Az 5 legjobb Squarespace-alternatíva vállalkozása számára (2022)

Mivel sok tartalomkezelő rendszer (CMS) és webhelykészítő áll rendelkezésre, nehéz lehet megtalálni a vállalkozása számára megfelelő megoldást.

Ha a Google-lal kereste a legjobb helyet webhelye elkészítéséhez, valószínűleg észrevette, hogy a Squarespace néhány lista élén szerepel, és ennek jó oka van.

A Squarespace az egyik legjobb webhely-készítő a vizuálisan fókuszált márkák számára. Funkciói azonban korlátozóak lehetnek.

Akár teljes testreszabást, akár egyszerűbb beállítási folyamatot keres, vállalkozása számos Squarespace-alternatíva közül választhat.

Összeállítottunk egy listát a legjobb öt lehetőségről, hogy segítsünk az összehasonlításban:

 • HubSpot CMS
 • WordPress
 • Wix
 • Shopify
 • Weebly

Mielőtt belevágnánk, vessünk egy pillantást a Squarespace-re, valamint annak előnyeire és hátrányaira.

Fogjunk hozzá.

Felelősség kizárása: Kérjük, vegye figyelembe, hogy az alábbi linkek némelyikéért díjmentesen kaphat partnervállalati kompenzációt, ha úgy dönt, hogy fizetős csomagot vásárol. Azonban ezek a legjobb eszközök, amelyeket megpróbáltam egy webhely elindításához és futtatásához. Társvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja.

Mi az a Squarespace?

Mi az a Squarespace?

A Squarespace egy könnyebb tartalomkezelő rendszer (CMS). Ez egy minden az egyben lehetőség webhelye megtervezésére, tárolására, domain név létrehozására és online értékesítésére.

A Squarespace leginkább a teljesen reszponzív és professzionálisan megtervezett sablonjairól ismert, amelyek több mint 100 témát kínálnak.

Mindegyik témát úgy tervezték, hogy a Squarespace fogd és vidd webhely-készítője segítségével könnyen testreszabható legyen, így nem kell megtanulnia kódolni egy professzionális webhely létrehozásához. A CMS beépített keresőoptimalizálási (SEO) funkciókkal, több tucat készenléti funkcióval és közönséginformációkkal is rendelkezik.

A Squarespace-t eredetileg blogolási platformként fejlesztették ki, így nincs hiány hatékony eszközökből, amelyeket bloggerként használhat. Az átfogó irányítópult segítségével kezelheti a közzétételi ütemet, testreszabhatja az együttműködő beállításait, és nyomon követheti az elemzéseket.

A legjobb az egészben az, hogy ha már elindított egy webhelyet a WordPress, a Tumblr vagy a Blogger rendszerben, importálhatja a tartalmat a Squarespace-be.

A Squarespace azonban nem egy mindenki számára megfelelő megoldás. A könnyű használatért cserébe kompromisszumot köt a rugalmasság terén. Csak néhány bővítményt kínálnak, amelyek főként az e-kereskedelemre irányulnak. Ezenkívül drágább, mint a többi hasonló opció.

Ahhoz, hogy egy kicsit mélyebbre vessünk a Squarespace-ben, tekintsük át, miben működik jól a platform, és miben lehetne még javítani.

A Squarespace előnyei:

Ezek a Squarespace fő előnyei:

 • Professzionálisan megtervezett sablonok – Minden Squarespace-sablon reszponzív és stílusos, így a webhelye csiszolt és mobilra is alkalmas lesz.
 • Blogokhoz készült: A Squarespace átfogó eszközöket kínál a blogok tervezéséhez és kezeléséhez. A podcastokkal is kompatibilis.
 • Nincs szükség kódolási tapasztalatra – a beépített fogd és vidd szerkesztővel egyszerűen testreszabhatja webhelyét.
 • Egész éves ügyfélszolgálat: Ha segítségre van szüksége vagy kérdései vannak, a Squarespace 24 órás támogatást kínál.
 • SSL tanúsítványt tartalmaz.

A Squarespace hátrányai:

A Squarespace-nek, akárcsak a listán szereplő többi Squarespace-alternatívának, megvannak a maga hátrányai.

Vegye figyelembe ezeket a hátrányokat:

 • Magasabb költség: Az alapcsomagok havi 16 dollártól indulnak, de minden prémium szolgáltatáshoz havi 26 dollárt kell befektetni a kereskedelmi szintre.
 • Korlátozott bővítmények: A Squarespace rendelkezik olyan bővítményekkel, amelyeket hozzáadhat webhelyéhez, de nincs sok, és a legtöbb kifejezetten az e-kereskedelemre vonatkozik.
 • Nincs biztonsági mentési vagy visszaállítási lehetőség – Ezzel a CMS-sel csak manuálisan exportálhat adatokat, és megbíznia kell a Squarespace-ben, hogy webhelye újra működjön, ha meghiúsulna.
 • Korlátozó sablonok: Hacsak nem rendelkezik sok jó minőségű képpel, a Squarespace témák korlátozhatják. Ezenkívül a drag-and-drop építője ellenére a Squarespace háttérfunkciói nehezebben érthetők, mint a legtöbb CMS-szoftver.

Melyek a legjobb Squarespace alternatívák?

A Squarespace kiváló webhely-készítő, de ez nem jelenti azt, hogy a legjobb megoldás az üzleti webhely számára. Számos Squarespace-alternatíva közül választhat, függetlenül attól, hogy milyen típusú vállalkozásról van szó.

Az útmutató további részében felvázoltuk a legjobb lehetőségeket.

1. HubSpot CMS.

HubSpot CMS

Ha erősebb Squarespace-alternatívákat keres, próbálja ki a HubSpot CMS-t. Ez egy teljesen integrált, felhő alapú tartalomkezelő rendszer. Egyesíti a WordPress rugalmasságát az egyszerű webhely-készítőben található könnyű használattal.

Például a HubSpot CMS lehetővé teszi a tartalom testreszabását egy fogd és vidd szerkesztővel, magában foglalja a tárhelyet, és lehetővé teszi a webhely tartalmának egyszerű kezelését. A HubSpot CMS sok szempontból felügyelt platformként működik, mint például a Squarespace.

Ezenkívül a WordPress-szel ellentétben nem kell több ezer prémium bővítményen keresztülmennie az alapvető funkciók használatához. A HubSpot CMS-ben alapvető funkciók vannak beépítve, hasonlóan ahhoz, ahogy a Squarespace kínálja a legtöbb beépített funkciót.

Nézd meg:

 • Integrált biztonsági funkciók
 • Beépített SEO optimalizálás
 • Adaptív tesztelés
 • Natív testreszabási és a / b tesztelési eszközök
 • Mobileszközökre optimalizált témák
 • Többnyelvű tartalomkezelő

A lista folytatódik, de a HubSpot CMS-t végül az különbözteti meg egymástól, hogy a HubSpot platformra épül. Ez azt jelenti, hogy a HubSpot ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) eszköze integrálva van a CMS-be, kombinálva az értékesítési és marketing funkciókat a jobb lead-konverzió érdekében.

A HubSpot CMS-t azonban bonyolultabb megtanulni, és drágább is, mint a Squarespace. Tehát ha az egyszerűséget keresi, ez a Squarespace alternatíva valószínűleg nem a legjobb megoldás az Ön igényeinek.

A CMS Hub előnyei:

 • Értékesítési és marketing integráció
 • Többnyelvű támogatás
 • Integrált biztonsági intézkedések

A CMS Hub hátrányai:

 • Magasabb költség
 • Korlátozott számú témák és bővítmények

A legjobb Squarespace-alternatíva: marketingesek, tartalomfejlesztők, internettechnológiai (IT) csapatok.

Ár: Havi 300 USD-tól kezdődik a szakemberek és 900 USD havonta üzleti szinten.

2. Wix.

Wix

A Wix egy népszerű webhely-készítő felhasználóbarát felületének és megfizethetőségének köszönhetően. Webtárhelyet, mobiloptimalizálást, több száz prémium és ingyenes alkalmazást, valamint SEO-eszközöket kínál.

A Wix valószínűleg leginkább a Squarespace-hez hasonlít a divatos témákat tekintve, és ezeket a legkönnyebb testreszabni. Igen, mindkettő rendelkezik drag-and-drop építővel, de a Wix szerkesztő egy kicsit intuitívabb. Ez azt is jelenti, hogy a WordPress-szel ellentétben nem kell tudnod a kódolást ahhoz, hogy a Wix-et használd webhelyed elkészítéséhez.

Másrészt a Wix abszolút rangsorolást használ, ezért a webhelyének két verzióját kell létrehoznia, hogy mobilbarát legyen. A Squarespace-sablonok teljesen reszponzívak, így már mobileszközökhöz készültek.

A Wix-szel ingyenes verzió vagy prémium csomagok közül is választhat.

A Wix előnyei:

 • Alkalmas kezdőknek
 • Alapvető SEO funkciók
 • Témák és alkalmazások jó választéka.
 • Automatikus biztonsági mentések

A Wix hátrányai:

 • Korlátozott alszintek a navigációhoz
 • Az ingyenes webhelykészítő hirdetésekkel támogatott
 • Nem tudom könnyen megváltoztatni a sablonokat

A legjobb Squarespace alternatíva: Bloggerek, kisvállalkozások, induló vállalkozások, kreatívok, szabadúszók.

Ár: havi 13 dollártól kezdődik az alapfizetési szint, az üzleti szint pedig havi 500 dollárig.

3. WordPress.

WordPress

A W3Techs korábbi trendadatai alapján a WordPress az internet több mint egyharmadával működik. Ez messze a legnépszerűbb a Squarespace alternatívák közül.

A Squarespace-hez képest a WordPress.org (nem pontosan ugyanaz, mint a WordPress.com) egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer. Ez azt jelenti, hogy szüksége lesz egy harmadik fél webtárhelyére, hogy webhelye online legyen.

A fő különbség a WordPress.org és a Squarespace között az, hogy milyen szintű ellenőrzést gyakorolhat olyan dolgok felett, mint a tárhelyszolgáltató kiválasztása, a webhely elrendezésének testreszabása és a kívánt funkciók hozzáadása. A WordPress több lehetőséget kínál minden fiókhoz, különböző árakon.

Míg egyesek negatívnak tartják a webtárhely-kihelyezést, mások úgy érzik, hogy ez a WordPress rugalmas vonzerejének része. A WordPress megkülönböztető jellemzői a rendkívül testreszabható természet, a végtelen CRM-bővítmények, az e-mail, az élő chat (csak hogy néhányat említsünk) és a témabeállítások, valamint az ingyenes árcédula .

Ezzel együtt számítani kell bizonyos költségekre a tárhelyszolgáltató és az opcionális prémium kiegészítők tekintetében.

A WordPress blogolási platformként indult, így ideális a gazdag tartalmú blogokhoz és bejegyzésekhez. Ennek a CMS-nek a teljes körű használatához azonban a HTML és a CSS alapszintű ismerete szükséges, és a Wix-szel vagy a Squarespace-szel ellentétben minden háttérfrissítés vagy biztonsági probléma az Ön felelőssége. Emiatt a WordPress általában magasabb tanulási görbével rendelkezik.

A WordPress előnyei:

 • Több ezer bővítmény és kiegészítő
 • E-kereskedelmi funkciók a WooCommerce-en keresztül
 • A weboldal teljes ellenőrzése

A WordPress hátrányai:

 • Öngazdálkodó
 • Népszerűsége miatt hajlamos a biztonsági támadásokra.
 • Gyakorlati kódolási ismereteket igényel

A legjobb Squarespace alternatíva: bloggerek, e-kereskedelem, hírek, nagyvállalatok számára.

Ár: Ingyenes (bár meg kell terveznie a hosting költségeket és a prémium kiegészítők költségeit).

4. Shopify

Shopify

A Shopify az e-kereskedelem királyának számít, és kizárólag online vállalkozások számára készült. Tárolt platformja több mint egymillió vállalatot támogat világszerte, és lehetővé teszi fizikai áruk, digitális termékek és szolgáltatások értékesítését.

Az olyan eszközökhöz képest, mint a Squarespace, a Shopify több funkciót kínál. A kezdők számára is könnyebb a navigáció, köszönhetően a fogd és vidd generátornak. De mind a Squarespace, mind a Shopify olyan felügyelt platformélményt kínál, amely sok találgatást vesz igénybe a webhely indításakor azok számára, akik nem ismerik jól a kódot (miközben korlátozza a testreszabási lehetőségeket).

A fő különbség a webhely létrehozásának célja: Shopify olyan e-kereskedelmi márkák számára, amelyeknek fizetési funkcióra van szükségük, Squarespace a kisvállalkozások tulajdonosai számára, akiknek szükségük lehet az e-kereskedelmi funkciókra, vagy nem.

A Shopify Payments segítségével a tranzakciós díjak elkerülése érdekében közvetlenül a platformon fogadhat el hitelkártyákat. Ez a funkció PCI (Payment Card Industry) kompatibilis, és támogatja a 3D Secure fizetéseket, így ügyfelei nyugodtak lehetnek, ha tudják, hogy adataik biztonságban vannak.

A Shopify ökoszisztéma egy másik nagy előny. Sok CMS-platformon nehéz olyan tehetségeket találni, akik ezen a platformon dolgozhatnak, akár szabadúszóként, akár teljes munkaidőben. A Shopify azonban nagy fejlesztői és ügynökségekkel rendelkezik, amelyek erre a platformra specializálódtak.

A Shopify néhány további fő funkciója:

 • Reszponzív webhelytéma, hogy mobilra is alkalmas legyen
 • Beépített SEO funkció, amely segít a webhely elhelyezésében
 • Több pénznem engedélyezése a helyi fizetési módok elfogadásához
 • Alkalmazások ezrei a rugalmasság érdekében, az azonnali szállítástól az érintés nélküli járda melletti felvételig
 • Átfogó támogatás a nap 24 órájában, a hét 7 napján

A hátránya, hogy a Shopify drágább e-kereskedelmi megoldás, mint a Wix vagy a Squarespace.

A Shopify előnyei:

 • Biztonságos fizetés és fizetés
 • Drag and drop webhelykészítő
 • Egyszerűsített szállítási módok

A Shopify hátrányai:

 • Magasabb költség
 • Külső fizetési tranzakciós díjak
 • Korlátozott testreszabás

A legjobb Squarespace alternatíva: e-kereskedelem, bloggerek, fizikai üzletek, kisvállalkozások

Ár: havi 29 dollártól kezdődik az alapopció, havi 79 dollár a közepes szinten és havi 299 dollár a haladó szinten

5. Weebly

Weebly

A Weebly egy másik hosztolt webhely-készítő, amely nagyszerű azok számára, akik kevésbé technikaiak. A Squarespace-hez hasonlóan reszponzív témákkal, fogd és vidd szerkesztővel és e-kereskedelmi lehetőségekkel rendelkezik. Ez egy felügyelt platform is, amely gondoskodik az olyan technikai részletekről, mint a tárhely és a domain név összekapcsolása.

Bár kevesebb sablont és ajánlatot tartalmaz, mint a Wix és a Squarespace, jobb a nagyobb webhelyekhez.

Miért?

A Weebly korlátlan számú navigációs alszintet, mobilra optimalizált témákat és jobb webhelyszerkesztő eszközöket kínál. A Wixhez és a Squarespace-hez képest több alkalmazás közül választhat. Azonban, ha egy online áruház felépítéséről van szó, a Shopify átfogóbb.

Végül a Weebly összes ingyenes és prémium csomagja a funkciók jó választékát tartalmazza.

Például:

 • Secure Sockets Layer Security (SSL)
 • SEO
 • Ólombefogás
 • Technikai támogatás

Ha nincs szüksége nagymértékben testreszabható webhelyre és a CMS rugalmasságára, a Weebly nagyszerű alternatíva a Squarespace számára. Ezzel együtt valamivel magasabb tanulási görbére számíthat, ha a Squarespace-t választja.

Weebly profik:

 • Reszponzív témák
 • Megfizethetőbb
 • Egyszerű weboldal készítés
 • Bevásárlókosár funkció

A Weebly hátrányai:

 • Nincs automatikus visszaállítási lehetőség
 • Korlátozott e-kereskedelem támogatás
 • Az ingyenes csomag hirdetésekkel támogatott

A legjobb Squarespace alternatíva: kezdőknek, bloggereknek, szabadúszóknak, kisvállalkozásoknak, nagyobb webhelyeknek.

Ár: havi 6 dollártól kezdődik az alapfizetési szintnél, és havi 26 dollárig megy a Teljesítmény opció esetén (évente számlázva).

Végső gondolatok: Az 5 legjobb Squarespace-alternatíva (2022-es áttekintés)

2022-ben az online üzleti jelenlét kiépítése elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a piac változó igényeivel. Míg a Squarespace népszerű lehetőség gyönyörű témákkal, a platformot könnyű legyőzni. Szerencsére vannak Squarespace-alternatívák, amelyek ugyanolyan jók, ha nem jobbak.

Igényeitől függően további megfontolandó lehetőségek közé tartozik a Jimdo, a Duda és a Webflow.

Akár nagyobb irányítást, egyszerű szerkesztést, akár olcsóbb árakat keres, megtalálhatja a fent felsorolt ​​igényeinek megfelelő megoldást.

Ne felejtse el komolyan fontolóra venni az Ön számára legfontosabb funkciókat, hogy a vállalkozása számára legjobb eszközt válassza ki. Végezze el házi feladatát, hasonlítsa össze a funkciókat, és kezdje el az építést.

Nem kell kompromisszumot kötnie webhelye legkritikusabb funkcióival kapcsolatban. A Squarespace hatékony alternatívájával kezdődik, amely biztonságos és testreszabható.