2022 13 legjobb videószerkesztő szoftvere + ingyenes eszközök Mac és Windows rendszerhez

A legjobb videószerkesztő szoftver kiválasztása a kulcsa annak, hogy hollywoodi rendezőnek vagy teljes hobbinak nézzen ki.

A videotartalom iránti igény felgyorsul. Az emberek pénzt keresnek a YouTube-on, élőben streamelnek tartalmat a Twitch-en, és még saját OTT-videó-előfizetéses cégeket is létrehoznak, például a Netflixet.

A videotartalom hatalmas erejének kiaknázása elengedhetetlen, ha még nem tette meg. És ha jó videószerkesztő vagy, szinte bármilyen nyers felvételt remekművé alakíthatsz.

1999-ben, 12 évesen kezdtem el videókat szerkeszteni, és azóta is ez az egyik szenvedélyem. Még mindig élénken emlékszem az első alkalomra, amikor klipet szerkesztettem, és hozzátettem a narancssárga lövöldözős fegyveremből származó édes lövöldözős hangeffektust .

A láthatatlan golyó eltalálta a barátomat, ő pedig hátrafordult, és belecsapódott a lenti medencébe.

kiakadtam.

Továbbra is készítettem videókat (eleinte kínos volt) , ügyesebb lettem a szerkesztésben, majd a Michigan Állami Egyetemre mentem videó- ​​és hanggyártásra. Az évek során sok videószerkesztő programot használtam.

Akár egy online tanfolyamot szeretne eladni, akár YouTube-csatornát szeretne létrehozni, akár professzionális portfóliót szeretne létrehozni, a legjobb szoftverre van szüksége.

Ebben az útmutatóban rangsorolom, áttekintem és összehasonlítom az idei év legjobb videószerkesztő szoftvereit.

Ebbe beletartozik:

 • A legjobb PC-hez.
 • A legjobb Mac számára.
 • A legjobb ingyenes videószerkesztők.
 • A legkönnyebben használható videószerkesztők.
 • Kiváló minőségű filmgyártáshoz a legjobb.
 • A legjobb kisvállalkozások számára.
 • A legjobb zöld képernyős szoftverlehetőségek
 • És több.

Fogjunk hozzá.

Felelősség kizárása: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyekért kis jutalékot kapok, költségmentesen. Azonban ezek a legjobb eszközök, amelyeket teljes mértékben ajánlok a videószerkesztéshez. Teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja.

Melyik a legjobb videószerkesztő program?

A legjobb videószerkesztő szoftver kiválasztásakor sok mindent figyelembe kell vennie. Vegyük például a használt számítógépet, a fájlátvitelt (bemeneteket), a szerkesztési funkciókat, például a szűrőket, az átmeneteket, a video- és hangbeállításokat, valamint a videofájl-feldolgozást (kimeneteket).

1. Adobe Premiere Pro CC.

A legjobb videószerkesztő szoftver Windowshoz

Adobe Premiere Pro CC

Az Adobe Premiere Pro CC az Adobe Creative Cloud részeként vezető videószerkesztő alkalmazás. Jól integrált munkafolyamatokkal rendelkezik, így anélkül szerkesztheti videóját, hogy elhagyná az idővonalat. Ez a szoftver időtakarékos az Adobe Sensei technológiának köszönhetően, amely számos automatizált eszközt kínál.

A Premiere Pro CC segítségével a legújabb videóformátumokkal dolgozhat. A videofelvételeket 8k ultra- és csúcsminőségben, valamint virtuális valóságban is szerkesztheti. A Premiere Pro CC-ben szállított tartalom bármely képernyőhöz megfelelően optimalizált.

Ez a szoftver kompatibilis más nagyobb Adobe CC termékekkel, mint például az Adobe Stock, az Audition és az After Effects. Így könnyedén letölthet egy mozgógrafikus sablont az Adobe Stock vagy az After Effects oldaláról anélkül, hogy elhagyná a Premiere Pro felületét.

Az egyik figyelemre méltó jellemző a teljes körű VR 180 képességei.

Itt lebilincselőbbé teheti a videókat, és:

 • Valósítsa meg a VR 180 támogatást, amely optimalizálja annak hatásait és formátumát.
 • Tegye közzé tartalmait a YouTube-on, a Vimeo-n (vagy más platformokon) a Google VR180 formátumával.

A színbesorolás és a színkorrekció is erős tulajdonságok. A Lumetri színeszközeivel precízebbé és pontosabbá válik a görbe beállítása, a chroma key opciók pedig eltávolítják a hátteret a zöld képernyős videókról.

A Premiere Pro a hangszerkesztés terén is kiváló. Az Essential Sound Panel innovatív csúszkáival könnyedén hozzáadhat olyan effektusokat, mint a reverb, a flangerek, a tömörítés, az erősítés és a sztereó egyensúly. Ráadásul az Adobe Audition natív funkcióival professzionális szintre emelheti hangját.

Végső soron a Premiere Pro a teljes csomagot nyújtja, amelyre professzionális videó készítéséhez szüksége van. Kezdőként élvezni fogja az egyszerűsített felületet, különösen a drag and drop eszközöket, valamint a dedikált társmobilalkalmazást.

A Premiere Pro az első számú választásom ebben a kategóriában a hatékony funkcióinak és az ingyenes próbaverziónak köszönhetően.

Kezdje el az Adobe Premiere Pro használatát még ma!

Próbáld ki az Adobe Premiere Pro-t

2. Final Cut Pro X.

A legjobb videószerkesztő szoftver Mac-hez

Final Cut Pro X

Az Apple népszerű Final Cut Pro X egy fogyasztói videószerkesztő programcsomag, amely zökkenőmentesen ötvözi a professzionális videofunkciókat a fogyasztók számára nyújtott gördülékeny tanulási görbével.

Több mint 2 millió felhasználóval és az eredeti 999 dollárról 99 dollárra csökkentett árával az Amazonon népszerűbb, mint valaha.

Az interfész három paneles nézetet használ, nyomkövetés nélküli mágneses idővonallal, ami kiválóan alkalmas kettős monitor használatára. A klipek importálhatók és szerepekként rendezhetők a könyvtárban, amelyek aktívak lehetnek, például videók, zene, címek, hangközvetítések, effektusok stb.

A videógyártás befejezése után használhatja a 149 videoeffektust, 109 hangeffektust, 183 animációs sablont és 100 átmenetet. Ezek az átmenetek könnyen megvalósíthatók billentyűparancsokkal, amelyek egyéni billentyűkombinációkkal menthetők.

A Final Cut Pro X natív támogatással rendelkezik a MacBook Pro érintősávos szerkesztéséhez, lehetővé téve az érintővezérlők használatát az idővonal tisztításához és a szöveg testreszabásához. A szövegszerkesztés is szórakoztató 3D-s képességeivel. Különféle 3D-sablonok, textúrák, például műanyag és beton, valamint fényeffektusok állnak rendelkezésre, amelyeket a képernyő bármely szögéből hozzáadhat.

Néhány további nagyszerű funkció közé tartozik a többkamerás szerkesztés, a korlátlan videósávok, a chroma keying, a formátumtámogatás számos exportálási lehetőséggel, például 4k és 360 videók, valamint a szupergyors teljesítmény, még régebbi MacBookokon is.

Azoknak a Mac-felhasználóknak, akiknek fontos az energia, a fejlett funkciók, a könnyű használat és a sebesség, a Final Cut Pro X az első számú választás.

Próbáld ki a Final Cut Pro X-et

3. Corel VideoStudio Pro.

A legjobb önálló videószerkesztő szoftver (63,99 USD)

Corel VideoStudio Pro

A Corel VideoStudio Pro egy videószerkesztő szoftver, amely segít a storyboard és az idővonal videószerkesztésében.

A szoftver segít a képek filmekké alakításában, és kreatív effektusokat, projektsablonokat, cím-előbeállításokat, átmeneteket, több mint 1500 szűrőt stb.

Diavetítés-készítője számos sablonopcióval segít filmek és diavetítések létrehozásában; csak hozzá kell adnia a médiát. Fényképeket, videókat és hangokat is kombinálhat több sávba.

A MultiCam Capture Lite funkció lehetővé teszi a képernyő és a webkamera egyidejű rögzítését, valamint videók készítését. Az olyan melléktermékek, mint a Corel Painter és a PaintShop Pro, szintén segíthetnek egyéni animált lefedések, statikus grafikák és élő festmények létrehozásában.

A videószerkesztő szoftver az összes lényeges szerkesztőeszközt is biztosítja a videók vágásához, vágásához és felosztásához, közvetlenül az idővonalon. A képarányt is módosíthatja, és tetszés szerint forgathatja vagy módosíthatja a videót.

Ezenkívül a lencsekorrekciós funkcióval kiküszöbölheti a halszem-torzulást, színkorrekciós klipekkel pedig beállíthatja a hőmérsékletet. A színkorrekciós funkció az automatikus beállítással, telítettséggel és egyebekkel is segít kiemelni a színeket a videóiban.

Sőt, feliratokat is hozzáadhat videóihoz, beszédhangot rögzíthet, a hangot elhalványíthatja és átfedheti hangelhalkítással stb.

A szoftver Intel és Nvidia processzorokra és grafikus kártyákra is optimalizált. Ez minden népszerű fájlformátumban felgyorsítja a megjelenítési folyamatot.

Néhány egyéb kiemelkedő jellemzője a következők:

 • 4K felbontásra optimalizálva
 • Drag and drop videószerkesztés
 • Többkamerás szerkesztés
 • Támogatja a 360 fokos videószerkesztést
 • Stop motion animáció
 • Pásztázás és nagyítás
 • Szín- és lencsekorrekció
 • Chroma kulcs / zöld képernyő
 • Osztott képernyős videó
 • Hangfelvételek rögzítése és feliratok hozzáadása
 • Kötegelt feldolgozás
 • Hozzon létre egyéni mozgáspálya grafikákat, átfedéseket, alakzatokat és egyebeket
 • Szerezzen új textúrákat, színátmeneteket, sablonokat a NewBlueFX-től, a Boris X-től és még sok mástól.
 • Alakítsa át a 360 fokos videókat Tiny Planet vagy Rabbit Hole (gömbpanoráma) effektusokká.

Árak:

A VideoStudio Pro általában 79,99 dollárba kerül, de akciósan (20% kedvezménnyel) 63,99 dollárért kapható. 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is kapsz.

Szerezzen 20% kedvezményt a VideoStudio Pro árából.

Próbáld ki a VideoStudio Pro-t

4. Adobe Premiere Elements.

A legjobb videószerkesztő szoftver kezdőknek

Adobe Premiere Elements 2019

Sokoldalúsága alapján az Adobe Premiere Elements az egyik legjobb videószerkesztő eszköz kezdőknek.

A Premiere Elements rengeteg nagyszerű funkcióval rendelkezik, mint például több száz átmeneti effektus, továbbfejlesztett arcfelismerés, homályeltávolítás, fókuszbeállítás és még sok más. Élő keresési funkció, irányított szerkesztőfelület, videokollázsok és érintéses szerkesztés is rendelkezésre áll.

Az Adobe Premiere Elements nem támogatja a 360 fokos videózást és más innovatív lehetőségeket, például a többkamerás szerkesztést. Mindezek megbocsáthatóak, ha figyelembe vesszük a képességek széles körét.

A videó elkészítésének három módja van: Gyors, Irányított és Szakértő.

A gyors módban kiválaszthatja a kívánt médiát a videóhoz, a program pedig az idővonalon rendszerezi azt. Automatizálja a videó egyes aspektusait, például az automatikus mozgáskövetést, a videostabilizálást (nagyszerű a GoPro-hoz) és az intelligens tonizálást.

Az irányított mód jobban segíti, ahogy a neve is sugallja. A szoftver tájékoztatja Önt szolgáltatásairól és funkcióiról, valamint megtanulja a felület egyes összetevőit és menet közbeni működését.

Végül, az Expert mód inkább a tapasztaltabb felhasználóknak szól, és mindent saját maga irányíthat. Bár az Adobe Premiere Elements nem olyan fejlett, mint a listán szereplő többi eszköz (és nem is a leggyorsabb), nagyszerű belépő szintű alkalmazás.

Csak 69,99 USD, és ingyenes próbaverzió is elérhető.

Összességében ez egy nagyszerű, sokoldalú eszköz, amely Mac és Windows 10 PC-ken egyaránt elérhető.

Próbálja ki az Adobe Premiere Elements programot

5. EaseUS videószerkesztő.

A legegyszerűbb egyszerű videószerkesztő Windowshoz

EaseUS videószerkesztő

Az EaseUS egy 2004 óta működő cég, amely népszerű adat-helyreállító szoftveréről ismert, amelyet több mint 72 millió alkalommal töltöttek le. Nemrég létrehoztak egy új videószerkesztőt, amely egyszerűsége, könnyű kezelhetősége és nagyszerű szolgáltatásai miatt egyre népszerűbb. 

Kipróbálhatja videószerkesztőjüket egy ingyenes próbaverzióval, és megvásárolhatja a pro verziót mindössze 17,97 dollárért.

Videószerkesztője számos alapvető idővonal-szerkesztési funkciót kínál, például kivágást, vágást, felosztást, egyesítést és elforgatást. Alkalmazhat videoeffektusokat, használhat 50 beépített átmeneti effektust, és módosíthatja a klipek sebességét lassított vagy gyorsított mozgásban.

Eszköze a hangszerkesztést is megkönnyíti. Egy kattintással elmesélhet videóklipeket, és bármilyen zenefájlt hozzáadhat az idővonalhoz.

Az EaseUS Video Editor számos exportálási lehetőséget is kínál, és a videók lejátszhatók iPhone-on, iPaden, Samsung Galaxy-n, HTC-n és más eszközökön. Videofájljait DVD-re is írhatja, vagy közvetlenül feltöltheti a YouTube-ra. Használhatja az EaseUS eszközöket is a YouTube videók MP3 formátumba konvertálására.

Több mint 530 millió ügyféllel, ingyenes technikai támogatással és 30 napos pénz-visszafizetési garanciával az EaseUS Video Editor nagyszerű lehetőség. Ez egy egyszerű, alacsony árú videószerkesztő Windowshoz, amelyet bárki használhat. 

Próbálja ki az EaseUS videószerkesztőt

6. Movavi videószerkesztő.

A legjobb egyszerű videószerkesztő Mac OS X rendszerhez (ingyenes – 39,95 USD)

Movavi videószerkesztő

A Movavi egy videószerkesztő Mac rendszerhez, amely lehetővé teszi a videók rögzítését, konvertálását, javítását és szerkesztését. A videószerkesztő mindenféle videóhoz segít, beleértve az esküvői videókat, utazási klipeket, születésnapi filmeket, házi filmeket stb.

Feliratokat, szűrőket és animált átmeneti effektusokat adhat hozzá videóihoz, hogy vonzóbbá tegye őket. A Movavi előre elkészített bevezetőket is biztosít, amelyeket hozzáadhatsz a videóidhoz. Tovább szabhatja a bevezetőket igényeinek megfelelően.

Még több száz átmenet, matrica, videobevezető, háttér, cím stb. kiválasztására és vásárlására is van lehetőség a Movavi Effects Store-ból.

A Movavi videószerkesztő funkciói

A videószerkesztő segítségével tetszőlegesen vághatja és forgathatja a videókat. Ezenkívül a „Chroma Key” segítségével könnyedén eltávolíthatja vagy módosíthatja videoklipjei hátterét.

Mostantól tetszés szerinti képarányokat is megadhat. Az eszköz megfelelő képarányt biztosít az olyan közösségi média platformokhoz, mint a YouTube, Instagram, Facebook stb.

A Movavi azt is lehetővé teszi, hogy egy kattintással különféle funkciókat hajtson végre, többek között:

 • Adj retro megjelenést videóidnak (mint egy visszaemlékezés a 80-as évekből)
 • Átmenetek beszúrása
 • Történetek megjelenítése a kép a képben opcióval
 • Szabadulj meg a remegéstől a videóidban
 • Adjon hozzá átmeneteket az összes szegmens között
 • Vágja, vágja le és csatlakoztassa

Ezenkívül a Movavi képernyőrögzítő és médiafájlok konvertáló eszközét is használhatja a teljes Video Suite csomaghoz.

Íme egy lista a legkiemelkedőbb előnyeiről:

 • Támogatja az összes főbb formátumot, például a DivX Video (.divx), GPP (.3gp), 3GPP2 (.3g2) stb.
 • Olyan videószerkesztési funkciókat biztosít, mint a stilizáció, pásztázás és nagyítás, videóstabilizálás stb.
 • A Movavi a hangszinkronizálásban is segít.
 • Legfeljebb 99 zeneszámot adhat hozzá egyetlen idővonalhoz.
 • Az 1080p és 4k videók gyorsabb feldolgozása a Plus kiadással.
 • Használjon speciális effektusokat, mint például a Chroma Key és a Slo-Mo.
 • Videó- ​​és hanggyűjtemény.
 • Beállítja a szűrők intenzitását.
 • A klipek előnézete képkockánként.
 • Kompatibilis Windows és Mac rendszerrel.
 • Ügyfélszolgálat a nap 24 órájában, a hét 7 napján.
 • Ezenkívül útmutatókat, tudásbázist és tanulási portált is biztosít.

Árak:

A Movavi Video Editornak két kiadása van, nevezetesen a Video Editor és a Video Editor Plus.

 • Videószerkesztő: 39,95 USD
 • Videószerkesztő plusz: 59,95 USD
 • Video Suite: 79,95 USD

Mindkét kiadáshoz kap egy ingyenes verziót is, amellyel tesztelheti az eszközt, mielőtt megvásárolná a fejlettebb funkciókat. Ráadásul minden tervhez 30 napos pénz-visszafizetési garancia tartozik.

A Video Editor Plus kiadás további funkciókat tartalmaz, mint például a cím kulcsképkocka animációja, videófedvény, matricák stb. Megvásárolhatja a Video Suite-ot más melléktermékek, például a Movavi Video Converter és a Video Recorder használatához.

Próbáld ki a Movavit

7. MiniTool MovieMaker.

A legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver Windowshoz

MiniTool MovieMaker

A MiniTool MovieMaker egy hatékony ingyenes videószerkesztő, amellyel percek alatt egyszerűen készíthet és szerkeszthet kiváló minőségű videókat. Egyszerű fogd és vidd kezelőfelülete megkönnyíti a fájlok importálását és a címeik, átmeneteik és effektusaik hozzáadását.

Egy másik nagyszerű funkció a hollywoodi stílusú film-előnézeti eszköz. Használatához válasszon egy előre elkészített sablont, importálja videóit, majd mentse el vagy ossza meg a videót családjával és barátaival.

Íme a további kulcsfontosságú funkciók listája:

 • Automatikus projektmentési funkció.
 • Videovágó, amely megkönnyíti a videofájlok vágását és felosztását.
 • A kreatív szűrők és a professzionális LUT-ok kellemes vizuális esztétikát teremtenek.
 • Animált címek és feliratok.
 • Számos átmeneti effektus közül választhat.
 • Pásztázás és nagyítás effektusokkal, hogy mozgást adjon videóihoz.
 • Sebességszabályozó, amellyel felgyorsíthatod, lassíthatod és visszafordíthatod a klipeket.

A csapat folyamatosan új funkciókat és frissítéseket is bevezet, beleértve a YouTube-videók letöltését, szövegsablonok hozzáadását, a hibák kijavítását és a stabilitás javítását.

Összességében a MiniTool MovieMaker az egyik legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver, amely Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10 rendszerű számítógépekkel működik.

Próbálja ki a MiniTool MovieMaker alkalmazást

8. Pinnacle Studio.

A legjobb kreatív vizuális effektusokhoz (54,95 USD)

Pinnacle Studio – Videószerkesztő szoftver

A Pinnacle Studio egy videószerkesztő szoftver, amely segít a fejlett videószerkesztésben és a képernyőrögzítésben. Több száz kreatív effektust, átfedéseket, videómaszkolást, címszerkesztőt, színbesorolást, 360 fokos videószerkesztést és még sok mást biztosít.

Jó pont az, hogy a szoftver támogatja a régi videoformátumokat, mint például a VHS, Hi8, V8 és más kamerákat. És mindezeket a régi formátumokat képes digitális fájlokká konvertálni.

A MultiCam rögzítési funkció segítségével több kameráról is rögzíthet videót és hangot. Több eszközt is csatlakoztathat, és szinkronizált videót és hangot rögzíthet. Ezzel a funkcióval különféle videókat hozhat létre, például kicsomagoló videókat, oktatóvideókat stb.

Ezenkívül lehetővé teszi egyéni mozgóképek létrehozását, és a videó minden aspektusának vezérlését, beleértve a mozgást, az effektusokat és a rátéteket. Ezenkívül minden szükséges szerkesztőeszközt megkap a videók vágásához, kivágásához, elforgatásához és felosztásához.

Egyes speciális funkciók közé tartozik a színbesorolás, a szín- és LUT-korrekció, valamint a szűrők. A színbesorolás funkció segít a színek, a csúcsfények, a középtónusok és az árnyékok beállításában, míg a színkorrekció segít a fehéregyensúly beállításában és az alulexponált jelenetek kijavításában.

A Pinnacle Studio szolgáltatásai

A színbesorolás további speciális vezérlőket biztosít, mint például a Tone Curve, a Color Wheel, a Selective Vectorscope, a HSL Tuning stb.

Van egy zöld képernyő vagy a chroma key funkció, amely lehetővé teszi bármely videó hátterének eltávolítását vagy megváltoztatását tetszőleges képpel vagy videóval.

Lehetősége van arra is, hogy néhány kattintással hangot adjon hozzá, rögzítse a narrációt és a hangot, vagy némítsa el vagy bontsa le a hangot.

A szoftverhez olyan kiegészítők is tartoznak, mint a Capture Videos, a Create DVD, és sok más harmadik féltől származó kiegészítő.

Íme egy gyors áttekintés néhány fő funkciójáról:

 • Több mint 100 MyDVD menüsablon.
 • A színek skála.
 • Támogatja a 4K videószerkesztést.
 • Szerkesszen több kamerás klipeket akár 6 kamerához.
 • Mozaik követés mozaik elmosással.
 • Szerkesztés korlátlan számban.
 • Objektumok klónozása és klipek kombinálása.
 • Távolítsa el a zavaró tényezőket.
 • Lassú vagy gyors mozgású effektusok létrehozásához használja az idő újratérképezését.
 • Világosítsa meg az arcokat, homályosítsa el a háttereket, cenzúrázza a rendszámokat és szerkesszen más meghatározott területeket.

Árak:

A Pinnacle Studio három árképzési lehetőséget kínál:

 • Pinnacle Studio 24: 54,95 USD
 • Pinnacle Studio 24 Plus: 89,95 USD
 • Pinnacle Studio 24 Ultimate: 109,95 USD

Minden terv olyan funkciókat kínál, mint a címszerkesztő, a kulcskép-vezérlők, a színkorrekciós eszközök és még sok más.

Próbálja ki az új Pinnacle Studio-t

9. Wondershare Filmora.

Egyszerű online videószerkesztő Windowsra és Macre (7,99 USD havonta)

Wondershare Filmora

A Wondershare Filmora egy videószerkesztő szoftver Windows és Mac rendszerhez, amely fogd és vidd effektusokat, sablonokat, hangot, szűrőket, hangsávokat és sok mást tartalmaz.

Számos funkciót is kap, például osztott képernyőt, mozgáskövetést, zöld képernyőt stb. A kulcskép funkció segítségével egyéni animációkat adhat hozzá a klipek közé, a mozgáskövetés pedig az intuitív objektumkövetést. Ezenkívül van egy színegyeztetési funkció, amely lehetővé teszi egy klip színbeállítását, és a videó más klipjeire való alkalmazását.

A videószerkesztő még azt is lehetővé teszi, hogy gyorsbillentyű-parancsokat rendeljen a különböző eszközökhöz, hogy időt takarítson meg.

Ezenkívül hozzáadhat különböző átmeneteket, szűrőket, mozgáselemeket, klipeket, hangot, címeket stb. drag and drop funkciókkal.

Ezenkívül megkapja a zöld képernyő funkciót, amely lehetővé teszi a videó hátterének megváltoztatását vagy eltávolítását.

Ezenkívül használhatja az „Audio Ducking” funkciót a háttérzene hangerejének csökkentésére és az egyik hangsáv másikra konvertálására.

További fontos jellemzők:

 • Billentyűparancs
 • A színek skála
 • Töltsd fel videóidat közvetlenül a YouTube-ra a Filmoráról.
 • Hardveres gyorsítás Mac-hez, amely gyorsabb szerkesztési élményt biztosít.
 • Keverési mód réteges médiához speciális effektusokhoz.

Árak:

A Filmora a következő tervekkel érkezik:

 • Havi: 7,99 USD havonta
 • Éves: 44,99 USD évente
 • Éves üzleti terv: 155,88 USD / felhasználó / év
 • Élettartam: 69,99 USD

Minden tervhez 30 napos pénz-visszafizetési garancia tartozik.

Próbáld ki a Wondershare Filmorát

10. Clipchamp.

Nagyszerű online eszköz a mindennapi szerkesztők számára (ingyenes – 39 USD havonta)

Clipchamp: ingyenes videószerkesztő

A Clipchamp egy ingyenes videószerkesztő, webkamera-felvevő, konverter és tömörítő. Olyan funkciókat is biztosít, mint a vágás, sebességszabályozás, hangsáv, színbeállítás, elforgatás, vágás, szöveg hozzáadása stb.

Ezenkívül az eszköz lehetővé teszi Youtube-videók, Instagram-videóhirdetések, videomémek, Facebook-borítóvideók, diavetítések stb. létrehozását. A Clipchamp Facebook hirdetéskészítő eszközével készíthet hirdetéseket vállalkozása számára. Ezenkívül hirdetéssablonokat és hangsablonokat is tartalmaz, amelyek segítenek vonzó hirdetések létrehozásában.

A videószerkesztő testreszabható sablonokat is kínál, amelyek segítségével közösségi videohirdetéseket, vállalati diavetítéseket, filmbemutatókat stb. hozhat létre. Több ezer stockvideó és fotó közül is választhatsz, amelyeket felhasználhatsz a videódban. Kép- és videókönyvtára több mint 800 000 elemet tartalmaz.

A Clipchamp a hagyományos videószerkesztő mellett rengeteg további eszközt is kínál. Például videó tömörítőt és konvertáló eszközöket kínál, amelyeket közvetlenül egy webböngészőből érhet el. Használja ki őket a videó méretének csökkentésére és a videók különböző videóformátumokká alakítására.

Olyan műveleteket is végrehajthat, mint a körbevágás és vágás, forgatás, felosztás és kombinálás, körbevágás, átfordítás és tükrözés stb. Ezenkívül lehetővé teszi videomémek generálását, valamint képernyő- és webkamerás felvételek készítését.

A videók szerkesztéséhez használható drag and drop felhasználói felület szintén bónusz. Ezzel egyszerűen hozzáadhat hangot, fényképeket és videókat a webböngészők idővonalához.

Clipchamp: működik

Ezenkívül szűrőket és átmeneteket is hozzáadhat a szűrő- és tranzakciókönyvtár segítségével, kiegyenlítheti a színeket, hozzáadhat háttereket és beállíthatja az átlátszatlanságot. Nem csak ez, hanem a videóid képarányát is megváltoztathatod ingyenes online videóátméretező szoftvereddel.

További kiemelkedő jellemzők:

 • Képernyő rögzítése – Mostantól rögzítheti számítógépe képernyőjét a számítógép hangjával együtt. Ezeket a klipeket később akár szerkesztheti is.
 • Zöld képernyő – Módosítsa vagy távolítsa el videói hátterét az ingyenes online zöld képernyős videószerkesztővel.
 • Kép a képben – Használja ezt a funkciót előadások, reakciók, játékok stb., videóinak megjelenítéséhez a képével együtt ingyenesen online egy kép- és videószerkesztőben.
 • AI Voiceover: Az AI Voiceover funkció a szöveget beszéddé alakítja, és lehetővé teszi, hogy tetszőleges narrátort válasszon. Ezzel a funkcióval dokumentumfilmeket, hangos közleményeket stb. készíthet.
 • Audiovizualizáló: A Clipchamp Audiovizualizálója segít a hangfelvételek dinamikus animációvá alakításában.

Árak:

A Clipchamp öt árazási tervet kínál:

 • Alap – Ingyenes verzió (személyes használatra)
 • Alkotó: 9 USD havonta (alkalmi használatra)
 • Üzleti: $ 19 havonta (alkalmas munkára és üzleti használatra)
 • Üzleti platina: 39 USD havonta (teljes üzleti csomag)
 • Csapatok – Árajánlat alapú (nagy csapatok számára a legjobb)

Az alapterv 480p (SD), míg az Alkotói terv 720p (HD) exportálást tesz lehetővé. Másrészt az összes többi terv 1080p (Full HD) exportot kínál.

Minden terv tartalmazza az összes lényeges szerkesztőeszközt, webkamerát és képernyőrögzítést, valamint korlátlan videókészítést.

11. Apple iMovie.

A legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver Mac és iOS rendszerhez

Apple IMovie

Ha Ön macOS vagy iOS felhasználó, az Apple iMovie a legjobb ingyenes videószerkesztő szoftver, és az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az iMovie egy könnyen használható videószerkesztő eszköz, amely támogatja a 4K felbontást és számos funkciót.

Az iMovie éles teljesítményt nyújt a modern Mac gépeken, és jól működik Macbook Air és Macbook Pro rendszerekkel.

A legújabb frissítések közé tartozik az érintősáv támogatása és a 4K videó funkció. Akár 60 képkocka/mp lejátszási sebességgel is képes feldolgozni a videoklipeket. A videóeffektusok közé tartozik a zöld képernyő, a videoszűrők és a többkamerás szerkesztés.

Az Apple-lel való kompatibilitás szintén erős értékesítési pont. Könnyen importálhat és exportálhat videoklipeket, hangokat és fényképeket az iCloudból. Ezenkívül diavetítéseket készíthet, és közvetlenül az Apple TV-jén tekintheti meg projektjeit.

Ezenkívül rengeteg hasznos iMovie oktatóanyag található az interneten, amelyek segítenek az ingyenes szoftvereik használatában. 

Az exportálási lehetőségek is egyszerűek, és az exportálás a leggyakoribb fájlformátumokban érhető el. 

Általánosságban elmondható, hogy ha egy egyszerű és ingyenes videószerkesztőre van szüksége a macOS-hez, próbálja ki az iMovie-t.

Próbáld ki az Apple iMovie-t

12. Microsoft Movie Moments.

Egyszerű videószerkesztés táblagépekre, okostelefonokra és számítógépekre

Ha fejlett funkciókat keres, akkor máshol kell keresnie.

Ha azonban csak egy ingyenes eszközre vágyik, amellyel gyorsan hozzáadhat elemeket, például címeket és zenét videóihoz útközben, a Microsoft Movie Moments jó választás.

Számos lehetőség áll rendelkezésre a háttérzenéhez, beleértve az előre megkomponált számokat olyan prominens nevekkel, mint a Funky, a Strolling és az Energetic. Lehetősége van zenék importálására is. Nem sokat kínálnak olyan hangeszközökről, mint a hangerő-szabályozás vagy a hangtovábbítás más videószerkesztő alkalmazásokkal.

Néhány fade-to-black átmeneti effektust kínálnak a kimerevítő keretek megnyitása mellett. Ezek a szolgáltatások kompenzálnák azt, hogy a szerkesztő nem tud átmeneteket hozzáadni az alklipek között, ahogyan azt a CyberLink PowerDirectorban tenné.

A Microsoft Movie Moments segítségével egyszerűen megoszthatja videóit az interneten. Windows Phone- és PC-kompatibilis táblagépeken nyomja meg a Megosztás gombot, és tegye közzé videóit olyan helyeken, mint a Facebook, a Dropbox, a OneNote, a Skype és a Twitter.

A Microsoft Movie Moments ingyenesen letölthető a Windows Áruházból. A videoszoftver nem nagyobb 15,7 MB-nál, így könnyű eszköz. Az ARM- és Intel-alapú számítógépekkel, táblagépekkel és okostelefonokkal is kompatibilisek, de nem működnek olyan jól az olyan eszközökkel, mint az iPad, iPhone vagy Android készülékek.

Felelősség kizárása: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyekért kis jutalékot kapok, költségmentesen. Azonban ezek a legjobb eszközök, amelyeket teljes mértékben ajánlok a videószerkesztéshez. Teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja.

13. HitFilm Express.

Hitfilm Expressz

Szilárd választás számos kiegészítővel

A HitFilm Express a HitFilm Pro ingyenes verziója, mindkettőt az FX Home cég készítette. Express verziója több mint 180 vizuális effektussal, speciális effektusok kompozíciójával és MP4 H.264 export támogatásával tűnik ki.

A HitFilm Express segítségével kiválaszthatja a kiváló minőségű beállításokat. Ide tartoznak az egyéni szünet és lejátszás funkciók. Ezek a funkciók felgyorsítják a lejátszást, megkímélve Önt a nagy felbontású formátumokban megszokott késleltetések kínjától.

Egy másik hatékony funkció a testreszabható elrendezési panel. A HitFilm Express segítségével tökéletes igazítási eszközökkel rendezheti el az objektumokat egy jelenetben. Színes és 360 fokos munkaterületeket is elérhet. Ezekkel a funkciókkal a létfontosságú panelfunkciókra összpontosíthat, és kiküszöbölheti a lényegteleneket.

A Hitfilm Express a videolejátszás és -exportálás terén ragyog. Gyorsan exportálhat egy filmet a háttérben, miközben folytatja a munkát a szerkesztőben.

14. VideoPad.

VideoPad logó

Kiváló videószerkesztő szoftver YouTube-hoz

Ha Ön YouTube-felhasználó, a VideoPad egy könnyen megtanulható és intuitív szerkesztő.

Két fizetős verzió létezik: Home Edition és Master Edition. A Home Edition két hangsávra korlátozza, és nem külső beépülő modulokra. Másrészt a Master Edition esetében korlátozások vonatkoznak a hangsávok vagy a külső beépülő modulok számára.

A VideoPad a közelmúltban frissült, hogy támogassa a 360 fokos videóképességet. A szerkesztő Kezdőlap lapján található új „Add Objects” parancsnak köszönhetően animált címeket, háttér klipeket, egyszerű szöveget és képlefedéseket is hozzáadhat.

A VideoPad egyik legvonzóbb tulajdonsága az intuitív felhasználói felület, amely nagyon egyszerűvé teszi a kezdők számára. A VideoPad kompatibilis a macOS és a Windows PC-vel.

Ezekkel a többplatformos elemekkel könnyedén feltöltheti kész videóját közvetlenül a szerkesztő főmenüjéből a kiválasztott közösségi média platformra.

A fényerő hiányát a VideoPad a könnyű kezelhetőség és a minőségi videók online feltöltéséhez szükséges alapvető funkciókkal pótolja, és bárhol képes renderelni 480p és 4k közötti felbontásban.

15. WeVideo.

A legjobb videószerkesztő szoftver oktatáshoz

A WeVideo egy felhőalapú platform, amely a vállalkozások és oktatók számára készült több videószerkesztő szoftveréről ismert.

Az oktatók számára zökkenőmentesen integrálhatja a WeVideo-t jelenlegi oktatási rendszerével (például a Google for Education, Canvas stb.), megkönnyítve ezzel a projektek exportálását Önnek és diákjainak. Vannak olyan szoftvercsomagok, amelyeket az oktatásnak szenteltek, az egyéni tanároktól az iskolai körzetekig.

Vállalkozók és marketingesek számára több szoftvercsomag közül választhat. A Professzionális és Üzleti szolgáltatásokkal korlátlanul jogdíjmentesen és licenccel rendelkező stock audio- és képfájlokhoz juthat hozzá. A funkciókészlet magában foglalja a projektek testreszabását a márka logóival és dizájnjával, valamint a videóprojektek közvetlen feltöltésének lehetőségét a vállalat közösségimédia-platformjára.

Könnyedén szerkesztheti a videókat minden különböző eszközön, például Windowson, Macen, Chromebookon, valamint Android és iOS mobileszközökön. A zöld képernyő segítségével kreatív lehet a háttérvideókkal. A WeVideo ingyenes videószerkesztő szoftvercsomaggal rendelkezik, de havonta legfeljebb 5 percnyi közzétételt tesz lehetővé.

Mi az a videószerkesztő szoftver?

A videószerkesztő szoftver segítségével idővonal formátumban módosíthatja, szerkesztheti és kezelheti a videofájlokat filmek és rövidfilmek létrehozásához.

A videószerkesztők segítenek a videokockák kijavításában, szövegek, képek, színek, szűrők és egyebek hozzáadásában. Hang-, hang- és háttérzenei klipeket is hozzáadhat videójához.

További hasznos funkciók:

 • Segít a videó szakaszainak kivágásában.
 • A videó egyes részeinek törlése.
 • A jobb áramlás érdekében különféle módon rendezze el a különböző klipeket és képkockákat egy videóban.
 • Speciális effektusok és szűrők hozzáadása a videó minőségének javításához.
 • Adjon hozzá zenét és hangot a videoklipekhez.

Mire kell figyelni a videószerkesztő szoftverben?

Íme néhány alapvető szempont, amelyet figyelembe kell venni a videószerkesztő szoftver véglegesítése előtt.

 • Platformok közötti kompatibilitás: Válasszon olyan videószerkesztő szoftvert, amely több platformot is támogat, beleértve a macOS-t, a Windows-t és a Linuxot. Ez lehetőséget ad a videószerkesztő szoftver használatára bármilyen gépen.
 • Fájlformátumok és kompatibilitás: Tudnia kell olvasni és írnia fontos hang-, kép- és videóformátumokat, beleértve az MP4, MP3, jpg, WAV és egyebeket. Ez megadja a szükséges rugalmasságot ahhoz, hogy bármit szerkeszthessen.
 • Egyszerű klipszerkesztés – Képesnek kell lennie néhány kattintással átméretezni, átméretezni, beállítani vagy vágni a klipet. A szoftvernek lehetővé kell tennie a különböző helyekről, X vagy Y tengelyekről és egyebekről származó klipek szerkesztését is. Ezek a funkciók segítenek a videó különböző nézőpontú szerkesztésében.
 • Valós idejű előnézetek: Valós időben láthatja a szerkesztett klipet, hogy jobb képet kapjon a munkájáról.
 • Sima videóátmenetek: A videoátmenetek segítségével két klipet zökkenőmentesen és intuitív módon egyesíthet. Keressen olyan videószerkesztő eszközt, amely különféle átmeneti effektusokat kínál az egyedi videószerkesztéshez.
 • Egyéni címek és grafikák – A videószerkesztő szoftvernek többféle címet, betűtípust, színt és átmenetet kell kínálnia a különböző videókövetelményekhez.
 • Idővonal-szerkesztők – Egy nagyszerű videószerkesztő projekt futtatásához funkciókban gazdag idővonallal kell rendelkeznie. Keressen olyan funkciókat, mint a fogd és vidd, előre beállított animációk, nagyítás és kicsinyítés, klipek átméretezése, igazítás, bepattintás, kivágás stb.
 • Sebességbeállítások – Képesnek kell lennie a videó sebességének szabályozására. Tehát válasszon olyan videószerkesztő platformot, amely lehetővé teszi a videó lejátszásának növelését vagy csökkentését.
 • Hangszerkesztés – A hangszerkesztési funkciók, például a hullámformák megjelenítése az idővonalon és a hullámformák megjelenítése a videó részeként, szintén hasznosak. Ezenkívül a szoftvernek lehetővé kell tennie egy videoklip hangjának felosztását és az audiocsatornák külön beállítását.

A megfelelő videószerkesztő szoftver kiválasztása előtt feltétlenül vegye figyelembe ezeket a funkciókat.

Hogyan használod a videószerkesztő szoftvert?

Itt a Movavit használom, hogy segítsek megérteni a videószerkesztő szoftver alapvető funkcióinak működését.

1. lépés Hozzon létre egy projektet.

Kattintson az „Új projekt létrehozása” gombra, vagy nyomja meg a Ctrl + N billentyűkombinációt új projekt indításához.

Movavi - Új projekt létrehozása

2. lépés Fájlok hozzáadása.

Kattintson a „Fájlok hozzáadása” lehetőségre, vagy egyszerűen húzza át a fájlokat az idővonalra.

3. lépés Ikonok szerkesztése.

Ezután számos alapvető szerkesztési lehetőséget kap, például:

 • Töröl
 • Vágott
 • Fordulni
 • Kultúra
 • Klip tulajdonságai
 • Színbeállítások

4. lépés A fülek használata.

Válts a bal oldalon lévő lapokon átmenetek, effektusok, címek, matricák, szűrők, eszközök és egyebek hozzáadásához.

5. lépés Adjon hozzá átmeneteket és szűrőket.

Csak húzza a szűrőket és az átmeneteket az idővonalra; automatikusan hozzáadódnak.

Adjon hozzá átmeneteket és Movavi-szűrőketForrás: Movavi

6. lépés Adjon hozzá hangot.

Hang hozzáadásához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

Kattintson az „Importálás” fülre >> Válassza ki a fájl importálási kategóriáját >> Kattintson a „Hozzáadás” lehetőségre.

Movavi szerkesztheti a hangotForrás: Movavi

Az audiofájlt egyszerűen áthúzhatja is.

Beépített zenéket és hangsávokat is kínál, amelyeket felhasználhat a videóiban. Kattintson a Zene vagy a Hang kategóriára egy hangfájl kiválasztásához a Movavi jogdíjmentes zenei bankból.

7. lépés Szöveg hozzáadása.

Szöveg vagy cím hozzáadásához egyszerűen kattintson a bal oldalon található „Címek” lehetőségre a címgyűjtemény böngészéséhez. Az előnézet megtekintéséhez kattintson a címstílusra, majd a szív ikonra kattintva adja hozzá a videóhoz. A címstílust az idővonalra is húzhatja.

Movavi - Címek hozzáadása

(Forrás: Movavi)

A címeket is tetszés szerint szerkesztheti. Ehhez kattintson duplán a címklipre, hogy navigáljon a beállítások panelen. Szerkesztheti a szöveget, módosíthatja az időtartamát, lecserélheti a betűtípust, hozzáadhat színeket stb.

8. lépés Mentse el a videót.

Kövesse az alábbi lépéseket a szerkesztett videó mentéséhez:

Kattintson az „Exportálás” gombra >> Válassza ki a fájlformátumot >> Nevezze el a fájlt >> Végül kattintson a „Start” gombra a videó feldolgozás elindításához.

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket a videók szerkesztésének megkezdéséhez a videószerkesztő szoftverben.

A listán még nem szereplő figyelemre méltó videószerkesztők a következők:

 • VSDC
 • Pinnacle tanulmány
 • Magix Movie Edit Pro
 • Sony Vegas Pro
 • Lightworks
 • Nyílt forráskódú shotcut
 • Davinci állásfoglalása
 • Windows Movie Maker 10

Felelősség kizárása: Ez a cikk olyan kapcsolt linkeket tartalmaz, amelyekért kis jutalékot kapok, költségmentesen. Azonban ezek a legjobb eszközök, amelyeket teljes mértékben ajánlok a videószerkesztéshez. Teljes leányvállalati nyilatkozatomat az adatvédelmi szabályzatomban olvashatja.

A legjobb videószerkesztő szoftver – ennyi.

Itt van, a legjobb szoftver, amellyel varázslatos videókat készíthet. Nem számít, hogy tapasztalt profi, kezdő vagy csak egy tech-rajongó, remélem, ez az útmutató hasznos volt az Ön számára.

Röviden: ha a legjobb általános videószerkesztőt keresi, akkor nagyon ajánlom az Adobe Premiere Pro CC-t.

Mac felhasználók számára válassza a Final Cut Pro X-et.

Ha Ön kezdő, és olyan olcsó opciót szeretne, amely még mindig sok funkcióval rendelkezik, válassza az Adobe Premiere Elements programot.

Végül, ha a legjobb ingyenes videószerkesztő szoftvert szeretné használni Machez, letöltheti az iMovie-t