A Cloudways áttekintése: Az Ön webtárhely-szolgáltatásai 2022-ben

Minden sikeres WordPress blog kiváló webtárhelyre épül. Egy egyszerű Google-keresés több száz tárhelyszolgáltatást tár fel, amelyek szívesen kínálnak olyan szolgáltatásokat, amelyek csábítónak tűnhetnek az árért. Ne feledje azonban, hogy ezek többsége megosztott hosting szolgáltatás.

„A nagyszerű tárhely a 3 S-ben rejlik: sebesség, támogatás és biztonság” – mondja Adam Berry, a Wingard Creative digitális igazgatója.

Nyilvánvalóan az ember tudja, miről beszél. Jól ismerve a WordPress blogírást, úgy döntöttem, hogy kipróbálom az egyik legjelentősebb menedzselt hosting szolgáltatást, a Cloudwayst. Kipróbáltam, hogy lássam, megfelel-e a 3 S-nek, amely nagyszerűvé tesz egy jó tárhelyszolgáltatót.

Felelősség kizárása: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyekért kis jutalékot kapok, költségmentesen. Azonban ezek egyszerűen azok az eszközök, amelyeket teljes mértékben ajánlok, ha SEO-ról van szó. A teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja a láblécben.

Fogjunk hozzá.

Tartalomjegyzék

  • A Cloudwaysről
  • Cloudways áttekintés
  • Migrálhatja webhelyét a Cloudways szolgáltatásba
  • A webhely sebessége
  • Biztonság
  • Csapat menedzsment
  • Biztonsági mentések
  • Vevőszolgálat
  • Utolsó szavak

A Cloudwaysről

A Cloudways egy felügyelt hosting platform, ahol öt különböző felhő-infrastruktúra-szolgáltató közül választhat: DigitalOcean, AWS EC2, Linode, VULTR és Google Cloud Platform. Ezenkívül bármelyik PHP-alkalmazást elindíthatja a platformon. Például a WordPressnek három változata létezik (Vanilla, WooCommerce, WordPress with Breeze), amelyek megfelelnek a különféle közösségi követelményeknek.

Most, hogy tudjuk, mi az a Cloudways, nézzük meg azokat a funkciókat, amelyek miatt ez a WordPress blog preferált tárhelyszolgáltatója.

Cloudways áttekintés

A kezdéshez és a Cloudway teszteléséhez az alábbi lépéseket követtem:

Szerver – Indítás – Válassza ki az alkalmazást – WordPress:

Nevezze el felügyelt alkalmazását – válassza ki a kívánt infrastruktúrát:

Válassza ki a kívánt szerver méretét és helyét (a legközelebb a célközönséghez):

Migrálhatja webhelyét a Cloudways szolgáltatásba

Van már WordPress blogod? Ha igen, nagyon egyszerű a blogod a Cloudways platformra hozni. Csak telepítse a Cloudways Migrator beépülő modult, és aktiválja.

Miután a Migráció gombra kattintott, néhány órába telhet (a fájlok méretétől és az adatbázistól függően), hogy webhelye zökkenőmentesen migráljon.

A webhely sebessége

Ingyenes WordPress gyorsítótár bővítmény – Breeze

A Breeze egy házon belül fejlesztett gyorsítótár-bővítmény, amelyet kifejezetten a WordPress-webhelyek felgyorsítására és optimalizálására terveztek, miközben megkímélheti Önt a több gyorsítótár-bővítmény tesztelésének fáradságától.

A Breeze automatikusan engedélyezi a Varnish gyorsítótár használatát a WordPress webhelyén. Ezenkívül egyesíti a fájlkizárást, a kicsinyítést (a HTML- és CSS-fájlok minimalizálása érdekében), valamint a gzip-tömörítést az oldalbetöltés felgyorsítása érdekében.

CloudwaysCDN

A tartalomszolgáltató hálózat (CDN) olyan kiszolgálók halmaza, amelyek stratégiailag globálisan helyezkednek el, hogy csökkentsék a tartalomszolgáltatás késleltetését.

Egy kattintással megvalósíthatja a CDN-t a WordPress webhelyein. A CDN javítja a webhely betöltési idejét, és a szerverterhelés csökkentésével tartósabbá teszi a forgalmi kiugrások kezelését.

Ez az általános élmény az Ön és közönsége számára létfontosságú szerepet játszhat blogja sikerében.

Globális adatközpontok

A blog online közzététele előtt az első dolog, amit meg kell fontolnia, a célközönség meghatározása.

A Cloudways több mint 50 szerverhelyet biztosít szerte a világon, így kiemelkedő rugalmasságot biztosít a célközönség elérésében.

A közönséghez legközelebb eső adatközpont alacsony késleltetést és kiváló felhasználói élményt biztosít minden látogató számára, így javítva webhelye konverziós arányát.

Ennek az az előnye, hogy alacsonyabb késleltetést és nagyobb sebességet tapasztal, amikor csatlakozik a közönséghez.

Beépített gyorsítótárazási technológia

Minden weboldal esetében elengedhetetlen a sebesség. Annak érdekében, hogy a WordPress-blog ne lassuljon, a gyorsítótárazási technológiák, például a Memcached, a Varnish, az NGINX és a Redis elérhetők az összes Cloudways-kiszolgálón. Ezeket a gyorsítótárakat egyetlen kattintással engedélyezheti/letilthatja a platformról.

Színpadi url

A bővítmény és a téma kompatibilitás tesztelése kihívást jelenthet, mivel sok felhasználó megpróbálja megtenni az élő webhelyen. Ez az egyik oka annak, hogy a webhelyek le vannak tiltva és nem érhetők el. Ennek elkerülése érdekében a Cloudways átmeneti URL-eket kínál, ahol biztonságosan tesztelheti az új beépülő modulokat és témákat anélkül, hogy bármi történne az élő webhelyen.

Miután megbizonyosodott arról, hogy minden úgy működik, ahogy kell, és nincsenek beépülő modulok ütközései, „lenyomhatja” a próbaverziót az aktiváláshoz anélkül, hogy bármit eltörne.

Biztonság

Kétfaktoros hitelesítés

Az összes ügyfele jobb biztonságának biztosítása érdekében a Cloudways minden fiókjához kétfaktoros hitelesítés tartozik.

A kéttényezős hitelesítés további biztonsági réteget ad fiókjainak és adatainak. Ez az egyik leghatékonyabb módja fiókja védelmének.

Úgy működik, hogy további akadályt ad a fiókjába való bejelentkezéshez olyan hitelesítő adatokkal, amelyeket csak Ön ismer jelszó, PIN-kód vagy egy választott kérdésre adott válasz formájában.

Tehát még ha a hackerek ismerik is valamelyik hitelesítő adatait, nem tudnak könnyen bejelentkezni a fiókjába. A kéttényezős hitelesítés javítja a hozzáférést és megakadályozza a személyazonosság-lopást. A Cloudways ezt a funkciót további költségek nélkül tartalmazza.

Dedikált tűzfal (szerverbiztonság)

Mivel a WordPress hajlamos az online támadásokra, a biztonság komoly gondot jelent a tárhelyszolgáltatók számára. A Cloudways platformszintű tűzfalakat valósít meg, amelyek folyamatosan ellenőrzik a webhelyeire érkező összes forgalmat. Probléma esetén a tűzfalak kiszűrik a rosszindulatú csomagokat és riasztanak.

Titkosítsuk az ingyenes SSL-tanúsítványt

A Secure Socket Layer (SSL) titkosítja a kapcsolatot a webszerverek és látogatóik között. Ezért, ha nincs SSL-tanúsítvány telepítve a blogodra, drámaian megnő a nem kívánt behatolás esélye.

A Cloudways ingyenes beépülő modulként biztosítja a Let’s Encrypt SSL-tanúsítványt, amely egy újabb biztonsági réteg hozzáadásával biztonságosabbá teszi WordPress-webhelyét. Egy kattintással megvalósíthatja az SSL-t.

Csapat menedzsment

A csapaton belüli közös munka jobb eredményeket hoz a munkateher elosztásával, és a munka gyorsabban elkészül. A Cloudways-fiók irányítópultjáról csapattagokat vehet fel, és hatékonyabban oszthatja fel munkaterhelését.

A Csapat opcióval felvehet, eltávolíthat, és szerepeket is rendelhet a csapattagokhoz. Mindegyik szerepkör sajátos, Ön által választott opciókat kínál, hogy elérhető legyen a csapattagok számára.

Biztonsági mentések

A Cloudways minden ügyfelének lehetőséget kínál arra, hogy teljes biztonsági másolatot készítsen a szerveréről, közvetlenül a Cloudways-fiókból.

Lehetősége van arra, hogy a rendszer automatikusan biztonsági másolatot készítsen 1-7 óránként, vagy az Ön által megadott időpontban.

Bármilyen alkalmazásfrissítés előtt igény szerinti biztonsági mentést végezhet az ON-DEMAND biztonsági mentés opcióval, hogy visszaállíthassa a korábbi verziót, ha szükséges.

A biztonsági mentések készítése nagyon egyszerű. A Biztonsági mentések eléréséhez kattintson a szervere – Kiszolgálófelügyelet – Biztonsági másolatok fülre.

Az összes biztonsági másolatot biztonságosan tárolják az Amazon S3 szerverein, és elkülönülnek az élő webhely szervereitől. Lehetőség van helyi biztonsági mentésre is, ha kívánja.

Vevőszolgálat

Ügyfélszolgálat a nap 24 órájában, a hét 7 napján

A Cloudways, amely megfelel a kiváló tárhelyszolgáltatás 3 S követelményeinek, páratlan támogatást nyújt a nap 24 órájában. Maga a támogatási rendszer szekciókra van besorolva, amelyek széles tudásbázist, CloudwaysBotot, élő csevegést, jegyeket, e-maileket, telefonos támogatást és egyebeket egyesítenek.

Keressen és találjon megoldásokat

Könnyű megoldást találni a Cloudways ügyfelei által tapasztalt gyakori problémákra. Csak írja be a problémát, és a kereső funkció automatikusan betölti a megválaszolt lekérdezéseket könnyen érthető és szisztematikus módon.

CloudwaysBot

Saját virtuális asszisztens, aki a szerverrel kapcsolatos fejlesztéseket javasol, és értesíti a fontos frissítésekről és statisztikákról.

Jegyek és e-mailek

A gyors javítások érdekében jegyeket hozhat létre a felmerülő lekérdezésekre. Tapasztalataim szerint soha nem kellett eleget várnom, hogy valamire olyan megoldást találjak, ami dicséretes volt a támogató csapat számára.

Ha nem ért egy funkciót, vagy javaslatokra van szüksége, e-mailben is ellenőrizheti azokat.

A Cloudways támogatása mindig rendelkezésre áll, hogy segítsen eligazodni a nehéz helyzetekben, és zökkenőmentes élményben legyen része a Cloudways platformon.

Utolsó szavak

A Cloudways áttekintésem egy nagyszerű webtárhely 3S-jét fedi le. Sebesség, biztonság és támogatás. A Cloudwayst mindhárom kategóriában kiválónak találtam.

Bár egyes funkciók túl részletesek, és nem szükségesek egy blogger számára, a támogató személyzet és a tudásbázisuk segítsége valóban segített abban, hogy a legtöbbet hozzam ki a funkciók teszteléséből.

Ez azt jelenti, hogy a Cloudways nem csak a bloggerek számára hasznos, hanem mindenféle WordPress-webhelyen. A teljesítmény és a biztonság a karcolásig megfelelt, és néhány esetben felülmúlta az elvárásaimat.

A Cloudways szolgáltatásai katalizátorként működnek blogod sikerében? A válaszom igen.