A Buzzsprout áttekintése: Ez a legjobb podcastoláshoz 2022-ben?

A podcasting ma az egyik legnagyobb közönségvonzó. És mivel az amerikaiak több mint 55%-a ráhangolódik, a helyzet erősebb, mint valaha.

A podcastolás megkezdéséhez azonban megfelelő podcast hosting platformra van szüksége, amely gondoskodik a technikai és marketing részekről. Így szabadon megteheti, amit a legjobban tud – készítsen fantasztikus tartalmat!

Pontosan itt jön be a Buzzsprout.

Buzzsprout áttekintése

Az egyik vezető podcast hosting platformnak tartott Buzzsprout megállapodott a podcast ökoszisztémában. De valóban ez a legjobb platform a podcastokhoz idén?

Ezt fogom megvizsgálni a mai Buzzsprout áttekintésben. Tehát, ha új tárhely-platformra szeretne váltani, vagy azon gondolkodik, hogy továbblépjen a podcasting kocsijába, ezt a cikket el kell olvasnia.

Buzzsprout kezdőlapja

Mi az a Buzzsprout?

Ahogy korábban említettem, a podcast közönsége hatalmas. És annak kihasználásához regisztrálnia kell egy megfelelő podcast hosting szolgáltatásra, például a Buzzsproutra. Egyszerűen fogalmazva, ez egy webalapú szolgáltatás, amely segítségével tárolhatja és tárolhatja podcast-epizódjait.

Az epizódok házigazdája mellett a podcasterek a Buzzsprout fejlett közönségelemző funkcióit is használhatják marketing- és bevételszerzési erőfeszítéseik fokozására. És mindezt, és még többet, megfizethető havi vagy éves fizetési móddal.

A Buzzsprout 2009 körül kezdte meg működését, és azóta folyamatosan növekszik. Az idő múlásával azt tapasztaltam, hogy a platform intuitívabbá válik, könnyebben használható, és minden podcast-igényhez teljesen feltöltött funkciókkal rendelkezik.

Ma a Buzzsprout nem csupán egy újabb podcast-tárhely. Inkább a tér egyik vezetőjévé vált biztonságos tárhelyszolgáltatással, az RSS-hírcsatornák megfelelő karbantartásával és a közösségi médiával való zökkenőmentes integrációjával.

A Buzzsproutnak jelenleg több mint 100 000 felhasználója van, és folyamatosan növekszik. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a Buzzsprout kétségtelenül egy egyablakos megoldás minden podcast igényre. Íme egy háromszempontú összehasonlító áttekintés, amely bemutatja, hogyan áll a Buzzsprout a versenytársakkal szemben.

Buzzsprout platform statisztikák

Kinek való a Buzzsprout?

A Buzzsprout a podcasterek minden szintjét szolgálja, de ha engem kérdezel, azt hiszem, ez még vonzóbb lesz az újoncok számára. A platform felhasználói felülete elég egyszerű, és nincsenek benne felesleges csengők és sípok, amelyek elterelnék a figyelmét.

A podcastok terén sok újonc találkozhat olyan zavaró zsargonokkal, mint az RSS feed-kezelés, az ID3-címkék és a többféle fájlformátum. A Buzzsprout segítségével azonban minden új podcaster gond nélkül kezeli ezeket a dolgokat.

Még akkor is, ha Ön tapasztalt podcaster, a marketing olyan szempont, amely miatt aggódnia kell. Szerencsére a Buzzsprout segít gondoskodni a marketingről, és gondoskodik arról, hogy ne kelljen a podcastok beállításának aprólékos elemeire összpontosítania. Így teljes figyelmét olyan tartalom létrehozására fordíthatja, amelyhez az emberek folyamatosan visszatérnek.

A Buzzsprout fő funkciója

Hogyan kezdjük el a Buzzsprout használatát

Az a terület, ahol az új podcastoknak a legnagyobb segítségre van szükségük, az első epizódjukra készülnek. A tapasztalt felhasználók számára pedig a legnagyobb fejtörést az egyik podcast hosting platformról a másikra való átállás okoz. A Buzzsprout csodálatosan kezeli mindkettőt, és zökkenőmentessé teszi a folyamatot.

1. Új program beállítása

Ha még nem ismeri a podcastokat, azt javaslom, kezdje a Buzzsprout ingyenes csomagjával. Ne feledje, hogy ez a terv nem alkalmas élő műsorokhoz, mivel az epizódokat három hónap után automatikusan eltávolítják. Kezdésnek azonban ideális.

Csak kattintson a regisztráció gombra, és végezze el a lépéseket a szükséges adatok megadásával. Abban az esetben, ha túlterheltnek érzi magát, a Buzzsprout még egy lépésről lépésre szóló útmutatót is nyújt a munka elvégzéséhez.

Kis lépésekkel kezdi, amikor megadja az Apple podcast szokásos adatait, például a címet és az epizód típusát (epizódos vagy sorozatos). Miután rögzítette első sikeres epizód podcastját, töltse fel a fájlt az „Új epizód feltöltése” szakaszban.

A sikeres feltöltés után további metaadatokat kell kitöltenie, például a leírást, a megjelenési időt és az epizódszámot is, ha epizódos felvételt tölt fel. A leírások fontos szerepet játszanak a közönség érdeklődésének felkeltésében, ezért ügyeljen arra, hogy izgalmas legyen.

A feltöltés befejezése után meg kell jelennie különböző könyvtárakban, ahol kiválaszthatja a szindikálást. Ehhez lépjen a „Könyvtárak” fülre, ahonnan elérheti az összes elérhető lehetőséget.

A könyvtárak lapon olyan lehetőségek közül választhat, mint a Stitcher, az Apple Podcasts, a Google Podcasts és a Spotify. Ezután ellenőrizze a podcast adatait (amelyeket a rendszer előre feltöltött), kattintson a küldés gombra, és kész!

Ha nem szeretné azonnal közzétenni az epizódot, hagyhatja piszkozatként, vagy ütemezheti a megjelenést a jövőben. A Buzzsprout automatikus fájlmódosítást is kínál, de ezzel külön részben foglalkozom.

2. Migráció a Buzzsproutba

Nyilvánvaló tehát, hogy a Buzzsprout használata egy új podcast elindítására meglehetősen egyszerű. Most megmutatom azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tennie egy meglévő podcast áttelepítéséhez a Buzzsproutba.

Először jelentkezzen be fiókjába; ezt követően a rendszer megkérdezi, hogy új podcaster-e vagy van-e már podcastja. Válassza a második lehetőséget, és a rendszer felkéri, hogy írja meg és keresse meg a podcastot (alapértelmezés szerint a platform az iTunesban keres).

Abban az esetben, ha a podcast nincs az iTunes-on, akár RSS-hírcsatornát is megírhat, és a platform automatikusan importálja az összes meglévő epizódot. Meg kell említenem, hogy az ingyenes fiók használatakor csak két epizódot tölthet fel, mielőtt fizetős csomagra kell frissítenie.

Az epizódok feltöltése mellett a Buzzsprout gondoskodik a podcasthoz kapcsolódó összes grafikának és metaadatnak a feltöltéséről is, így biztosítva, hogy ne kelljen belemennie a részletek újratöltésébe.

Az utolsó lépés, amelyről gondoskodnia kell, az RSS-hírcsatorna átirányítása, ami talán a legfontosabb lépés egy podcast áthelyezésekor. De a Buzzsprout itt is leegyszerűsíti a folyamatot.

Csak ki kell másolnia az új Buzzsprout RSS-hírcsatornát, és be kell illesztenie a meglévő tárhelyszolgáltatási információi helyére. A Buzzsprout lehetővé teszi, hogy váltson más népszerű szolgáltatásokról, mint például a PodBean, a Libsyn és a Blubrry.

És ez az! Egy szó azonban óvatosságra: az RSS-hírcsatornák frissítése két héttől egy hónapig tart. Ezért folytatnia kell a régi tárhelyszolgáltatást, és az áttelepítés után körülbelül egy hónapig aktívnak kell lennie.

A Buzzsprout fájl automatikus módosítása

Az automatikus fájlmódosítás a Buzzsprout másik aspektusa, amely dicséretet és kritikát is kapott. Ebben a részben elmagyarázom, hogyan működik ez a folyamat, és miért lehet hasznos.

Amikor feltölt egy hangfájlt a Buzzsprout platformra, az azonnal konvertálja a fájlt mono MP3 fájlformátumba. Ezenkívül alacsonyabb, 96 kbps-os bitsebességet rendel hozzá. Nos, ennek van egy jó oldala és egy esetleg negatív oldala; Mindkettőt elmagyarázom.

A hangszerkesztési háttérrel rendelkező haladó podcasterek számára az általuk elsajátított fájl módosítása nem más, mint istenkáromlás. Mivel a professzionális podcasterek általában pontosan olyan beállításban sajátítják el hangjukat, amely megfelel a műsoruknak, ez érthető.

Szerencsére a frissítés után a platform lehetővé teszi akár 192 kbps sebességű sztereó fájlok feltöltését. Mivel ez elég bonyolult podcast-epizódokhoz, sok zenei kísérettel, a profiknak nincs miért aggódniuk.

A probléma az, hogy sok podcaster nem profi, és fogalma sincs a tervezésről és a hangszerkesztésről. Számukra az automatikus módosítási folyamat ideális, mivel kiveszi a kezükből a hang elsajátításának fáradságát.

Ráadásul a platform még az ID3 címkék hozzáadásával is megteszi a fáradságot, lehetővé téve a forrásfelvétel feltöltését szerkesztés vagy javítás nélkül. Tehát ebből a szempontból az auto-mod tulajdonképpen áldás az újoncok podcastjai számára.

A Buzzsprout alapvető funkciói

Bár igaz, hogy a Buzzsprout a podcast-tárolást gyerekjáték, számos egyéb funkció teszi a piac egyik legjobb podcast-tárhelyévé. Ez a rész lebont néhány alapvető Buzzsprout-funkciót, amelyekről tudnia kell, mielőtt megvásárolná a fizetős csomagot.

1. Ingyenes webhely

Csak egy podcast hosting szolgáltatás nem elég ahhoz, hogy teret nyerjen a podcasting világában. Szüksége van egy webhelyre is, ahol a látogatók tesztelhetik a tartalmat. És az ön megfontolásaihoz híven, a Buzzsprout készítői erről is gondoskodtak.

2019-től a Buzzsprout egy teljesen ingyenes webhelyet kínál az összes podcast-epizód megjelenítéséhez. Azáltal, hogy hallgatóit erre a dedikált webhelyre küldi, növeli podcastjainak hitelességét.

Ezenkívül a webhely segítségével átirányíthatja a felhasználókat a leggyakrabban használt könyvtárakra, például a Spotifyra és az Apple Podcastra.

Ne feledje azonban, hogy ez az ingyenes webhely csak egy alapvető céloldal a kezdéshez. Ha azt szeretné, hogy podcast-webhelye kiváló minőségű testreszabással és funkcionalitással rendelkezzen, olyan dedikált webhelykészítőket kell keresnie, mint a WordPress, a Wix vagy a Weebly.

Ha blogot indított a WordPressen, a Buzzsprout egy dedikált bővítményt is kínál, amellyel podcast-epizódokat ágyazhat be. A beépülő modul azt is lehetővé teszi, hogy konkrét bejegyzéseket hozzon létre podcast-epizódjainak népszerűsítésére.

2. Automatikus átírás

Nem elég egyszerűen feltölteni a podcast-epizódokat, és várni, hogy a közönség streamelje őket; meg kell győződnie arról, hogy podcastjait megtalálják a keresőmotorokban. Ennek egyik legjobb módja az összes epizód átírása, ami növeli annak esélyét, hogy a keresőmotorok felfedezzék.

A Buzzsprout az automatikus átírási szolgáltatások biztosításával is gondoskodik erről a szempontról. Abban az esetben, ha szeretné átírni epizódjait, a platform elküldi fájljait a Teminek, egy automatizált átíró rendszernek. A folyamat befejezése után egyszerűen kap egy e-mailt az átirat teljes szövegével.

Az átirat szerkeszthető, és a Buzzsprout gondoskodik annak megjelenítéséről az epizód leírása alatt a webhelyen. Ne feledje, hogy a Temi számlázása 0,25 USD/perc, így választhatja az epizódok manuális átírását is, ha meg szeretne spórolni néhány dollárt.

Olvassa el a teljes átírási szoftver útmutatómat is, ahol további szövegfelolvasó lehetőségeket talál.

A Buzzsprout hozzáférhetősége: átiratok

3. Bevételszerzési lehetőségek

Akár professzionálisan, akár csak hobbiból kezdett podcastolni, nem árt, ha közben keresel néhány dollárt. Ennek elősegítése érdekében a Buzzsprout egy társult piacteret kínál, amely lehetővé teszi a megfelelő társprogramokhoz való csatlakozást.

A társult programba való regisztrációhoz lépjen a vezérlőpult „Erőforrások” részébe, és keresse meg az affiliate market opciót. A regisztráció után együttműködhet olyan márkákkal, mint az Instacart, az Allswell és még sok más.

Miután megkapta a szükséges jóváhagyásokat, a Buzzsprout közvetlenül az epizód megjegyzéseibe adja hozzá a társult linket. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy a hallgatók milyen platformot használnak a podcast eléréséhez, a link mindig elérhető lesz, és készen áll a díj fizetésére.

A Buzzsprout bevételszerzési lehetőségei

4. Irányítópult alapú statisztikák

Most beszéljünk egy kicsit a Buzzsprout Dashboardról, amely jól ismert a felhasználók körében letisztult, funkcionális és egyszerű felületéről. Az irányítópult a platform központi helye, ahonnan hozzáférhet az alapvető mérőszámokkal kapcsolatos információkhoz, például a letöltések mennyiségéhez, a hallgatói statisztikákhoz és még a földrajzi közönségszegmentációkhoz is.

Ezen a ponton szeretném megemlíteni a tábla elrendezését is, amely könnyen érthető és rendkívül könnyen használható. A statisztikák először a legfrissebb epizódok szerint vannak rendezve, ezt követik a legnépszerűbb epizódok.

A Buzzsprout statisztikáival teljes áttekintést kap arról, hogyan teljesítettek legutóbbi epizódjai. Ugyanakkor a platform algoritmusa azon is dolgozik, hogy kiszámolja az egyes epizódok hallgatóinak számát az első 90 nap során.

A hallgató földrajzi célzási opciójával teljes képet kaphat arról, hogy a hallgatók többsége honnan érkezik. A statisztikák az egyes epizódokról is nagyon részletes szinten állnak rendelkezésre, így részletesebb információkat kaphat teljesítményükről.

5. Ügyfélszolgálat

Bármilyen podcast hosting platform használatakor az ügyfélszolgálat az egyik első dolog, ami eszébe jut. A Buzzsprout segítségével biztos lehet benne, hogy megfelelő támogatást kap, amikor szüksége van rá. Ügyfélszolgálatuk hihetetlenül készséges, és elérheti a külön Facebook csoportot is, ahol tippeket talál a promócióval és a kapcsolódó ügyekkel kapcsolatban.

Buzzsprout promóciós eszközök

A fenti funkciókon kívül a Buzzsprout számos marketing- és promóciós eszközt is kínál, amelyek lehetővé teszik epizódjainak hírét. Ezek a funkciók akkor hasznosak, ha először tölt fel egy epizódot, és segítségre van szüksége a promócióhoz.

1. Vizuális hangok

A Visual Soundbites a Buzzsprout egyik nagyszerű funkciója, amely nagyon hasznos. Ezzel kiválaszthat egy rövid hang időtartamot a podcast epizódból, és ez alapján rövid videót hozhat létre. A videó kedvcsinálóként működik, a podcasthoz vonzza a közönséget, és arra ösztönzi őket, hogy hallgassák meg a sok órányi hanganyagot.

Ezek az előzetes videók jól működnek a közösségi médiában, és nagyszerűek a gyors és egyszerű promóciókhoz. Beállítása pedig egyszerű – mindössze annyit kell tennie, hogy kiválasztja a hangrészlet kezdő- és végpontját, testreszabja a grafikát, és íme! A videók köztudottan magasabb átkattintási arányt érnek el, és ez a funkció lehetővé teszi ennek kihasználását.

2. Fejezetjelzők

A fejezetjelzők manapság a podcastok egyik alapfunkciója. Ezek a könyvjelzők alapvetően lehetővé teszik a hosszabb epizódok felosztását „fejezetekre” vagy meghatározott témáknak szentelt szegmensekre.

A fejezetjelzők nagyszerű lehetőséget kínálnak a közönség bevonására, mivel lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy jobban irányítsák, mikor akarják meghallgatni az epizód egy adott szegmensét. Fejezetjelölők adhatók hozzá a szerkesztés során, de a Buzzsprout lehetővé teszi, hogy ezt magáról a tárhelyplatformról is megtegye.

Buzzsprout epizódjelzők

3. Eloszlási jellemzők

A közösségi megosztás rendkívül egyszerű a Buzzsprout segítségével, mivel a platform megosztási eszközöket kínál az összes népszerű közösségi oldalon. Lehetősége van e-mail linkek létrehozására és másolására is, amelyeket promóciós kampányokhoz használ.

A Buzzsprout segítségével felhasználói fiókokat hozhat létre több csapattag számára. A több felhasználói fiók felbecsülhetetlen értékű, ha több ember dolgozik az epizódokon, például társgazda vagy hangszerkesztő.

Ezután menjünk a Buzzsprout terjesztési részéhez, amely a Könyvtárak opcióként jelenik meg. Ez a rész felsorolja az összes elérhető népszerű podcast-könyvtárat, valamint az egyes könyvtárakban való megjelenésre vonatkozó teljes utasításokat.

Buzzsprout terjesztési lehetőségek

Ne feledje, hogy bár az utasítások meglehetősen részletesek, a szállítmányokat továbbra is kézzel kell teljesítenie. És bár egyes platformok képesek automatikus szállításra, a jobb terjesztés érdekében érdemes lehet saját kezűleg irányítani a folyamatot.

Buzzsprout árazási tervek

Végül eljutottam az áttekintés azon részéhez, amely a legtöbb ember számára talán a legfontosabb: az árazási tervekhez. A Buzzsprout itt is leegyszerűsíti a dolgokat: ahelyett, hogy a feltöltött fájlok méretével dolgozna, a számlázás a feltöltött tartalom óraszáma alapján történik.

Az alábbiakban bemutatjuk a Buzzsprout által kínált különböző árszinteket.

1. Ingyenes csomag

Ez a szint teljesen ingyenes, de havonta mindössze 2 óra hangtöltésre korlátozódik. Ezenkívül az epizódok csak 90 napig tárolódnak, majd automatikusan törlődnek.

Azonban hozzáférhet a speciális felhasználói statisztikákhoz, és korlátlan számú csapattagot vehet fel. És bár a csomaghoz tartozó ingyenes webhely tartalmaz hirdetéseket, ezeket bármikor frissítheti és eltávolíthatja. Összességében ez az egyik legjobb terv egy ingyenes podcasthoz.

2. 12 USD / hó terv

Ezzel a csomaggal havonta 3 óra hangtöltést kap. Ezért ha heti epizódokat tesz közzé, akkor minden héten 45 perces epizódokat tud bemutatni. Véleményem szerint ez bőven elég lesz a legtöbb indulni vágyó ember számára.

Ha ezt a csomagot választja, megkapja az ingyenes szolgáltatás összes előnyét, valamint a határozatlan idejű hosting előnyét. Ezenkívül, ha túllépi a tartalomkorlátot, további tartalmat tölthet fel óránként 4 USD áron.

3. 18 USD/hó terv

Ha erre az opcióra frissít, havonta 6 óra töltési kapacitást kap, az előző szint összes előnyével együtt. Ugyanakkor további tartalmakat is feltölthet kedvezményes áron, mindössze 3 USD/óra áron.

4. 24 USD / hó terv

A Buzzsprout előfizetési modell utolsó szintje, itt minden hónapban 12 órányi hangfeltöltés érhető el. Ez a terv ideális napi bejegyzésekhez és professzionális audioműsorokhoz. És ha nagyobb sávszélességre van szüksége, akkor mindössze 2 USD/óra áron szerezheti be.

Íme egy gyors áttekintés az árakról és a funkciókról:

Buzzsprout árképzési oldala

Buzzsprout előnyei és hátrányai

Biztosan elolvasta a fentieket, de a dolgok még egyszerűbbé tétele érdekében íme egy gyors áttekintés a Buzzsprout előnyeiről és hátrányairól.

Előnyök:

  • Kezdőknek és profiknak egyaránt alkalmas.
  • Egyszerű és könnyen navigálható kezelőpanel.
  • Speciális promóciós funkciók.
  • Ingyenes terv az induláshoz.

Hátrányok:

  • Nincs olyan terv, amely korlátlan hangot kínálna.
  • Korlátozott webhely-testreszabási lehetőségek.

Összegzés.

Magabiztosan kijelenthetem, hogy a Buzzsprout az egyik legjobb podcast hosting platform. A kezdők számára egyszerűvé teszi az indulási folyamatot, és számos fejlett eszközzel rendelkezik a professzionális felhasználók számára.

Ezen túlmenően a platform azt a kiváltságot adja, hogy bevételt szerezhet programjából. Még egy társult programot is kínál, amellyel Amazon-ajándékkártyákon keresztül kereshet másokat a platformra való utalásért.

Az egyetlen hátránya, hogy a Buzzsprout nem rendelkezik korlátlan tárolási lehetőséggel, és a webhely testreszabási lehetőségei korlátozottak. Ez azonban nem jelenthet gondot, ha már van webhelye egy másik platformon, például a WordPressen.

Mielőtt folytatnánk, csak egy kis érdekes információ: Jelenleg az Androidhoz hasonló platformokon okostelefon-felhasználók teszik ki a podcast-hallgatók közel 65%-át az Egyesült Államokban. Ilyen közönségelérés esetén minden podcast-gazda nem érdemes kétszer meggondolni, hogy a Buzzsprout vonaton.