidőt ígér, a HostGator ígéretesebb az alacsonyabb rendelkezésre állási idő kompenzációjában.

Kezdje el a HostGator szolgáltatást, és kapjon 30-60% kedvezményt a tárhelycsomagból az alábbi linkem segítségével:

HostGator teszt

Biztonsági intézkedések

A legtöbb webhely-tulajdonos a biztonságot és a biztonsági mentést rendkívül fontosnak tartja, még inkább, mint más tényezőket, például az üzemidőt, a válaszidőt stb. És ha maga nem jártas a technológiában, a megbízható webhely működtetéséhez néhány erős webhelybiztonsági intézkedésre van szüksége. Ha végül rossz biztonsági intézkedésekkel rendelkező internetes tárhelyet választ, akkor akár adatait is veszélyeztetheti.

Lássuk tehát, hogyan boldogul a HostGator és a GoDaddy ezen az osztályon.

HostGator Security

A HostGator hetente biztosítja a rosszindulatú programok ellenőrzését és biztonsági mentéseit. Ebben az esetben a webhely biztonságosabbá tétele érdekében mindkét feladatot naponta egyedül kell elvégeznie. Ezenkívül egy kicsit többet kell fizetnie, ha vissza szeretné állítani az automatikus biztonsági mentést.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a felhasználók bármikor hozzáférhetnek a HostGator műszaki személyzetéhez és ügyfélszolgálati központjaihoz, így minden biztonsági probléma azonnal orvosolható, mielőtt a dolgok kicsúsznának a kezükből. A HostGator biztonsági személyzete az Ön adatainak védelmét is biztosítja, hogy megakadályozza az esetleges adatszivárgást.

GoDaddy Security

A GoDaddy naponta ellenőrzi a rosszindulatú programokat, és biztonsági másolatot készít az összes weboldaláról, és az összes fájlt a felhőben tárolja. A szolgáltatás igénybevételéhez bizonyos összeget kell fizetnie, azonban a biztonság megéri azt a kis árat, amelyet elkölt.

A GoDaddy webhely biztonsági mentési terve nemcsak automatikusan biztonsági másolatot készít a webhelyéről minden nap, hanem 30 napos időtartamot is fenntart a biztonsági másolatokról.

Minden tárhelycsomag az egyik legerősebb titkosítást kínálja: SHA-2 és 2048 bites titkosítás. Egyéb biztonsági intézkedések közé tartozik a brutális támadások elleni védelem, a Google feketelistáinak figyelése és eltávolítása, a webalkalmazások tűzfalának megakadályozása stb.

GYŐZTES: GodDaddy! Közel van, de az olyan lenyűgöző funkcióknak köszönhetően, mint a napi szkennelés és a biztonsági mentés, a GoDaddy itt a nyerő.

Ügyfélszolgálat és műszaki támogatás

Amikor saját webhelyét üzemelteti, mindig hasznos egy technikailag erős támogató csapat, amelyben megbízhat. Mindkét hosting márka kiváló ügyfélszolgálatot kínál, beleértve az omnichannel támogatást felhasználóik kiszolgálása érdekében.

Lássuk, hogyan viselkednek egymással ezen az osztályon.

HostGator támogatás

Ha az ügyfélszolgálatról és a megbízhatóságról van szó, a HostGator nem tesz erőfeszítéseket.

A HostGator 24/7/365 ügyfélszolgálatot biztosít olyan platformokon keresztül, mint:

 • Élő chat
 • Telefonhívások
 • E-mailek
 • Jegyértékesítési rendszer
HostGator 2 támogatás

A jegyrendszer mindig hasznos, ha ügyfelei valami sürgős ügyben elakadnak, és azonnali megoldást igényelnek. Ezen kívül a HostGator különféle „Hogyan” oktatóanyagokat is kínál blogok és cikkek, tájékoztató útmutatók és interaktív fórumok formájában, amelyek egy része mindenki számára ingyenes, és amelyekhez csak a tagok csatlakozhatnak.

GoDaddy támogatás

A HostGatorhoz hasonlóan a GoDaddy is kínál 24/7/365 ügyfélszolgálatot a következő módon:

 • Élő chat
 • Telefonhívások
 • E-mailek
GoDaddy támogatás

A GoDaddy oktatóanyagok hosszú listáját is kínálja, hogy segítse felhasználóit bizonyos feladatok elvégzésében.

NYERTES: HostGator! Bár mindkét platform példaértékű, 24/7/365 ügyfélszolgálatot kínál, de a kiegészítő jegyértékesítő rendszernek köszönhetően a HostGator nyeri ezt a kört.

Kezdje el a HostGator szolgáltatást, és kapjon 30-60% kedvezményt a tárhelycsomagból az alábbi linkem segítségével:

HostGator teszt

Szállás tervek és árak

Nagyon sok új webhelytulajdonos számára fontos figyelembe venni a tárhelyterveket és az árakat. Nem akarnak elveszíteni egy vonzó tulajdonságot, ugyanakkor elkerülik a túlköltekezést.

A GoDaddy és a HostGator különféle tárhelycsomagokat kínál a webhely-tulajdonosok minden típusának kielégítésére.

Mindkét cég az alábbi szálláslehetőségeket kínálja:

 • Olcsó megosztott hosting tervek
 • VPS hosting tervek
 • Dedikált hostolt tervek
 • WordPress tárhelytervek

A fent említett tárhelyszolgáltatásokon kívül a HostGator felhőalapú tárhelyszolgáltatást is kínál, amely 4,95 USD-tól kezdődik, és 9,95 USD-ig terjed.

HostGator árképzés

A HostGator három webtárhely-tervet kínál, nevezetesen a Hatchling tervet, a babatervet és az üzleti tervet.

Mivel a Hatchling-terv csak egy alapcsomag, főként kezdőknek, csak egy domain, míg a másik két csomag korlátlan számú domain tárolását teszi lehetővé. Ezen kívül minden terv tartalmaz olyan funkciókat, mint a korlátlan sávszélesség, az egykattintásos telepítés, az ingyenes SSL-tanúsítványok, a korlátlan e-mailek és a lemezterület.

A legolcsóbb, a kezdeti Hatchling-terv jelenleg havi 2,75 dollárba kerül (három éves előfizetés esetén megosztott tárhelycsomagon).

A havi 5,95 dollártól kezdődő üzleti terv további lenyűgöző funkciókat kínál, például ingyenes SEO-eszközöket és dedikált IP-t.

HostGator tervek

45 napos pénz-visszafizetési garanciát is kap minden HostGator webtárhely-tervre.

GoDaddy árképzés

A GoDaddy négy webtárhely-tervet kínál, nevezetesen Economy, Deluxe, Ultimate és Maximum.

A költségvetési terv ára jelenleg havi 5,99 dollár, és többnyire kezdők vagy kezdő bloggerek használják. Ön csak egy domaint tárol, míg mások korlátlan számú domaint tárolhatnak.

Hasonlóképpen, míg a gazdaságos terv csak 100 GB lemezterületet kínál, a többi csomag korlátlan lemezterületet biztosít.

GoDaddy tervezi

Továbbá, a HostGatorhoz hasonlóan, ha elégedetlen a GoDaddy webtárhelyével, akkor a 45 napos pénz-visszafizetési garanciának köszönhetően lemondhat a szolgáltatásairól, és visszakaphatja pénzét.

NYERTES: HostGator! A HostGator nyilvánvalóan olcsóbb, mint a HostGator, különösen, ha a hosszú távú tervet választja. Ügyeljen arra is, hogy figyelje a folyamatos promóciókat és ajánlatokat, amelyeket mindkét hosting márka rendszeresen kínál.

Kezdje el a HostGator szolgáltatást, és kapjon 30-60% kedvezményt a tárhelycsomagból az alábbi linkem segítségével:

HostGator teszt

Ingyenes próbaverzió és pénzvisszafizetési garancia

Mindig jó ötlet tesztelni a vizeket, mielőtt valami újat választana. Éppen ezért ideális esetben az ingyenes próbaverzió vagy a pénz-visszafizetési garancia jó módja annak, hogy elkezdjen valamit.

Lássuk, mit kínál a két webtárhely-óriás anyagi ellentételezés és ingyenes próbaverzió tekintetében.

HostGator teszt

Akár új webhelyet hoz létre, akár egy másik gazdagépről visz át egy webhelyet, a HostGator mindkét esetben 45 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez a garancia csak az Ön hosting szerződésére vonatkozik. A további szolgáltatások, például az egyedi telepítések, a domain nevek, az adminisztrációs díjak és egyebek nem tartoznak bele az ajánlatba.

Ezenkívül a visszatérítéshez kezdetben hitelkártyával kell fizetnie. Ha bármilyen más fizetési módot használ, a visszatérítést hozzáadjuk webhelyének fiókjához. Ez a garancia csak az új fiókokra vonatkozik.

GoDaddy teszt

A GoDaddy-vel 45 napos pénz-visszafizetési garanciát is kap, de csak akkor, ha a tárhelyszerződése egy évre vagy hosszabbra szól. Ha egy hónapos szerződést választott, csak 48 órás pénzvisszafizetési garanciát kap.

Ezenkívül feltétlenül olvassa el figyelmesen a feltételeket, mert nem minden pénzét térítik vissza, csak egy részét kapja vissza. Általában csak a tárhelycsomagért kap kompenzációt, a további szolgáltatások nem részei semmilyen pénz-visszafizetési garanciának.

NYERTES: HostGator! Itt a HostGator az egyértelmű győztes. A HostGator tárhelycsomagjával teljes visszatérítést kap, függetlenül a tárhelyszerződés időtartamától.

Kezdje el a HostGator szolgáltatást, és kapjon 30-60% kedvezményt a tárhelycsomagból az alábbi linkem segítségével:

HostGator teszt

CPanel áttekintése

A HostGator és a GoDaddy sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik. Mindkettő megfizethető, megbízható és jó hírű név az iparágban. Azonban, hogy segítsen eldönteni, melyik a legjobb megoldás az Ön számára, vessünk egy pillantást néhány további további funkcióra, amelyeket mindkét tárhely márka kínál.

Kezelőpanel

A Linux tárhelytervétől függetlenül a HostGator és a GoDaddy is hozzáférést biztosít az ipari szabvány cPanelhez.

Ez a műszerfal nem csak egyszerűen használható, hanem lehetővé teszi, hogy minden előzetes tudás nélkül azonnal elkezdhesse.

Ezenkívül néhány egyszerű lépéssel különféle további alkalmazásokat és bővítményeket is telepíthet webhelyére. A fájlok átvitelétől az adatbázis rendezéséig minden útközben elvégezhető ezen a két tárhelyplatformon.

A szokásos tárhelycsomagon kívül, ha a Windows tárhely mellett dönt, a Parallel Plesk vezérlőpultja lesz.

NYERTES: Döntetlen! A HostGator cPanel és a GoDaddy cPanel is hasonló szabványos funkciókkal rendelkezik, amelyek hihetetlenül egyszerű használatot kínálnak.

Szerverek és webhely sebessége

A HostGator webhelyen található szervereket Dual Xeon processzor hajtja, míg a GoDaddy Intel Core i7 processzorokat használ. Mindkét processzor lehetővé teszi a Windows vagy Linux hosting használatát.

Mindkét esetben a szerver valószínűleg erős és megbízható teljesítményt nyújt. Ezért a megbízhatóság és a teljesítmény tekintetében mindkettő egyenrangú.

Tekintse meg ezt az útmutatót a lassú GoDaddy WordPress-webhely javításához. 

GYŐZTES: döntetlen. A szerverek tekintetében nincs egyértelmű győztes, mivel a HostGator és a GoDaddy is erős hálózati szerverekkel rendelkezik.

Végső ítélet: HostGator vs GoDaddy (Miért választottam a HostGatort?)

A HostGator és a GoDaddy több szempontból is hasonlóak. Vannak azonban olyan jellemzők, amelyek különböznek egymástól. Például a GoDaddy kínálja a legjobb biztonsági intézkedéseket, de a HostGator jobb, ha ügyfélszolgálatról van szó.

Összességében a HostGator egyértelmű győztesnek tűnik, míg a GoDaddy kis különbséggel lemarad. Egyetlen más márka sem tudja felülmúlni a GoDaddy-t, ha domain név regisztrálásáról van szó, de még nem ez az első választás a hosting szolgáltatások terén; Itt a HostGator nyeri a játékot.

A HostGator a legjobb megoldásunk, és a nyertes ebben a webtárhely-összehasonlításban.

Miért választottam a HostGatort?

 • A HostGator nagyszerű üzemidőt kínál, és kompenzálja a felhasználókat, ha nem teljesítik ezt az állítást.
 • Szigorú biztonsági intézkedések az adatszivárgás megelőzése érdekében.
 • Hozzáértő ügyfélszolgálati csapat és változatos támogatási lehetőségek.
 • Megfizethető és rugalmas hosting tervek.
 • 45 napos pénzvisszafizetési garancia
 • Erőteljes processzor és könnyen használható cPanel

Használhatja mindkét tárhely-platform által biztosított pénzvisszafizetési garanciát is, hogy mindkettőt tesztelje, és megtudja, melyik opció a megfelelő az Ön számára.